ΡΕΘΥΜΝΟ

Τσόχλας: "Στο τέλος θα δούμε τι κάναμε"

Τσόχλας: "Στο τέλος θα δούμε τι κάναμε"
INTIME SPORTS

Ο Απόλλωνας Τσόχλας μίλησε στο Sport24.gr για το φετινό Ρέθυμνο, τους στόχους της ομάδας, αλλά και τις δικές του εμφανίσεις.

Το Ρέθυμνο μετά την περυσινή του εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και φέτος.

Οι Κρητικοί με τη... συνταγή Κουφού και παρά τις αλλαγές στο ρόστερ (αποχώρησαν παίκτες όπως οι Κρίστμας, Ράιτ) διατηρεί τα χαρακτηριστικά της προηγούμενης χρονιάς που κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου, αποδίδοντας όμορφο μπάσκετ.

Ο Απόλλωνας Τσόχλας πραγματοποιεί μία πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα του Ρεθύμνου στη δεύτερη σεζόν του στο σύλλογο. Ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος κάνει εξαιρετικές και ισορροπημένες εμφανίσεις με την ομάδα του Στέργιου Κουφού μίλησε στο Sport24.gr για το φετινό Ρέθυμνο, αλλά και τους στόχους της ομάδας...

" Η ομάδα πραγματοποιεί μία πολύ καλή σεζόν. Από την περυσινή χρονιά αποχώρησαν παίκτες, οι οποίοι έκαναν την διαφορά, όπως ο Κρίστμας και ο Ράιτ.

Παρόλα αυτά έχουμε καταφέρει να βρούμε ρυθμό μέσα από τις προπονήσεις και παρουσιάζουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουμε δώσει στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε έτσι", ήταν τα πρώτα λόγια του Απόλλωνα Τσόχλα.

Ο Έλληνας γκαρντ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ελεύθερο μπάσκετ της ομάδας, ένα στοιχείο που έχουν καταφέρει να το διατηρήσουν και φέτος: " Το έχουμε αυτό και φέτος. Δεν είναι τόσο ανεξέλεγκτο όσο φαίνεται υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και σχεδιασμός μέσα από τον οποίο λειτουργούμε.

Κάνουμε το παιχνίδι μας και όποτε έχουμε την ευκαιρία βγαίνουμε στον αιφνιδιασμό, αυτό είναι το στιλ του προπονητή μας και είναι κάτι που μας ευχαριστεί κι εμάς και πιστεύω και τον κόσμο που παρακολουθεί τους αγώνες που δίνουμε".

Στη συνέχεια δήλωσε: " Ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού θεωρώ ότι απελευθερώνει έναν αθλητή. Δηλαδή, το γεγονός πώς δεν θα σου πει κανείς τίποτα αν υπό προϋποθέσεις πάντα πάρεις ένα ελεύθερο σουτ τριών πόντων και αστοχήσεις σου δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Είναι θέμα ψυχολογίας και όλοι προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για το καλό της ομάδας".

Τσόχλας: "Στο τέλος θα δούμε τι κάναμε"
INTIME SPORTS

Για την μέχρι τώρα πορεία των Κρητικών, ο Απόλλωνας Τσόχλας είπε: " Έχουμε βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα, καθώς στα δέκα ματς που έχουμε δώσει τα έξι είναι εκτός έδρας και τα τέσσερα στην έδρα μας.

Επίσης, έχουμε τέσσερις ήττες, οι οποίες έχουν προέλθει από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και εκτός του ΠΑΟΚ, Κολοσσό Ρόδου. Είναι σημαντικό το γεγονός πώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάνει κάποια κακιά ήττα. Κι αυτό διότι από τον ΠΑΟΚ και τον Κολοσσό χάσαμε στην παράταση. Δεν έχουμε κάποιο άστοχο αποτέλεσμα".

Ο Απόλλωνας Τσόχλας αναφέρθηκε στη συνέχεια και στην περυσινή εξαιρετική πορεία του Ρεθύμνου: " Πέρυσι πραγματικά κάναμε μία εξαιρετική χρονιά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν, ενώ βοηθούμε το γεγονός ότι έπεφτε ένας. Φέτος πέφτουν δύο, ενώ και εμείς είχαμε κάποιες αλλαγές στο ρόστερ.

Αρχίσαμε φέτος με στόχο να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή μας στην κατηγορία, παίζοντας το μπάσκετ που θέλουμε. Μέχρι στιγμής πηγαίνουμε πολύ καλά, με το πρόγραμμα που ακολουθεί να μας δίνει τη δυνατότητα μέσα από την προπόνηση και με συγκέντρωση και προσήλωση να πάμε ακόμα καλύτερα".

Όσον αφορά τη δική του πολύ καλή δική του φετινή παρουσία δήλωσε: " Έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή και των συμπαικτών μου κι αυτό είναι κάτι που σου δίνει αυτοπεποίθηση. Είμαι ένας παίκτης που λειτουργώ κάτω από το πλάνο και τις εντολές του προπονητή μου, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο. Μπαίνω στο ματς και κάνω αυτά που μου λέει ο κόουτς".

Τέλος, αναφέρθηκε και στη συνέχεια του Ρεθύμνου στο φετινό πρωτάθλημα: " Θέλουμε να πετυχαίνουμε μικρούς στόχος σιγά - σιγά σε κάθε ματς και στο τέλος να δούμε που θα έχουμε φτάσει. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και θέλουμε να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα δούμε, όπως είπα στο τέλος τι θα έχουμε κάνει".

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ