ΡΕΘΥΜΝΟ

Το κοινωνικό πρόσωπο του Ρεθύμνου

Το κοινωνικό πρόσωπο του Ρεθύμνου

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης ''RETHIMNO ASSIST''. Σήμερα (10/12) έγινε η αρχή, με την κατασκευή ενός νέου ανοιχτού δημοτικού γηπέδου μπάσκετ!

Πριν από περίπου ένα μήνα ανακοινώθηκε ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης ''RETHYMNO ASSIST'' από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ηρακλή Μανουκαράκη, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην ΚΑΕ Ρέθυμνο.

Δεν πέρασε ένας μήνας και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες με την δράση ''Μαστορέματα'' σε κάποια σχολεία ενώ συνεχίζονται οι επισκέψεις ανά σχολείο αντιπροσωπείας του ASSIST για ενημέρωση των γονέων και των διδασκόντων για τις δράσεις και τις διαδικασίες συνεργασίας του προγράμματος.

Όπως είχε ανακοινωθεί για την δράση ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, όπου θα διοργανωθεί σχολικό πρωτάθλημα από τις αρχές του Ιανουαρίου, το ΡΕΘΥΜΝΟ ASSIST θα κατασκευάσει γήπεδα μπάσκετ σε τέσσερα σχολεία για τις προπονήσεις των παιδιών και το ανοικτό δημοτικό γήπεδο στο κέντρο της πόλης όπου θα διεξάγονται οι αγώνες.

Η αρχή έγινε σήμερα (10/12). Το ''RETHYMNO ASSIST'' έπιασε δουλειά, ξεκινώντας από το 1ο Δημοτικό Σχολείου Ρεθύμνου (σ.σ. Τούρκικο). Πρώτο πλάνο στα σχέδια του προγράμματος, είναι η κατασκευή ενός νέου ανοιχτού δημοτικού γηπέδου μπάσκετ στην αυλή του σχολείου. Το πρωί, συνεργείο έσκαψε σε συγκεκριμένα σημεία για να τοποθετηθούν οι απαραίτητοι στύλοι φωτισμού και οι μπασκέτες. Τις προσεχείς μέρες θα πάρει μορφή το νέο γήπεδο, τοποθετώντας τάπητα στο δάπεδο.

Βάση του χρονοδιαγράμματος επισκευών των γηπέδων θα έχουν επισκευαστεί όλα μέχρι τέλος του Ιανουαρίου όπου υποστηρικτής στην κατασκευή είναι το Ίδρυμα ''Σταύρος Νιάρχος''. Αυτή είναι μία από τις πολλές δράσεις που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, που σαν στόχο έχουν την άθληση, την σωστή διατροφή, τη δημιουργία, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη των παιδιών.

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ