ΠΑΟΚ

"Το καλοκαίρι ήμασταν αρκετά προβληματισμένοι"

"Το καλοκαίρι ήμασταν αρκετά προβληματισμένοι"
INTIME SPORTS

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος έκανε την αποτίμηση της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών) για την πορεία του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και το μυστικό της επιτυχίας αυτής της ομάδας: " Δεν ήταν όλα εύκολα από την αρχή. Το καλοκαίρι ήμασταν αρκετά προβληματισμένοι για το πως θα δημιουργήσουμε το ρόστερ που θέλαμε ούτως ώστε να δημιουργηθεί μία ανταγωνιστική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πάντα έχει υψηλές βλέψεις, άσχετα με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν και που έχουν ως αποτέλεσμα να μην σου αφήνουν τα περιθώρια να δημιουργήσεις μία ομάδα που θα σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις τις βάσεις που θέλεις.

Σταθήκαμε πολύ τυχεροί γιατί πετύχαμε δύο πολύ καλούς ξένους παίκτες. Ο ένας ήταν ο Κούπερ, ο οποίος έπειτα από μία μακρά περίοδο που τον παρακολουθούσαμε είδαμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να τον φέρουμε, καθώς τα οικονομικά δεδομένα ήταν πιεσμένα. Ο παίκτης είχε υψηλό κασέ για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, όμως τα καταφέραμε να τον πείσουμε και βγήκαμε όλοι κερδισμένοι από αυτό. Ο άλλος παίκτης ήταν ο Πέιν, ο οποίος είχε παίξει στον Πανιώνιο. Πάνω του είδαμε κάποια στοιχεία που θέλαμε και νομίζω ότι κάναμε επίσης μία πολύ καλή επιλογή.

Γενικότερα είχαμε ένα πρόβλημα στη θέση των ψηλών γιατί περίμενα ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος θα επιστρέψει γρήγορα από την εγχείρηση, όμως δεν τα καταφέραμε να έρθει κι οι οικονομικές δυσκολίες δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε έναν ακόμα παίκτη σε αυτή τη θέση.

Με το ρόστερ που είχε ήδη δημιουργηθεί δουλέψαμε πάρα πολύ. Οι παίκτες έδειξαν φοβερή διάθεση για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Οι περισσότεροι ήταν παίκτες που ίσως τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής κι αυτό ήταν μειονέκτημα, όμως παράλληλα ήταν και πλεονέκτημα, καθώς ήθελαν να δείξουν τι αξίζουν και να κάνουν κάτι παραπάνω. Η καλή διάθεση κι ο καλός χαρακτήρας των παικτών δημιούργησε μέσα στην ομάδα ένα τέτοιο δέσιμο που κατάλαβαν από νωρίς ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα όταν είναι όλοι μαζί. Με αυτή την πίστη των παικτών για κάτι καλύτερο σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται τα αποτελέσματα κάτι που δυνάμωνε τους πάντες ακόμα περισσότερο για να προσπαθήσουν πιο σκληρά. Μετά από περίπου 3 μήνες που είχαμε ορισμένα θετικά αποτελέσματα κι ήταν τα καλύτερα δυνατά που θέλαμε, η ομάδα άρχισε να βρίσκει τις ισορροπίες της σε άμυνα κι επίθεση με αποτέλεσμα να έρχονται τα αποτελέσματα που θέλαμε".

Για την ανάδειξη του σε κορυφαίο προπονητή της Α1: " Όπως τόνισα κι όταν μου ανακοινώθηκε είναι πολύ τιμητικός αυτός ο τίτλος, όμως το μπάσκετ είναι ένα ομαδικό άθλημα. Πολλοί παράγοντες χρειάζεται να συμμετάσχουν για να πάρει η ομάδα το αποτέλεσμα και για να φανεί η δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες βοήθησαν τα μέγιστα, οι συνεργάτες μου εξίσου, το υπόλοιπο σταφ έκανε το καλύτερο δυνατό και η διοίκηση προσπάθησε σκληρά ώστε οι παίκτες να είναι ήρεμοι και να έχουν στο μυαλό τους μόνο το στόχο που έχουμε θέσει κι όχι άλλα πράγματα. Ευχαριστώ όλους τους δημοσιογράφους που με ψήφισαν για το μπάσκετ που παίξαμε σαν ομάδα διότι ήταν μία δικαίωση στην προσπάθεια που έκαναν όλοι οι παίκτες για 10 μήνες μέσα στο παρκέ".

Για το επίπεδο του Διεθνούς Σεμιναρίου "Θεσσαλονίκη 2014" που παρακολούθησε από κοντά:

" Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί πολύ για την ενημέρωση και την πληροφόρηση όλων των μελών του κάνοντας κάθε έτος ένα Διεθνές Σεμινάριο. Εκτός από το Διεθνές όμως, γίνονται παράλληλα και πολλά τοπικά σε όλη την Ελλάδα με στόχο η σωστή πληροφόρηση να φτάσει σε κάθε γωνία της χώρας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα οι προπονητές να ανταλλάσσουν πληροφορίες, να προσθέτουν ιδέες στη φιλοσοφία τους κι έτσι να βοηθούν τους παίκτες αλλά και το άθλημα.

Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί από όλους είτε νέους είτε παλιούς συναδέλφους άκουσα πολύ καλά λόγια για το επίπεδο του Σεμιναρίου κι όλοι έδειξαν να φεύγουν γεμάτοι με όσα άκουσαν. Ο τρόπος που ανέλυσαν τα θέματα οι ομιλητές ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και μπορώ να πω ότι με όσους μίλησα ήταν ενθουσιασμένοι".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ