ΠΑΟΚ

Το ψυχογράφημα του Λάζου

Το ψυχογράφημα του Λάζου
INTIME SPORTS

Η τετράωρη τηλεφωνική συνομιλία, το φαγητό στην ψαροταβέρνα, οι περίφημες επιταγές, τα παιδιά και τα αποπαίδια στον ΠΑΟΚ, το χτύπημα στα αχαμνά του Ντέγιαν Μπορόβνιακ και η «μπηχτή» στον Χρήστο Ταπούτο. Το SPORT24 επιχειρεί το ψυχογράφημα του Λάζαρου Παπαδόπουλου…

Ούτε, πάντως, το εγχείρημα (του ψυχογραφήματος) είναι εύκολο, ούτε η συνεργασία του ΠΑΟΚ και ειδικά του κόουτς Σούλη Μαρκόουλου, που τείνει να γραφτεί στο… Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για την υπομονή του, με έναν τόσο ισχυρό χαρακτήρα, ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις καταστρέφοντας τα πάντα.

"Να διαλυθεί το σύμπαν", είχε δηλώσει, άλλωστε, φέρνοντας τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Αργότερα, όμως, παραιτήθηκε από την προεδρία του ΠΣΑΚ δείχνοντας την αποστροφή του στις καρέκλες…

Το βέβαιον είναι ότι (και) αυτή τη φορά, ο Λάζος ήταν έτοιμος να σηκωθεί και να φύγει από τον Δικέφαλο. Τις παραμονές του ντέρμπι με τον Αρη ήταν έξαλλος. Δεν σήκωνε κουβέντα. Αισθανόταν ότι είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα, όχι απέναντι στους συμπαίκτες του για τις καθυστερημένες πληρωμές (άλλωστε, δεν είναι αυτός ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ), αλλά απέναντι στους υπευθύνους του «Χαμόγελο του Παιδιού» και της ΟΣΕΚΚ (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι).

Τα περυσινά χρήματα, που είχε δεσμευτεί δημοσίως ότι θα διαθέσει στους δύο οργανισμούς, είχαν καθυστερήσει υπερβολικά. Τζάμπα είχαν βγει οι φωτογραφίες και είχε δοθεί τόση προβολή στον Τύπο. Οι επιχειρηματίες, που είχαν αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλουν τα περίπου 110.000 ευρώ (τόσες ήταν οι περυσινές ετήσιες αποδοχές του διεθνούς σέντερ) αντιμετώπισαν δυσκολίες στα επαγγελματικά τους, με αποτέλεσμα οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους να… στεγνώσουν.

Την Παρασκευή (4/2) το πρωί, όμως, οι εκπρόσωποι του «Χαμόγελο του Παιδιού» και της ΟΣΕΚΚ ειδοποιήθηκαν να περάσουν από τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για να πάρουν τρεις επιταγές ύψους 40.000 ευρώ, προκειμένου αυτή η φιλανθρωπική κίνηση, που ανακοινώθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, επιτέλους να ολοκληρωθεί. Αρκετά σχόλια και υποψίες δημιούργησε όλο αυτό το ζήτημα στοχοποιώντας τον εμπνευστή της ιδέας Παπαδόπουλο ("ας είναι καλά η αποζημίωση από τη Ρεάλ Μαδρίτης", ήταν η μόνιμη επωδός), μόνο που ελάχιστοι αναρωτήθηκαν πόσοι ακριβοπληρωμένοι αθλητές έχουν προβεί σε τέτοιες πράξεις…

Το ίδιο πρωί, ο Λάζος ενημερώθηκε από τον επίσημο ΠΑΟΚ σχετικά με τις τρεις επιταγές. Ακολούθησε η τετράωρη τηλεφωνική επικοινωνία με τον team manager Τέλη Ζουρνατσίδη, ο οποίος είχε παίξει σημαντικό ρόλο και στην πρώτη επιστροφή του Παπαδόπουλου στις αρχές της χρονιάς. Τότε, που είχε ανταλλάξει βαριές εκφράσεις με τον τεχνικό διευθυντή της ΚΑΕ Νίκο Σταυρόπουλου στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ με αφορμή την απεργία – παρωδία του ΠΣΑΚ και την εικόνα των πέντε ξένων απέναντι στον πάνοπλο Παναθηναϊκό.

Η συνάντηση συμφιλίωσης

Τότε, η συνάντηση συμφιλίωσης είχε γίνει σε ψαροταβέρνα παρουσία διοίκησης, προπονητών και αθλητή, ενώ κάτι που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ο Λάζος έστησε ανάλογο… τσιμπούσι για να ανακοινώσει την επιστροφή του, αλλά στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Ηρακλή για τη 2η αγωνιστική της Α1. Αμέσως μετά το τετράωρο τηλεφώνημα με τον Ζουρνατσίδη, ο ψηλός πήρε τον Σούλη Μαρκόπουλο.

"Κόουτς, θέλω να κάνω προπόνηση και να παίξω με τον Αρη. Ξέρω ότι μπορεί να έχεις αντιρρήσεις, αλλά αυτή είναι η επιθυμία μου και θέλω να το σκεφτείς", είπε στον κόουτς και εκείνος, έχοντας στηρίξει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας του στον έμπειρο σέντερ, αποδέχτηκε την εξήγηση και έδωσε μαζί του ραντεβού στην προπόνηση του ΠΑΟΚ, την παραμονή του ντέρμπι. "Ο Σούλης είναι φοβερός άνθρωπος και με έχει στηρίξει πολύ", φέρεται να είπε στη διάρκεια της ημέρας.

Η καθυστερημένη καταβολή των επιταγών στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην ΟΣΕΚΚ δεν ήταν, πάντως, ο μοναδικός λόγος, που είχε κάνει έξαλλο τον Παπαδόπουλο. Τον είχε ενοχλήσει η πολιτική της διοίκησης, που δυστυχώς δεν είναι η μόνη που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο στο ελληνικό μπάσκετ, να πληρώνει τους ξένους στην ώρα τους και να αφήνει τελευταίους τους Έλληνες ή και καθόλου…

"Οι Έλληνες δεν έχουν ψυχή;"

"Δύο μέρες καθυστερήσατε τον Μάρσαλ και απείλησε με αποχή. Οι Ελληνες δεν έχουν ψυχή;", ήταν η κραυγή αγωνίας, που ακούστηκε στα αποδυτήρια, γεγονός που καταδεικνύει ότι (και) στον ΠΑΟΚ υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Αρη, μάλιστα, οι νεαροί παίκτες του Δικεφάλου πήραν κάποια λεφτά για να μπορούν να αγοράσουν τα προς το ζην. 700 ευρώ έκαστος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ κάποιοι άλλοι πήραν επιταγές για δεδουλευμένα του Νοεμβρίου, που λήγουν τον Ιούνιο!

Όλα αυτά είναι ζητήματα, που ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί. Ο Λάζος, όμως, δεν ήθελε να «πουλήσει» τον ΠΑΟΚ, τον Σούλη Μαρκόπουλο, τους συμπαίκτες του. "Δεν έφυγα όταν με ζητούσαν η Μάλαγα και η Χίμκι, θα το έκανα τώρα πριν από το ντέρμπι με τον Αρη;", έλεγε την Παρασκευή υπενθυμίζοντας ότι το «buyout» στο συμβόλαιό του είναι… 500 ευρώ, γεγονός που επίσης έχει δημιουργήσει ποικιλόμορφα σχόλια ("δεν γίνεται ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ να βάζει buyout 500 ευρώ", είπαν κάποιοι). Αγωνίστηκε, λοιπόν, στην Πυλαία και μαζί με τον Ρόουλ Μάρσαλ ήταν εκ των κορυφαίων στη νίκη επί του Αρη.

Η δήλωση- μπηχτή στον Ταπούτο

"Εμείς δεν μιλάμε πριν από τα παιχνίδια, αλλά κατά τη διάρκειά τους με την απόδοσή μας και με το αποτέλεσμα", ήταν η δήλωση – μπηχτή στον Χρήστο Ταπούτο για τις ραδιοφωνικές τοποθετήσεις του την παραμονή του αγώνα, ενώ αναφερόμενος στην αναμέτρηση θέλησε να «πικάρει» ακόμη περισσότερο τον μεγάλο αντίπαλο υποστηρίζοντας: "Ο Άρης δεν πέρασε ποτέ μπροστά στο σκορ και πιστεύω ότι και όλη την ημέρα να παίζαμε, εμείς θα κερδίζαμε πάλι"…

Όσο για το χτύπημα στη βουβωνική χώρα του Ντέγιαν Μπορόβνιακ; Ο Παπαδόπουλος το έκανε! Είχε εκνευριστεί με το σκληρό μαρκάρισμα του Σέρβου και τον χτύπησε. Αυτή είναι η αλήθεια και εξ όσων γνωρίζουμε, δεν το διέψευσε ούτε στα πολύ κοντινά του πρόσωπα, στους πολύ κολλητούς φίλους του. Δεν ήθελε, όμως, να τον πετύχει σε αυτό το σημείο. Για αυτό έσπευσε να του ζητήσει συγνώμη, του έδωσε το χέρι του και του εξήγησε ότι δεν ήθελε να τον «διπλώσει» χτυπώντας τον στα γεννητικά όργανα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ