ΠΑΟΚ

Οταν απέκλεισε τελευταία φορά τον Παναθηναικό

Οταν απέκλεισε τελευταία φορά τον Παναθηναικό

Ο Σκοτ Σκάιλς που από παίκτης έγινε τεχνικός, οι 29 πόντοι του αλάνθαστου Αχιλλέα Μαματζιόλα και το "διπλό" στην Αθήνα που έδωσε την πρόκριση. Θυμηθείτε την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Παναθηναικό.

Tην περσινή σεζόν (2013-14) ΠΑΟΚ και Παναθηναικός συγκρούστηκαν στα πλέι οφ για την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος... Οι δύο ομάδες το απόγευμα (22/2, 17.00) θα μονομαχήσουν στο "Παλατάκι" για το εισιτήριο στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, σε αγώνα νοκ-άουτ.

Με αφορμή τον ημιτελικό ανάμεσα σε "ασπρόμαυρους" και "πράσινους", ας θυμηθούμε πότε ήταν η τελευταία πρόκριση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναικό (μιλάμε γενικώς για την τελευταία φορά που προκρίθηκαν οι "ασπρόμαυροι" με "θύμα" το "τριφύλλι", είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το Κύπελλο). Τελευταία φορά, λοιπόν, που ο "Δικέφαλος" κατάφερε να αποκλείσει τους "πράσινους" ήταν στους προημιτελικούς του πρωταθλήματος της σεζόν 1996-97.

Ηταν μια... περίεργη χρονιά για τον ΠΑΟΚ με την έννοια πως τότε είχε φέρει από το ΝΒΑ τον Σκοτ Σκάιλς, μια μεταγραφή που είχε προκαλέσει μεγάλο "θόρυβο" αλλά αυτός στην πορεία από παίκτης έγινε προπονητής των "ασπρόμαυρων". Στο πρώτο ματς των προημιτελικών οι "πράσινοι" είχαν κερδίσει τον "Δικέφαλο" εντός έδρας με 88-64, όμως στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ "αντέδρασε". Ο "Δικέφαλος" νίκησε στη Θεσσαλονίκη με 90-85, με τον Μαματζιόλα να πετυχαίνει 29 πόντους δίχως να χάσει ούτε ένα σουτ (μάλιστα είχε πετύχει 5/5 τρίποντα)!

Μετά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο "διπλό" στην Αθήνα κερδίζοντας τον Παναθηναικό με 66-77 και έτσι "άρπαξε" το εισιτήριο για τα ημιτελικά (με 2-1 νίκες). Από τότε (δηλαδή την σεζόν 1996-97), όσες φορές συναντήθηκαν οι δύο ομάδες είτε στο πρωτάθλημα (στα προημιτελικά ή στα ημιτελικά), είτε στο Κύπελλο με φόντο την πρόκριση στην επόμενη φάση, ο Παναθηναικός ήταν αυτός που "χαμογελούσε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ