ΠΑΟΚ

"Πλέον μας εμπιστεύονται όλοι"

"Πλέον μας εμπιστεύονται όλοι"
INTIME SPORTS

Μπάνε Πρέλεβιτς και Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μίλησαν για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας στη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης Τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως πλέον γίνονται βήματα προς τα εμπρός.

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου δόθηκε από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ την Παρασκευή (2/8). Μπάνε Πρέλεβιτς και Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανέλυσαν τα οικονομικά δεδομένα και ζήτησαν την στήριξη του κόσμου. Αναλυτικά:

Πρώτος μίλησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Ανακοινώθηκε ότι θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ ο Χαραλαμπίδης τη νέα σεζόν.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει ότι ο ισολογισμός της ΚΑΕ θα είναι θετικός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. "Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που υπάρχει αυτή η ομάδα ακόμα. Να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι όσο είμαστε εμείς εδώ θα έχουμε πλεόνασμα".

Για τις κινήσεις που έγιναν για τα χρέη προς το δημόσιο: "Τους τελευταίους διόμησι μήνες έχουμε δουλέψει τα χρέη μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την απόφαση ότι η ομάδα είναι στο άρθρο 99. Εκμεταλλευτήκαμε ένα νόμο και θα μπούμε σε μία ρύθμιση 90 δόσεων, όχι όμως για όλο το πόσο.

Από τον Αύγουστο του 2014 και μετά το χρέος προς το Δημόσιο θα είναι σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να λειτουργεί καλά η ΚΑΕ. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται γερά θεμέλια για να μπορέσουμε να έχουμε και όραμα αγωνιστικό. Γιατί το όραμα γίνεται με μια υσχυρή ΚΑΕ και αυτό γίνεται μέσα από τη σκληρή δουλειά.

Είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε με καλή διαχείριση, καλές αποφάσεις. Δεν έχουμε δικαίωμα και περιθώριο να κάνουμε λάθη. Δημιουργώντας μια καλή ΚΑΕ έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε σε καλό μέλλον. Αυτό που έχουμε πετύχει είναι ότι μας πιστεύει ο κόσμος, οι πιστωτές, οι παίκτες και έτσι πετυχαίνουμε συμφωνίες.

Έτσι μας εμπιστεύεται και η Ευρωλίγκα με το κάλεσμα στο Γιούροκαπ. Μας πιστεύουν όλοι και πρέπει να μας πιστέψει και ο κόσμος, να έρθει στο γήπεδο για να μας στηρίξει. Όλα αυτά που κάνουμε χωρίς τον κόσμο στο γήπεδο δεν έχουν σημασία.

Θέλουμε να έχουμε ένα καλό γήπεδο, γίνονται εργασίες για να είναι όλο και καλύτερο. Έχουμε αλλάξει όλα τα καθίσματα, θα ξεκινήσει η μπουτίκ. Η ομάδα πρέπει να είναι από τις πρώτες που έχει κάνει εφαρμογή για το τηλέφωνο.

Όλα αυτά γίνονται για να προσελκύσουμε τον κόσμο, όπως παλιά, να βοηθά την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ".

Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή τονίζει ότι: "Εφόσον μας έχουν εμπιστοσύνη για το Γιούροκαπ, τα επόμενα χρόνια θα μας εμπιστευτούν και για την Ευρωλίγκα".

Τον λόγο παίρνει ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει κυρίως για τα οικονομικά: "Ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα μπροστά. Εδώ και δύο χρόνια γίνονται τέτοιες κινήσεις που μόνο συμφέρον έχουν στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει, ο ΠΑΟΚ πληρώνει το χρέος και προχωρά με ανταγωνιστική ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ οδηγείται στην Ευρώπη μετά από μια δύσκολη απόφαση και κάλεσμα της Ευρωλίγκα, γιατί πιστεύω ότι εκεί αξίζουμε να είμαστε. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι τον θέλουμε δίπλα μας. Αυτό το έχουν καταλάβει οι χορηγοί μας".

Για τα έσοδα και τα έξοδα την περασμένη σεζόν: "Είναι η δεύτερη χρονιά που η ομάδα έχει έσοδα 1.150.000, έχει 800.000 έξοδα, δηλαδή μας μένουν 350.000 για θετική χρήση. Είμαστε η μόνη ΚΑΕ που με αυτά τα έσοδα βγαίνουμε κερδισμένοι.

Ο κόσμος θέλει όραμα και αυτό επιθυμούμε και εμείς, αλλά αυτό μπορεί να γίνει αν δεν υπήρχαν τα παλιά χρέη. Ο ΠΑΟΚ από αυτά 350.000 στο Δημόσιο, πλήρωσε εκτός από την ομάδα και 19 παίκτες που δεν ανήκουν στην ομαδα με ποσό 181.708. Αυτά είναι έως 30/6/2013, αλλά πληρώσαμε και μέσα στον Ιούλιο. Όπως επίσης 70.000 ευρώ πληρώσαμε για το άρθρο 99, γι' αυτό και μας δικαίωσε το δικαστήριο στις δύο υποθέσεις που είχαμε. Περίπου 600.000 από τα έσοδα της ομάδας φύγαν για χρέη προς την εφορία, το άρθρο 99 και τους 19 παίκτες.

Αυτή είναι η οικονομική κατάσταση που δείχνει πως συνεχίζει η διοίκηση και αυτό που καταφέρνει είναι να μειώνει συνεχώς το χρέος. Λειτουργούμε χωρίς επενδυτή, θέλουμε να έρθει και αποσκοπούμε σε αυτό. Έτσι θα συνεχίσουμε, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να αλλάξει επίπεδο".

Για της χορηγίες σχολίασε: "Πέρσι από το 1.150.000 το 1.000.000 ήταν από συμφωνίες με χορηγούς, 90.000 τα εισιτήρια και 50.000 τα διαρκείας. Η ομάδα συνεχίζει να μην έχει κρατική χορηγία, αλλά έχουμε τον κ. Κοντομηνά που μας βοηθάει πολύ και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε.

Ανανεώσαμε τη συνεργασία μας και τον χρειαζόμαστε. Ενώ, μεγάλη βοήθεια έχει προσφέρει και ο κ. Αμοιρίδης. Η πρώτη χορηγία είναι του ομίλου του κ. Κοντομηνά, νομίζω ότι είναι μία σημαντική βοήθεια για τη συνέχιση αυτού του πλάνου. Σίγουρα, μέσα σας έχουμε την επιθυμία για κάτι μεγαλύτερο.

Η δεύτερη μεγάλη συμφωνία είναι αυτή με τον κ. Σαββίδη για τη διασφάλιση του σήματος. Φέτος είναι ο δεύτερος χρόνος και θα μας εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσό. Το τρίτο θέμα που πετύχαμε είναι το τηλεοπτικό. Πετύχαμε να έχουμε συμφωνία για τα επόμενα τρία χρόνια με τη NOVA και πιστεύουμε ότι θα αναβαθμίσει το μπάσκετ. Ξέρουμε πως θα κινήθουμε, γιατί γνωρίζουμε ότι θα παίρνουμε τα λεφτά που μας αναλογούν.

Από εκεί και πέρα είχαμε μία συνάντηση με τη NOVA για να κλείσουμε το κομμάτιτο τηλεοπτικό και για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πιστεύω ότι μέχρι τις 20 του μηνός θα έχουμε απάντηση για να κλείσει και αυτό το κομμάτι. Το τελευταίο κομμάτι είναι η CYTA με την οποία είμαστε σε συζητήσεις για να συνεχίσουμε τη συνεργασία. Όλα τα αυτά πρέπει να γίνουν για να μπορέσουμε να κάνουμε σταθερά βήματα.

Μετά την απόφαση της διοίκησης με συμμετοχή στην Ευρώπη, θα είναι έτοιμη η παρουσίαση των διαρκείας που θα έχουμε χαμηλές τιμές και θα ανταποκριθεί ο κόσμος για να μας βοηθήσει και να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Δε θέλω να βάλω νούμερο διαρκείας σαν στόχο. Πρέπει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια".

Πήρε ξανά τον λόγο ο Μπάνε Πρέλεβιτς: "Η Ευρωλίγκα εμπιστεύεται την δυναμική και την εμπειρία των ομάδων. Και γιατί να μην έχουμε και εμείς εμπιστοσύνη στην ομάδα, ότι έχει παρόν και μέλλον" αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια δήλωσε: Για την απουσία του κόσμου: "Εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω. Τα μηνύματα είναι θετικά και από τον τρόπο λειτουργίας και από το αγωνιστικό. Γιατί δεν έρχονται στο γήπεδο δεν μπορώ να το γνωρίζω. Δεν μπορεί να είναι το αγωνιστικό. Πέρσι η ομάδα πήγε καλά και είχαμε με το Ρέθυμνο 100 εισιτήρια. Στο Παγκόσμιο Παλαιμάχων είχε 800 άτομα".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Εχει τον πρωταθλητή Ευρώπης το ελληνικό πρωτάθλημα. Οταν έχεις αυτά τα ματς έχεις να δεις και ποιότητα. Ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να υπάρχουν παράπονα από την ποιότητα του προϊόντος. Υπάρχουν άλλες ομάδες που αυτή την στιγμή είναι στο προσκήνιο, υπάρχει ο Πανιώνιος".

Για τα οικονομικά της ομάδας: "Ετσι όπως είναι ο προγραμματισμός τώρα δεν μπορεί να χαλάσει ο προυπολογισμός. Μπορεί να δυναμώσει η εικόνα εφόσον έχουμε 2.000-2.500 εισιτήρια διαρκείας. Από την Ευρωλίγκα ξέρουμε ότι το 30-35% των εσόδων στις ομάδες είναι από τα εισιτήρια. Οποιος δουλεύει κάνει λάθη. Είναι αδύνατον όποιος δουλεύει να μην κάνει λάθη".

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε: "Θέλουμε να διατεθεί ένα παραπάνω ποσό για το αγωνιστικό, αυτό έχει μία παράμετρο που λέγεται κόσμος. Οταν δεν έχεις έσοδα από τα διαρκείας είναι ο παράγοντας που σταματάει την διάθεση ενός παραπάνου ποσού για την ομάδα.

Πλέον τα πράγματα είναι αυστηρά, εμείς και ομάδα πρέπει να κάνουμε και να πληρώνουμε και όλες τις υποχρεώσεις. Για να αλλάξει αυτό πρέπει να έχεις 3.000 διαρκείας. Αρα λοιπόν φαίνεται πόσο απαραίτητη είναι η στήριξη του κόσμου. Γι' αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ στην Αθήνα μιλάνε όλοι. Ολοι επιβραβεύουν αυτή την προσπάθεια".

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς ανέφερε ότι: "Η Ευρωλίγκα λέει δεν θα σε πληρώσω, λέει σε αφήνω το δικαίωμα σου να διαχειριστείς τα εσοδά σου από τα εισιτήρια και από τα τηλεοπτικά. Δεν θέτει σαν όρο συμμετοχής ότι πρέπει να έχεις έναν αριθμό εισιτηρίων. Μοναδικός τρόπος να βελτιωθούν τα έσοδα είναι από τα εισιτήρια. Με αυτούς τους ρυθμούς για πλήρη εξυγίανση θα χρειαστεί άλλα 7-8 χρόνια. Εμείς θέλουμε να πληρωθούν όλα τα χρέη και να έχουμε όραμα για το μέλλον.

Η συμμετοχή στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για το πρεστίζ της ομάδας. Είναι μία καλή ευκαιρία να δημιουργήσει έσοδα. Οτι και να πούμε πάντα γυρνάμε στα εισιτήρια. Πιστεύω ότι όποιος έρχεται στο γήπεδο πρέπει να βλέπει θέαμα, έτσι θα έρθουν και περισσότεροι χορηγοί. Πρέπει να δούμε πως λειτουργούν οι ομάδες στην Ευρώπη. Ο αθλητισμός είναι διασκέδαση. Η Θεσσαλονίκη έχει πολλούς μπασκετόφιλους".

Για το αγωνιστικό σχολίασε: "Ο κορμός πρέπει να παραμείνει ίδιος, βλέπετε ότι με τις ανανεώσεις αυτό γίνεται και στις θέσεις που δεν μπορεί να βρεθεί ο παίκτης που μπορεί να βοηθήσει όσο πρέπει η ομάδα θα στραφεί στην ξένη αγορά. Οσον αφορά τι θέλει ο κόσμος αν θελει πιο πολλούς Ελληνες είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουν οι φίλαθλοι".

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος λέει: "Ο ΟΠΑΠ έχει άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο και ο ΕΣΑΚΕ κινείται ήδη για την ανανέωση. Οσον αφορά την Ευρώπη η απόφαση να λάβουμε μέρος είναι θετική και για τον κόσμο και για τους χορηγούς. Θα γίνουν σίγουρα πέντε ματς εδώ.

Αυτό σημαίνει προβολή των χορηγών. Νομίζω ότι είναι και για τον κόσμο ένα έρισμα να έρθει πιο κοντά στην ομάδα. Πέρσι ήταν απόφαση διοίκησης ο ελληνικός κορμός, θεωρώ ότι πέρσι πέτυχε, η συνολική πορεία της ομάδας ήταν καλή, έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Εχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο μέρος των παικτών να γίνει ανανέωση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους είναι δίπλα στην ομάδα για την αγάπη και την στήριξη που δίνουν σε αυτή την προσπάθεια. Το ίδιο ισχύει και για τον Λάζαρο Παπαδόπουλος που ήταν ο αρχηγός μας και τον θέλουμε και πάλι κοντά μας. Γίνονται συζητήσεις για τον Λάζαρο αλλά από εδώ και πέρα κάποια θέματα αφορούν τον κόουτς.

Αυτό που προσπαθούμε και κάνουμε είναι μία ανακαίνιση χώρων. Σίγουρα υπάρχουν διάφορες σκέψεις γιατί οι κάτοχοι των διαρκείας θέλουν να έχουν κάποια προνόμια.

Είναι σημαντικό ότι επετεύχθη συμφωνία για την μπουτίκ και με την ΠΑΕ που έχει την διαχείριση του σήματος. Θα πωλούνται προϊόντα και μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Το θέμα είναι να μην λές πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Θα δούμε και μία περαιτέρω αξιοποίηση χώρων στο γήπεδο".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ