ΠΑΟΚ

Οι 3+1 "μεγάλοι" Σέρβοι του ΠΑΟΚ

Οι 3+1 "μεγάλοι" Σέρβοι του ΠΑΟΚ

Με αφορμή την συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Γκόραν Βουτσίτσεβιτς, το Sport24.gr σας θυμίζει το πέρασμα των Πρέλεβιτς, Στογιάκοβιτς, Σάβιτς και Ιβκοβιτς οι οποίοι έβαλαν την "σφραγίδα" τους στον "Δικέφαλο"

Στη λίστα των Σέρβων του ΠΑΟΚ προστίθεται πλέον ο Γκόραν Βουτσίτσεβιτς (σ.σ. ανεξαρτήτως της συμφωνίας μαζί του, ο "Δικέφαλος" έτσι κι αλλιώς "πηγαίνει" για δύο παίκτες στο "1" και στο "2")...

Στον "Δικέφαλο" έχουν έρθει πολλοί από την συγκεκριμένη χώρα που ήταν μάλιστα πολύ "βαριά" ονόματα και με αφορμή την συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Βουτσίσεβιτς, ας θυμηθούμε τις πιο ιδιαίτερες στιγμές αυτών που άφησαν για τα καλά το στίγμα τους στους "ασπρόμαυρους".

Από πλευράς προπονητών ξεχώρισε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς και από παικτών οι Πρέλεβιτς, Στογιάκοβιτς και Σάβιτς. Ξεκινάμε από τους τρεις τελευταίους...

Ο ηγέτης Μπάνε

Τα λόγια για τον "τίγρη" περισσεύουν... Αναμφίβολα αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη που έχει παίξει στον ΠΑΟΚ. Από το ντεμπούτο του με την φανέλα του "Δικεφάλου" έδειξε πως θα αποτελέσει μια "καλαθομηχανή". Πέτυχε 29 πόντους στην νίκη επί της Βιλερμπάν (το 1988 το συγκεκριμένο ματς) και η συνέχεια της παρουσίας του στον "Δικέφαλο" είναι.. γνωστή αφού αποτέλεσε τον ηγέτη των "ασπρόμαυρων". Με τον ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1991, το Πρωτάθλημα Ελλάδας το 1992, το Κύπελλο Κόρατς το 1994 και το Κύπελλο Ελλάδας το 1995 (μετά το πέρασμά του από Βίρτους Μπολόνια και ΑΕΚ, έκλεισε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ).

Στογιάκοβιτς, ο... αντι-Πρέλεβιτς

Πάμε στον Στογιάκοβιτς... Ηρθε στον ΠΑΟΚ στα 16 του και ελληνοποιήθηκε και αυτός, όπως ο Πρέλεβιτς. Μετά την αποχώρηση του νυν προέδρου της ΚΑΕ από τον "Δικέφαλο", ουσιαστικά ήταν αυτός που έπαιρνε από το... χεράκι τους "ασπρόμαυρους". Αυτό που έχει μείνει στην μνήμη των οπαδών του "Δικεφάλου" από τον "Πέτζα" είναι το τρίποντο του στην εκπνοή του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Ο Στογιάκοβιτς ευστόχησε και "έστειλε" τον ΠΑΟΚ στον τελικό (σεζόν 1997-98) του Πρωταθλήματος ενώ αργότερα έκανε το... ξεπέταγμά του "πηγαίνοντας" στο ΝΒΑ φορώντας την φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς.

Ο... ποιοτικός Σάβιτς

Ο Σάβιτς αποτέλεσε ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας του ΠΑΟΚ. Κέρδισε την εκτίμηση των φίλων του "Δικεφάλου" και στα δύο χρόνια που έμεινε στους "ασπρόμαυρους", έδωσε πολλά στην ομάδα. Ιδιαίτερα πληθωρικός σέντερ ο Σάβιτς, ο οποίος ήρθε στον ΠΑΟΚ για να καλύψει το κενό του Παναγιώτη Φασούλα. Κέρδισε δύο τίτλους με τον "Δικέφαλο", το Κύπελλο Κόρατς το 1994 και το Κύπελλο Ελλάδας το 1995.

Πρωτάθλημα με Ιβκοβιτς

Με τον Ιβκοβιτς στον πάγκο του, αναμφίβολα ο ΠΑΟΚ έδειξε ένα αρκετά σοβαρό αγωνιστικό προφίλ παίζοντας σε γενικές γραμμές πειθαρχημένο μπάσκετ. Με αυτόν προπονητή, κατόρθωσε να πάρει τα... σκύπτρα από τον Αρη έπειτα από προσπάθεια αρκετών ετών καθώς κατακτήθηκε το πρωτάθλημα το 1992. Και μάλιστα σχετικά εύκολα...

Ο "Ντούντα" αποχώρησε από τον "Δικέφαλο" την σεζόν 1993-94 έχοντας πάντως μέχρι εκείνη την στιγμή το ρεκόρ του μακροβιότερου τεχνικού του ΠΑΟΚ σε επίπεδο Α1. Μέχρι τον Δεκέμβρη του 1993, είχε 65 νίκες και 13 ήττες στην Ελλάδα ενώ στην Ευρώπη (υπό τις οδηγίες του ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992 ενώ τερμάτισε τρίτος στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα το 1993) 31 νίκες και 9 ήττες.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ