ΠΑΟΚ

Οι Ιταλοί, το +38 και το τρόπαιο

Οι Ιταλοί, το +38 και το τρόπαιο

Το ματς με την Καντού πλησιάζει και εμείς θυμόμαστε τις "μάχες" με Σκαβολίνι και Στεφανέλ Τεργέστης την σεζόν 1993-94, όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς έχοντας ως τεχνικό τον Σούλη Μαρκόπουλο (VIDEOs).

O ΠΑΟΚ θα συγκρουστεί με την Καντού την Τετάρτη (14/1) και με αφορμή αυτό το ματς, ας θυμηθούμε κάποια πολύ... ιδιαίτερα παιχνίδια με άλλες ιταλικές ομάδες.

Ο "Δικέφαλος" στις 2/2/1994 υποδέχτηκε την Σκαβολίνι για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κόρατς. Οι "ασπρόμαυροι" είχαν ηττηθεί με 82-66 στην Ιταλία (στις 26/1/94), οπότε έπρεπε να καλύψουν μια διαφορά 16 πόντων για να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Και το κατάφεραν έχοντας ως προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο.

Ο νυν κόουτς του ΠΑΟΚ καθόταν και τότε στον πάγκο των "ασπρόμαυρων" και ο "Δικέφαλος" είχε κάνει μια μεγάλη ανατροπή. Κατάφερε να κερδίσει την Σκαβολίνι με 96-58 στη Θεσσαλονίκη και αυτό το +38 τού έδωσε την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού. Εκεί απέκλεισε τον Πανιώνιο ενώ στους δύο τελικούς που ακολούθησαν, "γονάτισε" μια άλλη ιταλική ομάδα, την Στεφανέλ Τεργέστης.

Πρώτα στο Παλέ (9/3/1994), ο ΠΑΟΚ νίκησε με 75-66 και στην Ιταλία (16/4/1994) "άρπαξε" το "διπλό" με 91-100. Ετσι πήρε το τρόπαιο, ασφαλώς μια τεράστια επιτυχία για τον "Δικέφαλο" ο οποίος στην πιο κρίσιμη φάση του θεσμού, χρειάστηκε να δείξει την ανωτερότητά του απέναντι σε δύο ιταλικές ομάδες για να πάρει το Κύπελλο Κόρατς. Μια διοργάνωση που "ξυπνά" ευχάριστες μνήμες στους Μαρκόπουλο και Πρέλεβιτς που ήταν στην τότε ομάδα των "ασπρόμαυρων".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ