ΠΑΟΚ

Στο μπάσκετ μέσω... Στρατού ο Πέτγουεϊ

Στο μπάσκετ μέσω... Στρατού ο Πέτγουεϊ

Ο Αάρον Πέτγουεϊ δεν είναι ένας συνηθισμένος Αμερικανός που είχε από μικρός το μυαλό του το μπάσκετ. Διαβάστε πως ουσιαστικά το ξεκίνησε στην Πολεμική Αεροπορία...

Ο Αάρον Πέτγουεϊ δεν είναι από τους Αμερικανούς που είχαν από πολύ μικρή ηλικία το μπάσκετ στο μυαλό του.

Ίσα-ίσα μάλιστα αφού ουσιαστικά στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ασχολήθηκε με το άθλημα για να φτάσει πλέον στο σημείο να περάσει από διάφορες ομάδες και πλέον να ανήκει στον ΠΑΟΚ.

Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι της ενδιαφέρουσας ιστορίας του... Ο 32χρονος Αμερικανός έχει έξι αδέλφια, τέσσερις αδελφούς και δύο αδελφές (είναι ο μεγαλύτερος ανάμεσά τους). Η μητέρα του, Σέιλα Μπράιαντ, ήταν διαζευγμένη και ο νυν παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο... άντρας του σπιτιού προσπαθώντας να δώσει μια οικονομική χείρα βοηθείας στην οικογένεια του.

Ετσι δούλευε σε φαρμακείο και εστιατόριο χωρίς να έχει κατά νου να γίνει μπασκετμπολίστας αφού προείχε η οικονομική βοήθεια του σπιτιού του. Εν συνεχεία αφού αποφοίτησε από γυμνάσιο, Shaw, αποτέλεσε μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα φυσικά του προσόντα δεν πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Του ζητήθηκε να παίξει μπάσκετ στην ομάδα της Βάσης, κάτι που δεν έκανε οργανωμένα κάπου πριν τον Στρατό, εκεί όπου άρχισε να δείχνει τα προσόντα του. Πέρασε δύο χρόνια παίζοντας στο Hutchinson Community College στο Κάνσας, ενώ μετά την τραγωδία της 11 Σεπτεμβρίου των δίδυμων πύργων στάλθηκε σε Ναυτική Βάση στην Σικελία. Μάλιστα όσο ήταν στην Πολεμική Αεροπορία ταξίδεψε στο Σακραμέντο, στη Καλιφόρνια, τη Γερμανία και στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ασχολήθηκε γενικώς με διάφορα πράγματα αλλά δεν... ξέχασε το μπάσκετ. Στο μυαλό του άρχισε να ωριμάζει η ιδέα πως θα έπρεπε να ασχοληθεί ενταντικά με αυτό και πως θα μπορούσε να κάνει καριέρα. Οπως και έγινε... Ο Πέτγουει μετά από τέσσερα χρόνια στον Στρατό, όπου φαίνεται πως έμαθε πολλά για το άθλημα, ξεκίνησε την καριέρα του στο Oklahoma State (2004-06) και έγινε ντραφτ στο USBL.

Έφυγε από τις ΗΠΑ για την Ευρώπη και μετέπειτα αγωνίστηκε κατά σειρά στις Καγκέρ (Πολωνία), Αντάλια (Τουρκία), Στρασβούργο (Γαλλία), Βέντσπιλς (Λετονία), Ντνίπρο (Ουκρανία), Τσεντεβίτα (Κροατία) και ξανά Ντνίπρο πριν παίξει στην Αργεντινή και την Ολίμπικο Τσικλίστα. Μετά από όλη αυτή την... Οδύσσεια και αφού συμμετείχε σε summer league των Γκριζλς το 2008, αποτελεί τον αντι-Γκόρι...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ