ΠΑΟΚ

Όταν Σούλης και Μπάνε "πίκραναν" τον Παναθηναϊκό

Όταν Σούλης και Μπάνε "πίκραναν" τον Παναθηναϊκό

Με αφορμή το ματς της Κυριακής, θυμόμαστε την σεζόν 1993-94 όταν ο ΠΑΟΚ με κόουτς τον Σούλη Μαρκόπουλο και παίκτη τον Μπάνε Πρέλεβιτς κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 73-77 ενώ μετά τον απέκλεισε στα πλέι οφ.

Από την σεζόν 2009-10 όταν επέστρεψε ξανά στον ΠΑΟΚ, ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν γεύτηκε ποτέ εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το είχε καταφέρει πάντως όταν είχε παίκτη τον Μπάνε Πρέλεβιτς την σεζόν 1993-94. Με αφορμή το κυριακάτικο (8/3, 16.30) ματς στο ΟΑΚΑ μεταξύ των "πρασίνων" και των "ασπρόμαυρων" ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και ας θυμηθούμε εκείνο το 73-77 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα έχανε με 72-64.

"Ορθιος" με Πρέλεβιτς

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο νυν πρόεδρος του "Δικεφάλου"... Ο Πρέλεβιτς με δίποντο μείωσε σε 72-66 και στην συνέχεια ο Νίκος Γκάλης έκανε το 73-66 στο 1'.27'' πριν το τέλος του αγώνα. Ο Νάσος Γαλακτερός "έφερε" τον ΠΑΟΚ στο -4 (73-69) ενώ ο Πρέλεβιτς με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 73-72 (προηγουμένως έκλεψε).

Τάιμ άουτ από Σούλη και... ανατροπή δεδομένων

Σε εκείνο το σημείο ο Μαρκόπουλος ζήτησε τάιμ άουτ... Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή αλλά ο Γαλακτερός έκλεψε (στα 21'' πριν την λήξη) και ο Πρέλεβιτς κέρδισε αντιαθλητικό (τότε λεγόταν εσκεμμένο) φάουλ από τον Στόγιαν Βράνκοβιτς. Οι διαμαρτυρίες από πλευράς "πρασίνων" ήταν έντονες, έπεσαν πολλά αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Κώστας Πολίτης χρεώθηκε με τεχνική ποινή.

"Γύρισε" το ματς με βολές του Μπάνε

Ο Πρέλεβιτς εκτέλεσε τέσσερις βολές και πέτυχε τις τρεις με αποτέλεσμα να γίνει το 73-75 στα 17'' πριν το τέλος. Ο Κώστας Παταβούκας μετά έκανε βήματα και έτσι ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να "αντιδράσει". Ο Πρέλεβιτς στη συνέχεια έπειτα από φάουλ που κέρδισε, "έγραψε" το τελικό 73-77.

Απέκλεισε τον Παναθηναϊκόστα πλέι οφ

Αυτό το "διπλό" ήταν για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ενώ στη συνέχεια στα πλέι οφ (στα ημιτελικά) ο ΠΑΟΚ με 3-2 νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Ο "Δικέφαλος" έχασε εκτός έδρας δύο φορές από τους "πράσινους", φρόντισε όμως να τους κερδίσει τρεις φορές στο Παλέ με συνέπεια να τους αποκλείσει και να αντιμετωπίσει μετά τον Ολυμπιακό.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ