ΚΑΟΔ

Ζάρας: "Μπορούμε ακόμα καλύτερα"

Ζάρας: "Μπορούμε ακόμα καλύτερα"
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Ζάρας μίλησε για την πορεία του ΚΑΟΔ στο φετινό πρωτάθλημα της ΣΚΡΑΤΣ Basket League, τονίζοντας πως το +2 από τον υποβιβασμό θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Ο ΚΑΟΔ πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στο Ρέθυμνο (91-76), με τον Θοδωρή Ζάρα να έχει -ξανά- σημαντικό ρόλο στην επικράτηση της ομάδας του. Εν αντιθέσει πάντως με τα προηγούμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αυτή τη φορά οι Δραμινοί κέρδισαν γιατί σκόραραν. Πολύ.

Κι αν το τελικό +15 της επικράτησής τους δείχνει πως πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στους Κρητικούς, εν τούτοις ο αρχηγός των Δραμινών είχε διαφορετική άποψη, γιατί " ήταν αρκετά δύσκολο το παιχνίδι. Εμείς το κάναμε να φανεί εύκολο. Το ότι βάλαμε 91 πόντους προέκυψε κυρίως από την άμυνα. Από εκεί βρήκαμε την ευκαιρία να βγάλουμε αιφνιδιασμούς. Όταν δεν παίρνεις τη μπάλα διαρκώς από το διχτάκι για να κάνεις επαναφορά, έχεις άλλη ψυχολογία στην επίθεση", όπως είπε μιλώντας στο Sport24.gr.

Αυτό που έκανε τη διαφορά χθες (6/2) είναι το στοιχείο στο οποίο βασίζονται οι "πράσινοι" φέτος, γιατί " όλα ξεκινάνε από την άμυνα για εμάς. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι, λόγω φιλοσοφίας του προπονητή. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην επίθεση δεν έχουμε προσανατολισμό ή στόχευση. Απλά, όταν παίζεις καλή άμυνα, μπορείς να τρέξεις στο ανοιχτό γήπεδο", εξήγησε.

Με τη διαφορά από την προτελευταία ομάδα (βλ. Πανελευσινιακός) να έχει αυξηθεί στις δύο νίκες, η δουλειά του ΚΑΟΔ γίνεται πιο εύκολη για τη συνέχεια. Ή μήπως όχι; ' Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Το +2 είναι μαξιλαράκι, αλλά έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Καταρχάς ακολουθούν δύο σερί εκτός έδρας αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και Άρη. Κοιτάμε το τι κάνουμε εμείς, χωρίς να μας απασχολούν τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Είναι σαφές πάντως πως δεν έχει τελειώσει κάτι. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να κάνουμε αυτά που πρέπει, για να τελειώσουμε τη δουλειά".

Όσο για το που θα κριθεί η εξασφάλιση της παραμονής, ανέφερε πως " πιστεύω ότι πάνω κάτω θα κριθεί στα μεταξύ μας παιχνίδια. Δηλαδή στο τι θα κάνουν οι ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία, στα παιχνίδια που θα δώσουν μεταξύ τους. Αν όμως κάνουμε ένα διπλό στα δύο που ακολουθούν τότε θα έχουμε αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα, γιατί δε νομίζω ότι θα περάσει άλλος εύκολα από εκεί".

Πριν κλείσει, ο Θοδωρής Ζάρας αναφέρθηκε στο τι έχει κάνει η ομάδα του στη μέχρι τώρα διαδρομή του ΣΚΡΑΤΣ Basket League, λέγοντας πως " έχουμε κάνει κάποια στραβοπατήματα. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει λίγο καλύτερα. Πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό τα παιχνίδια με τον Κόροιβο (εκτός) και τον Κολοσσό Ρόδου (εντός), όπου θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη", ενώ χαρακτήρισε ως μεγαλύτερο προσόν της ομάδας του το γεγονός πως " βγάζουμε ενέργεια, παίζουμε καλή άμυνα και έχουμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας".

TAGS ΚΑΟΔ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ