ΠΑΟΚ

Πρέλεβιτς: "Θέμα του Ερασιτέχνη οι συζητήσεις με επενδυτή"

Πρέλεβιτς: "Θέμα του Ερασιτέχνη οι συζητήσεις με επενδυτή"
INTIME SPORTS

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς αναφέρθηκε τόσο στον αγώνα που δίνει η παρούσα διοίκηση για την βιωσιμότητα του "Δικεφάλου", όσο και για το μέλλον της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, μίλησε στον "ARENA 89,4 FM", αναλύοντας τόσο οικονομικής, όσο και αγωνιστικής φύσεως ζητήματα.

Αρχικά, υπογράμμισε: "Είναι τρόπος ζωής το μπάσκετ. Όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλους όσους το αγαπούν, θέλουν να ασχολούνται όλη μέρα με αυτό".

Για την χτεσινή επέτειο του πρωταθλήματος που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το 1992: " Ήταν πολύ ωραίες στιγμές, αλλά εγώ είμαι της άποψης πως πρέπει να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον. Ωραία είναι να τα θυμόμαστε αλλά ως εκεί. Είχαμε πάρα πολύ καλή ομάδα τότε, είχαμε ωριμάσει πάρα πολύ και εμείς σαν ομάδα αλλά και ο Βεζυρτζής σαν πρόεδρος".

Για τις στιγμές εκείνης της εποχής αλλά και την παρουσία του στο φιλικό προς τιμήν του Γκάλη: "Ήταν οι καλύτερες εποχές. Είχαμε κόντρες μέσα στο γήπεδο, Αλλά έξω ήμασταν μια χαρά. Είμαι προσκεκλημένος στο φιλικό του Γκάλη, βεβαίως και θα είμαι εκεί!"

Για την χορηγία από τον κο Κοντομηνά αλλά και την οικονομική «ένεση» από την ΠΑΕ και τον Σαββίδη από την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος: "Είχαμε μια πολύ καλή χορηγία με τον Κοντομηνά αλλά και την συμφωνία για την εμπορική εκμετάλλευση του σήματος από τον Ιβάν Σαββίδη και την ΠΑΕ. Άμα δεν ήταν αυτοί οι δύο οικονομικοί πόροι ίσως και να μην υπήρχαμε ή αν υπήρχαμε δε ξέρω σε τι κατάσταση θα ήμασταν".

Για το αν έχουν γίνει συζητήσεις για να αναλάβει την ομάδα ο κος Κοντομηνάς: "Όχι, δεν έχουμε κάνει συζητήσεις με τον κ. Κοντομηνά και με κανέναν άλλον για να αποκτήσει τις μετοχές της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα, αυτό είναι θέμα του Ερασιτέχνη, να κάνει τις συζητήσεις εφόσον το επιθυμεί ή θέλει ο οποιοσδήποτε να πάρει την ομάδα".

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στο Παλατάκι το περασμένο Σάββατο και το περιεχόμενο της συνομιλίας τους: "Μιλήσαμε, για τρίτη φορά ως τώρα συνατηθήκαμε, συζητήσαμε λίγο και με αυτόν και με το επιτελείο του. Κουβεντιάζαμε για την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά, που τα ξέρει πάνω κάτω. Βεβαίως, όλοι τα γνωρίζουν αυτά, δεν είναι για κανέναν κρυφό".

Για την αγωνιστική πορεία της ομάδας: "Η ομάδα είναι μέσα σε όλους τους στόχους της. Κάνει μια εκπληκτική πορεία φέτος, με σχεδόν αμιγώς ελληνική ομάδα, μόνο ο ΠΑΟΚ έχει έναν ξένο στο ρόστερ του στην Ελλάδα!

Η διοίκηση Πρωτοδικείου απλώς προσπαθεί να είναι βιώσιμη η ομάδα, δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω. Ο ρόλος της είναι περιορισμένος, αναζητούμε έναν μεγαλομέτοχο που θα βοηθήσει οικονομικά την ομάδα".

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αποκτήσει ξένο περιφερειακό η ομάδα εν’ όψει και των πλέι οφ: "Αυτή τη στιγμή για να πάρουμε ξένο, πρέπει να πάρουμε φορολογική ενημερότητα, που τώρα είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Και μετά πάμε στο κομμάτι αν θα είναι συμφέρον για την ομάδα. Και να τον πάρεις, για να πας που; Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο δυστυχώς στα οικονομικά. Και να μπούμε στην Ευρώπη, δεν εξασφαλίζεις έσοδα. Ίσα-ίσα. Για να είναι ο ισολογισμός σου ισορροπημένος και να βγάλεις έσοδα θα πρέπει σε κάθε ματς να πουλάς 3.000 εισιτήρια, για να βγάλεις τα έξοδα σου και έπειτα όλα τα άλλα στα ταμεία".

Για την άσχημη νοοτροπία που διακατέχει τους φιλάθλους στην Ελλάδα αλλά και του ΠΑΟΚ: "Σίγουρα, αν έχεις 3.000 διαρκείας ή γενικώς πολλά παραπάνω από αυτά που έχουμε τώρα (γύρω στα 650), σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις οικονομική ευρωστία και ρευστότητα στην αρχή της χρονιάς. Εμείς λέγαμε πως ό,τι λεφτά προέρχονται από διαρκείας θα πάνε για το μπάτζετ της ομάδας. Στην Ελλάδα υπάρχει η σκέψη: «Κάνε μου ομάδα να πάρω διαρκείας». Όχι να πάρω διαρκείας για να κάνεις ομάδα. Εντελώς ανάποδη νοοτροπία από αυτή που πρέπει να είναι".

Και συνέχισε, λέγοντας: "Ξέρετε ποιος είναι ο πιο ακριβός παίκτης του ΠΑΟΚ φέτος; Ο Γκετσέφσκι! Ακόμη τον πληρώνουμε, παρ’ ότι έπαιζε πριν 3 χρόνια στην ομάδα. Δεύτερος ο Ντελινικάϊτις, που κι αυτός έπαιζε πριν 3 χρόνια. Αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε τόσα χρέη, με τα έσοδα που έχει, θα είχε ένα μπάτζετ εφάμιλλο του Πανιωνίου, δηλαδή τρεις φορές περίπου πάνω από αυτό που έχει τώρα".

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στα διοικητικά του ΠΑΟΚ : "Είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στον ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια. Αν από τα 25 εκ. ευρώ που έβαλε, μου έδινε 500.000 ευρώ για την ΚΑΕ, θα τα έδινα στο Δημόσιο! Όλοι θα έλεγαν να πάνε για το μπάτζετ της ομάδας, αλλά εγώ θέλω να πληρώνω τα παλιά χρέη".

Σε εκείνο το σημείο, υπήρχε συνομιλία και με τον παλιό συμπαίκτη του Πρέλεβιτς, τον Νίκο Μπουντούρη, ο οποίος τόνισε τα εξής: "Ο Μπάνε είναι μια τεράστια προσωπικότητα. Προσπαθεί εκεί στην ΚΑΕ και είναι αυτό που λέει ως προς τη διοίκηση μιας ομάδας όπως ο ΠΑΟΚ που έχει αρκετά χρέη. Νομίζω πως πρέπει να κάνει μια βάση με νέα παιδιά, με παίκτες νεαρούς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Επίσης, συμφωνώ απόλυτα με τη λογική του Μπάνε για τον ένα ξένο που λένε ότι πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να σκεφτόμαστε πιο λογικά, με βάση την πραγματικότητα που υπάρχει. Άμα θυμάστε καλά και εγώ με τον Μπαλογιάννη είχαμε κάνει μια προσπάθεια, αλλά ήθελαν να ακολουθήσουν μια πολιτική κόντρα σε αυτή που επιζητούσαμε και προτείναμε εμείς και φύγαμε.

Εμείς, όταν παίζαμε στην ομάδα με τον Μπάνε, ήταν σα να παίζαμε ΠΡΟ-ΠΟ. 1-Χ-2, άντε κανά τρίποντο να βάζαμε! Όχι, είχε ο καθένας μια δουλειά να κάνει. Τον θαύμαζα πάντα τον Μπάνε, δεν έχω δει ξανά πράγματα σαν αυτά που είδα από τον Πρέλεβιτς.

Θα κλείσω λέγοντας πως πρέπει να ακολουθεί αυτή την οικονομική πολιτική και ο κάθε φίλαθλος του ΠΑΟΚ θα μπορέσει να δει την ομάδα του να είναι όχι μόνο στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, με ένα μικρό μπάτζετ, όχι πολλά χρήματα όπως στο ποδόσφαιρο. Να ακουστεί και πάλι το όνομα του στην Ευρώπη. Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει η ομάδα που θα εκπροσωπεί όλη τη Βόρεια Ελλάδα".

Στη συνέχεια, πήρε ξανά το λόγο ο Μπάνε Πρέλεβιτς και τόνισε για τον Σούλη Μαρκόπουλο: "Για μας ήταν ό,τι καλύτερο που έμεινε, εγώ αυτό ήθελα. Είναι μια τεράστια προσωπικότητα, που καταλαβαίνει την κατάσταση και μόνο με έναν σαν αυτό θα μπορούσαμε να πάμε μπροστά".

Για τη δικιά του διοίκηση: "Εμείς είμαστε διοίκηση Πρωτοδικείου, αναλώσιμοι είμαστε, όποιος θέλει μπορεί να έρθει το καλοκαίρι και να πει πως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα και μακάρι να έρθουν, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Μπορεί να μην έχουμε ούτε ιδιοκτήτη, παρ’ ότι θέλουμε να γίνει αυτό το καλοκαίρι, οπότε δε μπορώ να σου πω ως πότε θα είναι ο Σούλης. Μακάρι να συνεχίσουμε και εμείς και όσο είμαστε τον θέλουμε μαζί μας, αυτό είναι σίγουρο".

Για το ταξίδι του Νίκου Σταυρόπουλου στο Πόρτσμουθ της Αμερικής: "Αυτό που πιστεύω και αυτή που είναι η δουλειά του Νίκου είναι να παρακολουθεί την παγκόσμια αγορά. Γιατί δεν ξέρεις πότε θα σου χρησιμεύσει, φέτος, του χρόνου, πρέπει να γνωρίζουμε τι γίνεται.

Ένα από αυτά τα καμπ είναι και αυτό που έγινε στο Πόρτσμουθ στην Αμερική, όπου και πάνε οι 64 καλύτεροι νέοι παίκτες που φιλοδοξούν να κερδίσουν ένα συμβόλαιο στο NBA. Βεβαίως, για εκεί είναι φτηνά τα συμβόλαια τους, αλλά για εμάς είναι ακριβά. Εμείς, όμως, προσπαθούμε να βρούμε κάποιο «λαυράκι».

Για τον Στογιάκοβιτς και εάν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά τον ΠΑΟΚ: "Κοιτάξτε. Στις μέρες που ζούμε δεν μπορείς να ζητήσεις από κανέναν χρήματα. Από ότι ξέρω, ο Πέτζα δεν ενδιαφέρεται. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί και πως, είναι δικό τους θέμα. Ό,τι θέλει αυτός, αυτός αποφασίζει. Το καλύτερο είναι ο ΠΑΟΚ να έχει έναν ισχυρό μεγαλομέτοχο".

Και συμπλήρωσε: "Εγώ βλέπω την πραγματικότητα. Στον πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς που μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, το Σάββατο με τον Πανιώνιο, κόψαμε 710 εισιτήρια! Με τα οποία βγάλαμε ίσα-ίσα τα έξοδα του αγώνα. Τι να πω. Και μετά εμείς πως και γιατί να κάνουμε μια κίνηση παραπάνω, ενώ δεν ξέρουμε αν θα βγάλουμε τα έξοδα; Ούτε καν μιλάω για έσοδα. Εμάς μας νοιάζει πάνω από όλα η εταιρεία, να είναι βιώσιμη".

Για το αν τα χρήματα που κέρδισε από το μπάσκετ τον καλύπτουν: "Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, νομίζω πήρα περισσότερα από όσα έπρεπε".

Για το ως πότε θα είναι στη διοίκηση του ΠΑΟΚ: "Δε ξέρω για πόσο ακόμα θα το κάνω, γιατί είναι πολύ δύσκολο και για τη διοίκηση. Παρεξηγούμαι με φίλους, θέλει πολύ κόπο, χρειάζεται πολύς χρόνος. Δε ξέρω πόσο θα αντέξουμε ακόμη. Είναι διεύθυνση μιας εταιρείας, που είναι χωρίς αμοιβή".

Για το αν πήρε πράγματα από τον ΠΑΟΚ: "Είμαι στον ΠΑΟΚ γιατί πήρα πάρα πολλά από την ομάδα και θέλω να δώσω κάποια πίσω. Όλοι μου φέρθηκαν πάρα πολύ καλά και γι’ αυτό είμαι στην διοίκηση τώρα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ