ΠΑΟΚ

Της αμύνης τα παιδιά...

Της αμύνης τα παιδιά...
INTIME SPORTS

Η επιθετική άμυνα που εφαρμόζει ο ΠΑΟΚ και οι εξαιρετικοί αριθμοί του μέχρι στιγμής στον συγκεκριμένο τομέα. Διαβάστε γι' αυτό και άλλα ζητήματα...

Tα πρώτα δείγματα του ΠΑΟΚ στην άμυνα είναι αν μη τι άλλο εξαιρετικά... Η συμπεριφορά σε αυτή από τους παίκτες του "Δικεφάλου" τόσο στα φιλικά όσο και στο ματς του Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό ήταν... ιδανική.

Αυτό μαρτυρούν ξεκάθαρα οι αριθμοί. Στα ματς λοιπόν με Καβάλα, Ικαρο, Απόλλων και το παιχνίδι με την ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα ο μέσος όρος πόντων που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ ήταν μόλις 56,7 πόντους.

Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ... βρήκε τον τρόπο σε αυτά τα ματς να φτάσει εύκολα στην νίκη (μόνο με τον Ικαρο δεν ήταν μεγάλη η διαφορά), με την άμυνα όπως αναφέρουν μέλη της ομάδας να αναμένεται να αποτελέσει φέτος το μεγάλο όπλο των "ασπρόμαυρων". Η προσοχή που δίνει ο Σούλης Μαρκόπουλους στις προπονήσεις είναι αλήθεια πως είναι αρκετά μεγάλη.

Έχει δουλευτεί πολύ στον "Δικέφαλο" η αμυντική συμπεριφορά, με τον κόουτς του ΠΑΟΚ να δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τον τρόπο που θα πρέπει να παίζει ο "Δικέφαλος" όταν δεν επιτίθεται. Στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για... "επιθετική άμυνα που εφαρμόζει η ομάδα, με πίεση στο μεγαλύτερο κομμάτι του γηπέδου".

Έτσι, όπως αναφέρουν στους "ασπρόμαυρους", "προσπαθούμε να δώσουμε λιγότερο χρόνο στους αντιπάλους ώστε να οργανώσουν όπως θα ήθελαν την επίθεσή τους με αποτέλεσμα στο τέλος να υπάρχουν βεβιασμένες επιλογές από πλευράς τους".

Η... τακτική αυτή "πιάνει" και ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής κατορθώνει να κρατήσει χαμηλά στο σκορ τις ομάδες που αντιμετωπίζει, με την ίδια εικόνα στο αμυντικό κομμάτι να θέλουν στον "Δικέφαλο" να συνεχιστεί αφού όπως υποστηρίζουν "δεν είμαστε η ομάδα που θα βάζει σε κάθε ματς 80 πόντους, οπότε είναι δεδομένο πως θα πρέπει να δίνουμε βάρος αμυντικά για να γίνει ευκολότερο το έργο μας στο ματς".

Χώρος για ΠΑΟΚτσήδες στα Τρίκαλα, προληπτικά εκτός ο Χαραλαμπίδης

Κατά τα άλλα, δεν πήρε προληπτικά μέρος στην απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης ο Κώστας Χαραλαμπίδης καθώς είχε ενοχλήσεις στο πόδι. Η κατάσταση του πάντως δεν εμπνέει ανησυχία και θα είναι στην διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλο για το ματς με τα Τρίκαλα.

Κατά τα άλλα ο Ντίνος Νικολόπουλος έκανε εξετάσεις και από Δευτέρα θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων μιας και συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κοιλιακή χώρα. Σχετικά με το ματς του Κυπέλλου η ομάδα θα φύγει από την Θεσσαλονίκη το Σάββατο το πρωί, ενώ εκτιμάται πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο να βρεθούν οπαδοί του "Δικεφάλου" στα Τρίκαλα καθώς οι γηπεδούχοι θα έχουν ένα κενό χώρο στις εξέδρες για τις ανάγκες των φίλων του ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ