ΡΕΘΥΜΝΟ

Κούμουλος: "Νιώθω σπίτι μου το Ρέθυμνο"

Κούμουλος: "Νιώθω σπίτι μου το Ρέθυμνο"
INTIME SPORTS

Ο αρχηγός του Ρεθύμνου, Γιώργος Κούμουλος μίλησε για τη διαδρομή του στο μπάσκετ και το Ρέθυμνο. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο αρχηγός του Ρεθύμνου, Γιώργος Κούμουλος μίλησε στην ιστοσελίδα "shop4bsket.gr" για το Ρέθυμνο, αλλά και για όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μπάσκετ.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε:

1. Όλα αυτά τα χρόνια μετράς τόσα πρωταθλήματα. Πόσο δύσκολο ήταν για σένα ο πρωταθλητισμός και τι συναισθήματα σου δίνει κοιτώντας πίσω στο χρόνο γνωρίζοντας τις επιτυχίες σου σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο;

" Ο πρωταθλητισμός είναι αρκετά δύσκολος και χρειάζεται πάντα να ξεπερνάς τα όριά σου. Αυτό γίνεται κάθε Σάββατο γυρνώντας απλά ένα διακόπτη, το καλλιεργείς κάθε μέρα στις προπονήσεις προσπαθώντας να γίνεις καλύτερος και να βελτιώνεσαι διαρκώς μιας και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα οπότε πέρα από προσωπική πειθαρχεία και συνέπεια, απαιτεί και συνεργασία με τους συμπαίκτες και προπονητές που θεωρώ ότι είναι και το κλειδί για την πορεία μιας ομάδας ώστε να πραγματοποιήσει τους εκάστοτε στόχους που έχει θέσει στην αρχή της περιόδου.

Αυτό από μόνο του έχει το δικό του βαθμό δυσκολίας, συνάμα όμως αποτελεί μάθημα ζωής που σπάνια αποκομίζεις σε άλλο χώρο πλην του αθλητικού. Τα συναισθήματα μου στο σύνολό τους είναι χαράς, σωματικής αλλά και ψυχολογικής προσπάθειας, δύναμη και γνώση των ορίων του σώματος και του ανθρώπινου πείσματος. Μέσα από τον πρωταθλητισμό μαθαίνεις να είσαι πιο δυνατός, να έχεις επιμονή και υπομονή και να προχωράς συνέχεια μπροστά, ώστε να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Όλα αυτά είναι αρετές, οι οποίες βοηθούν γενικότερα στη ζωή του ανθρώπου και τον εξελίσσουν".

2. Μια ερώτηση που είναι γνώριμη για όλους τους αθλητές. Πιστεύεις ότι όλες αυτές οι θυσίες όλων των χρόνων άξιζαν τον κόπο για το άθλημα που όλοι αγαπάμε;

" Για να γίνει κάποιος επιτυχημένος αθλητής πρέπει πρώτα απ' όλα να υπερβεί τον εαυτό του. Χρειάζεται απίστευτα πολύ δουλειά και δύναμη για να μπορέσεις να αντέξεις την ψυχολογική πίεση που απαιτεί ο πρωταθλητισμός. Πολλοί λένε ότι απαιτεί τεράστιες θυσίες, θα συμφωνήσω μαζί τους αλλά αυτό είναι επιλογή μας και αναφέρομαι σε μένα αλλά και στους συναδέλφους μου γιατί το μπάσκετ και η ομορφιά του παιχνιδιού είναι κάτι που πραγματικά με εξιτάρει.

Είναι η πίστη στον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις ,να ανέβεις ένα σκαλί πιο ψηλά μια κατηγορία πιο πάνω και να μπορείς να σταθείς ακόμα κι όταν υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες. Όλα αυτά όμως μ' έκαναν αυτό που είμαι σήμερα κι έτσι όσες κι αν ήταν οι θυσίες, όσο μεγάλη κι αν ήταν η κούραση που έφτανε μερικές φορές στο σημείο του σωματικού πόνου, έχω βγει περισσότερο ωφελημένος παρά ζημιωμένος".

3. Τι σε έχει απογοητεύσει περισσότερο στο μπάσκετ;

" Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ, το οποίο πληρώνει λάθη του παρελθόντος, δεν θα μπορούσε παρά μόνο να με στενοχωρεί. Το μπάσκετ περνάει δύσκολες στιγμές, κυρίως τώρα. Το ότι βρίσκεται σε μια κωματώδη κατάσταση και δεν δίνεται η πρέπουσα σημασία για την επιβίωση του αθλήματος. Δυστυχώς, ακολουθεί και αυτό με τη σειρά του τη γενικότερη κατάσταση της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής αβεβαιότητας της χώρας".

4. Το όνομά σου είναι συνδεδεμένο με τη πόλη του Ρεθύμνου. Πόσο περήφανο σε κάνει το γεγονός ότι ένας μη γηγενής παίκτης κατάφερε να κερδίσει μια ολόκληρη πόλη σε όλα αυτά τα χρόνια;

" Με κάνει πραγματικά πολύ περήφανο και με τιμά ιδιαίτερα. Χαίρομαι πολύ που έχω κερδίσει, όπως λες, τη πόλη του Ρεθύμνου και που η ίδια κέρδισε και μένα. Έπειτα από τόσα χρόνια νοιώθω γηγενής και ας κατάγομαι από την Αθήνα. Νιώθω πλέον τη πόλη του Ρεθύμνου «σπίτι» μου. Όπως έχω πει και σε παλιότερη συνέντευξή μου το Ρέθυμνο για μένα είναι το 2ο σπίτι μου, τόπος αναμνήσεων οι οποίες είναι βαθιά χαραγμένες.

Από την πρώτη χρονιά στην Γ Εθνική ως την Α1 και φυσικά την μεγαλύτερη διάκριση μου να συμμετέχω σε έναν τελικό κυπέλλου με αντίπαλο τον παναθηναϊκό. Είναι το ωραιότερο ταξίδι, που καθημερινά ζω, και εδώ νιώθω ότι πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες που είχα όλα αυτά τα χρόνια καθώς κ τους προπονητές που είχα και που πίστεψαν σε μένα και τις δυνατότητες μου. Στο Ρέθυμνο οι διαπροσωπικές σχέσεις μου οι άνθρωποι , οι φίλοι της ομάδας, είναι αυτά που με κρατάνε τόσα χρόνια εδώ. Έχω πολλούς φίλους που αγαπώ και με κάνουν και αισθάνομαι γεμάτος".

5. Ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος που έχεις αποκομίσει από το μπάσκετ;

" Είναι ένα σύνολο πραγμάτων που δυσκολεύομαι να διαχωρίσω. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που ζω ένα "παραμύθι" που πολλοί το ονειρεύονται και λίγοι το ζουν. Αυτό που μένει, πέρα από τα οικονομικά οφέλη, είναι οι ανθρώπινες σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί και τα ιδιαίτερα συναισθήματα, που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να σε κάνει να νιώσεις. Έχω νιώσει συναισθήματα μεγάλης χαράς αλλά και λύπης μετά από ήττες αλλά όλα είναι μέσα στον πρωταθλητισμό , τα οποία μαθαίνεις να τα μοιράζεσαι με τους συμπαίκτες σου, οι οποίοι με τη σειρά τους γίνονται προέκταση της οικογένειάς σου.

Έχω γνωρίσει σε όλη τη πορεία μου, σαν αθλητής, τέτοιους ανθρώπους οι οποίοι είναι και θα παραμείνουν στη ζωή μου. Είναι όμως αλήθεια ότι και το μπάσκετ σαν εμπειρία με βελτίωσε και σαν αθλητή και σαν άνθρωπο. Αυτά τα χρόνια με βοήθησαν να δω ξεκάθαρα κάποια πράγματα. Να βγάλω τις παρωπίδες. Βέβαια ο χώρος του αθλητισμού έχει ημερομηνία λήξης . Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουν όλοι στο μυαλό τους, την επόμενη μέρα και την μετάβαση τους σε ένα άλλο τρόπο ζωής".

6. Τι έχεις να συμβουλέψεις στους επισκέπτες του shop4basket;

"Εύχομαι στους επισκέπτες του Shop4Basket.gr να μάθουν να μην φλερτάρουν μόνο με τη νίκη αλλά να ερωτεύονται την προσπάθεια και όλη την εμπειρία που έχει ένα ομαδικό άθλημα σαν το μπάσκετ. Για τους μικρούς και μεγάλους ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί δίνει μοναδικές συγκινήσεις και χαρές ανεξάρτητος κατηγορίας".

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ