ΠΑΟΚ

Οι... εξηγήσεις για το 5 στα 5 του ΠΑΟΚ

Οι... εξηγήσεις για το 5 στα 5 του ΠΑΟΚ

Τα νούμερα πολλές φορές λένε την αλήθεια και αυτό ισχύει στην περίπτωση του ΠΑΟΚ που έχει πέντε συνεχόμενες νίκες. Το Sport24.gr μέσω αριθμών "αποκαλύπτει" μικρά... μυστικά του "Δικεφάλου" που τα πηγαίνει εξαιρετικά μέχρι στιγμής.

Στον ΠΑΟΚ... άκουσαν πολλά από τους φίλους των "ασπρόμαυρων" για την ήττα από τον Αρη στο Κύπελλο (σ.σ. ακούστηκε σύνθημα στο ματς κατά των καλαθοσφαιριστών).

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου όμως φρόντισαν να δείξουν και να κάνουν σαφές πως η ομάδα έχει αγωνιστική ποιότητα και πλέον ο "Δικέφαλος" μετρά πέντα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Πώς όμως ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να έχει το απόλυτο νικών τόσο στο Γιούροκαπ (δύο νίκες σε ισάριθμα ματς) όσο και στο πρωτάθλημα (τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς); Ας προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε μέσω αριθμών...

Παραγωγική επίθεση...

Ο "Δικέφαλος" πέρυσι βασιζόταν πολύ στην άμυνα, φέτος όμως η επίθεση δείχνει να αποτελεί ένα μεγάλο του "όπλο". Συγκεκριμένα σχετικά με την Basket League ΟΠΑΠ, ο ΠΑΟΚ είναι η πιο παραγωγική ομάδα έχοντας συνολικά 248 πόντους και πίσω του είναι ο Ολυμπιακός με 232 πόντους. Ακόμη και να μην υπολογίσουμε την παράταση του ντέρμπι με τον Αρη, πάλι έχει την πρωτιά στην επίθεση με 237 πόντους συνολικά (σ.σ. 11 πόντους πέτυχε ο ΠΑΟΚ στη παράταση του αγώνα με τους "κίτρινους" ενώ για να ξεπεράσει τους 237 πόντους ο Παναθηναικός, θα πρέπει να πετύχει 119 στο ματς με τα Τρίκαλα με το οποίο "κλείνει" η αγωνιστική) και αυτό σημαίνει πως ο "Δικέφαλος" πετυχαίνει 79 πόντους ανά αγώνα. Οσο για το Γιούροκαπ; Εχει την τρίτη καλύτερη επίθεση πίσω την Σάσαρι και την Μπιλμπάο πετυχαίνοντας 87 πόντους ανά ματς.

Πρωτιά σε ευστοχία στα δίποντα

Υπάρχει όμως και η ευστοχία στα δίποντα, όπου ο ΠΑΟΚ είναι πολύ "δυνατός"... Στο πρωτάθλημα είναι η πιο εύστοχη ομάδα με ποσοστό 57,2% (δεύτερος είναι ο Ολυμπιακός με ποσοστό 56,3% ενώ να σημειωθεί πως εκκρεμεί το ματς του Παναθηναικού με τα Τρίκαλα), ενώ στο Γιούροκαπ έχει πάλι την πρωτιά με ποσοστό 62,4% (δεύτερη είναι η Οστάνδη με ποσοστό 61,5%).

Μίνιμουμ τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ανά ματς

Από εκεί και πέρα στα... συν του ΠΑΟΚ είναι σίγουρα ο επιθετικός πλουραλισμός που έχει. Είχαμε αναφέρει πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας ότι αυτό που έλεγαν φέτος στον "Δικέφαλο" ήταν πως η ομάδα θα στηρίζεται σε πολλούς παίκτες και όχι σε συγκεκριμένους όπως πέρυσι (π.χ. αν δεν απέδιδαν καλά επιθετικά οι Παπαδόπουλος και Χαραλαμπίδης, πολλές φορές ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει σοβαρό πρόβλημα). Οι "ασπρόμαυροι" στις νίκες που πήραν, δεν είχαν κάτω από τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων...

Συγκεκριμένα στα ματς με τον Κολοσσό, τον Αρη (σ.σ. για το πρωτάθλημα) και την Μπούντουτσνοστ υπήρχαν τέσσερις καλαθοσφαιριστές με διψήφιο αριθμό πόντων ενώ στους αγώνες με την Αλμπα Φέχερβαρ και το Ρέθυμνο, πέντε. Σημαντικό αν μη τι άλλο αυτό καθώς ο ΠΑΟΚ δείχνει πως δεν είναι προβλέψιμος επιθετικά...

Πάντα καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο...

Ενα ακόμη στοιχείο στο οποίο μπορούμε να σταθούμε είναι το γεγονός πως παραδοσιακά ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τον αντίπαλο του στο δεύτερο ημίχρονο και "πατάει" γκάζι σε αυτό. Αυτό μάλιστα αφορά και τα πέντε παιχνίδια στα οποία έχει κερδίσει, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε παρακάτω:

ΠΑΟΚ-Κολοσσός

2ο ημίχρονο: 37-34

ΠΑΟΚ-Μπούντουτσνοστ:

2ο ημίχρονο: 51-46

Αρης-ΠΑΟΚ

2ο ημίχρονο: 37-49 (σ.σ. μαζί με την παράταση)

Αλμπα Φέχερβαρ-ΠΑΟΚ

2ο ημίχρονο: 46-54

Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ

2ο ημίχρονο: 29-48

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ