ΡΕΘΥΜΝΟ

Σταθερά στα playoffs το Ρέθυμνο

Σταθερά στα playoffs το Ρέθυμνο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

To Ρέθυμνο βρίσκεται σταθερά στα playoffs στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο MVP της ομάδας, το πρόβλημα του Ρεθύμνου στα εκτός έδρας παιχνίδια του και τα ρεκόρ.

Εν μέσω προβλημάτων που το υποχρέωσαν να χάσει από νωρίς δύο από τους λιγοστούς Έλληνες που θα είχαν ρόλο στο rotation του (Ματαλών, Καμπερίδης) το Ρέθυμνο Cretan Kings μετά από έναν αρνητικό πρώτο γύρο, έκανε την αντεπίθεση του στον δεύτερο.

Μέσα από αυτόν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για τέταρτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια. Το esake.gr συνεχίζει με την εκπρόσωπο της Κρήτης, την παρουσίαση των 14 ομάδων της κατηγορίας.

Το πρώτο μισό του Πρωταθλήματος δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για το Ρέθυμνο Cretan Kings που είχε πέντε ήττες στις πρώτες έξι αγωνιστικές και 10 στις 14. Στις αρχές του νέου χρόνου όμως βελτιώθηκε και όχι μόνο δεν κινδύνευσε –κάτι που έδειχνε πιθανό με βάση την πορεία του στον πρώτο γύρο- αλλά εξασφάλισε μια θέση στην οχτάδα και τα πλέι οφ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη στις τελευταίες πέντε σεζόν.

Αν οι Κρητικοί δεν παρουσιάζονταν τόσο αναποτελεσματικοί μακριά από το «Μ.Μερκούρη» θα μπορούσαν κάλλιστα να διεκδικήσουν και κάτι περισσότερο από την 8η θέση που τους έστειλε στον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσαν μόνο μία εκτός έδρας νίκη αυτή επί του ΠΑΟΚ έχοντας τη χειρότερη σχετική επίδοση της σεζόν μαζί με την Καβάλα. Από το Ρέθυμνο όμως πέρασαν μόνο τέσσερις ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης και ΠΑΟΚ) και αυτό το 9-4 είναι η καλύτερη εντός έδρας επίδοση της κατηγορίας μετά τις ομάδες της πρώτης τετράδας.

Τι έμεινε από τη σεζόν για το Ρέθυμνο Cretan Kings;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 10 νίκες – 18 ήττες – 8η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος διένυσε τη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα και ο συνολικός απολογισμός του πλέον στον πάγκο της –ως προς το Πρωτάθλημα- είναι 25 νίκες και 32 ήττες. Πιστώνεται ότι επέλεξε καλούς ξένους παίκτες και ότι την οδήγησε στα πλέι οφ παρά το «ρηχό» ομολογουμένως ρόστερ που είχε στα χέρια του.

Related content

Ο ΜVP: Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ γνωρίζοντας πια τα κατατόπια του ίδιου του Ρεθύμνου αλλά και της Basket League ΣΚΡΑΤΣ μπορεί ίσως να μην έφτασε στα επίπεδα απόδοσης της προηγούμενης όμως ήταν μία από τις σταθερές του παιχνιδιού των Κρητικών. Ο Ολλανδός σέντερ είχε το καλύτερο ranking με 306 βαθμούς έναντι 291 του Τάιλερ Στόουν και 274 του Ράιαν Χάροου.

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Ράιαν Χάροου κέρδισε στο… νήμα την πρωτιά από τον Τάιλερ Στόουν αφού σημείωσε 296 πόντους έναντι 295 του συμπατριώτη του έχοντας αμφότεροι από 23 συμμετοχές. Τους ακολούθησε με 219 πόντους ο Ντάριους Κάρτερ.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Σε αυτήν την κατηγορία δεν αμφισβητήθηκε η πρωτιά με τον Τάιλερ Στόουν να αποδεικνύεται ο συνεπέστερος παίκτης του Ρεθύμνου Cretan Kings στον «αέρα» έχοντας 142 ριμπάουντ, 20 περισσότερα από τον Ρόλαντ Σάφτενααρ και με μία συμμετοχή λιγότερη από τον Ολλανδό. Μίνι-έκπληξη αποτελεί η παρουσία του Χάρη Γιαννόπουλου στην 3η θέση των ριμπάουντερ των Κρητικών με 104.

Ο ΠΑΣΕΡ: Άλλη μία πρωτιά για τον Χάροου που ήταν με διαφορά ο πιο δημιουργικός παίκτης των Κρητικών. Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε το Πρωτάθλημα με 75 ασίστ σε 23 παιχνίδια (3,26 μ.ο.) ενώ τον ακολούθησε σε απόλυτους αριθμούς με 53 ασίστ σε 23 επίσης αγώνες ο Στόουν και σε μέσο όρο ο Ρασάντ Μάντεν με 2.59 ανά αγώνα.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν ωστόσο σημείωσε την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος μεταξύ των 20 παικτών που χρησιμοποιήθηκαν στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Σάρλον Κλουφ που σημείωσε 25 πόντους στο εκτός έδρας παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ. 24 είχε ο Τόμας Ντελινικάιτις στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα και από 23 οι ο Ράιαν Χάροου επίσης στο ματς της Καβάλας και ο Τάιλερ Στόουν εντός έδρας κόντρα στη μακεδονική ομάδα.

O Τάιλερ Στόουν με τα 15 ριμπάουντ που μάζεψε στο εκτός έδρας με την Καβάλα σημείωσε αφενός της 5η κορυφαία ως τώρα επίδοση της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ και αφετέρου την κορυφαία μεταξύ των παικτών του Ρεθύμνου Cretan Kings. Ο μόνος από τους υπόλοιπους που έφτασε σε διψήφιο αριθμό ήταν ο Ρόλαντ Σάφτενααρ που μάζεψε 10 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

Ο Ράιαν Χάροου πέραν του ότι ήταν ο κορυφαίος πασέρ του φετινού Ρεθύμνου Cretan Kings, σημείωσε και την καλύτερη επίδοση μοιράζοντας οχτώ ασίστ κόντρα στην Κηφισιά εκτός έδρας. Επτά τελικές πάσες είχε ο Ρασάντ Μάντεν στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου κόντρα στον Ολυμπιακό.

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ