ΠΑΟΚ

Οι πέντε λόγοι ανόδου του ΠΑΟΚ

Οι πέντε λόγοι ανόδου του ΠΑΟΚ

Διαβάστε για τις... αιτίες της αγωνιστικής ανάκαμψης του "Δικεφάλου" που μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Ποιες οι διαφορές σε σχέση με τις πρώτες αγωνιστικές.

Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει... προφίλ τον τελευταίο καιρό και έχει πέντε συνεχόμενες νίκες με αποτέλεσμα να έχει "πιάσει" την τρίτη θέση του πρωταθλήματος ισοβαθμώντας με τον Παναθηναικό.

Ο "Δικέφαλος" "πατάει" πολύ καλύτερα σε σχέση με το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς και έχει καταφέρει να "λυγίσει" την αντίσταση κατά σειρά του Περιστερίου, της Καβάλας, του Κολοσσού, του Αρη και του Ρεθύμνου δείχνοντας πως είναι σε... καλό φεγγάρι.

Τι έχει όμως αλλάξει και οι "ασπρόμαυροι" εμφανίζονται πολύ καλύτεροι; Υπάρχουν πέντε λόγοι που μπορούν να "εξηγήσουν" αυτή την άνοδο. Εχουμε και λέμε...

Πρώτον ο ΠΑΟΚ έχει βελτιωθεί αμυντικά. Στα πρώτα τρία ματς δεχόταν μέσο όρο 75.3 πόντους μέσο όρο, πλέον στα τελευταία πέντε δέχεται 68 (σ.σ. δεν υπολογίζουμε την παράταση στο ματς με τους Κρητικούς). Σημαντική διαφορά αν μη τι άλλο, με τον ΠΑΟΚ μάλιστα αυτές τις πέντε αγωνιστικές που έχει κάνει το... ξεπέταγμά του να είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος αμυντικά (πρώτος είναι ο Παναθηναικός με 58 πόντος ανά αγώνα και τρίτος ο Ολυμπιακός με 68.8).

Από εκεί και πέρα ένας άλλος λόγος για την καλή πορεία του ΠΑΟΚ είναι η απόδοση του Ντόνι ΜακΓκραθ. Ο ίδιος είχε στα ματς με Ικαρο, Ολυμπιακό και ΚΑΟΔ 11.6 πόντους μέσο όρο. Στους αγώνες με Περιστέρι, Καβάλα, Κολοσσό, Αρη και Ρέθυμνο έχει 17.6 και έχει παίξει ρόλο σε όλες ώστε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνος ο ΠΑΟΚ. Ο τρίτος λόγος που θα μπορούσαμε να σταθούμε είναι το... ανέβασμα του Λάζαρου Παπαδόπουλου. Κατά την διάρκεια της ανάκαμψης των "ασπρόμαυρων" ο έμπειρος σέντερ έχει βοηθήσει πολύ τον "Δικέφαλο", του οποίου το ματς στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν.

Ο "Λάζος" δίνει πολλά στους "ασπρόμαυρους" (π.χ. δημιουργεί χώρους για τους συμπαίκτες του, δίνει ασίστ), με τον ίδιο να έχει 15 πόντους μέσο όρο στους τρεις πρώτους αγώνες αλλά αυτός να έχει φτάσει εκεί ουσιαστικά λόγω των 31 πόντων που πέτυχε απέναντι στον ΚΑΟΔ καθώς απέναντι σε Ολυμπιακό και Ικαρο πέτυχε συνολικά 14 πόντους.

Πλέον στα τελευταία πέντε ματς είναι πιο σταθερός, έχει 12,4 πόντους ανά αγώνα και η περισσότερη δουλειά που κάνει σε αυτά τα παιχνίδια δύσκολα φαίνεται με αριθμούς. Πάμε και στον τέταρτο λόγο... Αυτός σαφώς και είναι η επιστροφή του Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος έχει αγωνιστεί στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Εχει 11 πόντους ανά αγώνα, δίνει πολλές λύσεις που δεν είχε ο "Δικέφαλος" όταν έλειπε ενώ με τον ίδιο διαθέσιμο παίρνουν ανάσες και οι υπόλοιποι "κοντοί" του ΠΑΟΚ. Ενας πέμπτος λόγος της βελτίωσης του ΠΑΟΚ είναι η παρουσία του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Είχε 1,6 πόντους στα πρώτα τρία ματς, έχει 7,6 στα τελευταία πέντε. Γενικώς όμως είναι πολύ καλύτερος όσο περνά ο καιρός, με τον ίδιο να βοηθά πολύ στα ριμπάουντ όντας ο τρίτος παίκτης του "Δικεφάλου" στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Κατά τα άλλα να σημειωθεί πως την Δευτέρα (3/12) ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα οι παίκτες του ΠΑΟΚ και βρέθηκαν στα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά και την Τρίτη (4/12) θα αυξηθούν οι ρυθμοί της προπόνησης (την ίδια μέρα αναμένεται να γίνει Δ.Σ.).

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ