ΠΑΟΚ

Ο Παπαδόπουλος στο Sport24.gr

Ο Παπαδόπουλος στο Sport24.gr

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος, μία μέρα πριν θητεύσει στο σεμινάριο του ΣΕΠΚ εκμυστηρεύτηκε στο Sport24.gr τα σχέδιά του για την επόμενη χρονιά μετά την εγχείρηση στο γόνατό του, την ακαδημία GBA αλλά και την σκέψη του για τον Αίαντα Ευόσμου (picts).

Μία μέρα πριν θητεύσει στο σεμινάριο του ΣΕΠΚ ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Λάζαρος Παπαδόπουλος, εκμυστηρεύτηκε στο Sport24.gr τα σχέδιά του για την επόμενη χρονιά μετά την εγχείρηση στο γόνατό του, την ακαδημία GBA αλλά και την σκέψη του για τον Αίαντα Ευόσμου.

Μεταξύ άλλων στάθηκε στον ΠΑΟΚ, τον ρόλο που έπαιξε η παρουσία του Σούλη Μαρκόπουλου στην απόφασή του, το φινάλε του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και την συμβολή που έχει στην αποθεραπεία του το χόμπι του που δεν είναι άλλα από το ψαροντούφεκο.

Πως όμως αισθάνεται καταρχήν ο Παπαδόπουλος στο 33ο καλοκαίρι της ζωής του λίγες μέρες μετά από την επέμβαση στο γόνατό του; Χωρίς να χάνει την διάθεσή του και την όρεξή του για το μπάσκετ λέγοντας: "Έχω πάρα πολύ όρεξη και ενέργεια ακόμη μέσα μου. Βέβαια έχω ακόμη έναν μήνα μπροστά μου για να ξεπεράσω αυτόν τον τραυματισμό που με ταλαιπώρησε στο γόνατό μου. Εντούτοις έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά στο γόνατο και είμαι έτοιμος με όλες μου τις δυνάμεις για να πραγματοποιήσω την καλύτερη χρονιά στην καριέρα. Σε έναν μήνα θα είμαι 100% και θα ξεκινήσω προπονήσεις".

Δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως το μικρόβιο του παίκτη δεν έχει βγει ακόμη από μέσα του χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Παπαδόπουλος όταν αγωνίζεται δεν σκέφτεται και προπονητικά. Κάτι που εξάλλου παραδέχθηκε υποστηρίζοντας: "Στο μυαλό μου δεν σου κρύβω ότι παίζει έντονα η προπονητική και μάλιστα από αύριο θα ξεκινήσω την παρακολούθηση του σεμιναρίου του ΣΕΠΚ. Στο γήπεδο άλλωστε όποτε είμαι είτε για προπόνηση είτε για παιχνίδι σκέφτομαι σαν προπονητής".

Ο Παπαδόπουλος στο Sport24.gr

Ωστόσο είναι κατηγορηματικός ότι: "Την στιγμή αυτή όμως παραμένω παίκτης", χωρίς να θέλησε να διευκρινίσει για πόσα ακόμη χρόνια: "Θεωρώ πως είναι νωρίς να μιλήσουμε για πόσο ακόμη θα αγωνίζομαι. Δεν υπάρχει ταβάνι. Ο σέντερ άλλωστε είναι σαν το κρασί που ωριμάζει όσο περνάνε τα χρόνια. Έτσι κι εγώ αισθάνομαι να ωριμάζω πάρα πολύ κάθε χρόνο που περνάει και βλέπω το παιχνίδι τελείως διαφορετικά. Πιο ώριμα και συγκροτημένα".

Κάτι στο οποίο όπως θα πει αμέσως μετά τον έχει βοηθήσει και η σχολή του. Η GBA που έχει μαζί με τους φίλους του Χατζηβρέττα, Διαμαντίδη και Χαραλαμπίδη. "Η GBA σίγουρα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να μπορέσω να αντιμετωπίσω το μπάσκετ πιο σφαιρικά αλλά και διοικητικά. Έχοντας την τύχη να έχω δίπλα μου στην όλη προσπάθεια τους καλύτερους προπονητές στην Ελλάδα και καθημερινά να αποκομίζω πράγματα από αυτούς για το μπάσκετ όπως είναι οι κόουτς Μαγκώτσιος και Νικολαϊδης".

Μία από τις έδρες της GBA είναι το ΔΑΚ Ευόσμου και αυτό λόγω της άψογης συνεργασίας με τον Αίαντα Ευόσμου, της ομάδας όπου ανδρώθηκε μπασκετικά ο Νίκος Χατζηβρέττας και έχοντας πάρει εδώ και δύο χρόνια την δύσκολη απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ δεν θα αρνιόταν να προσφέρει είτε σαν Πρόεδρος, είτε σαν παίκτης ή σε οποιοδήποτε άλλο πόστο του ζητηθεί. Κάτι που όπως ήταν επόμενο δεν ήταν δυνατόν να μην το γνωρίζει ο Παπαδόπουλος.

"Είναι κάτι που ο Νίκος θα το ήθελε πάρα πολύ και του αξίζει. Πρόκειται εξάλλου για τον παίκτη που ανέβασε τον Αίαντα 5 συνεχόμενες κατηγορίες και έχει συμβάλλει τα μέγιστα για να βρίσκεται εδώ που είναι", για να προσθέσει: "Άλλωστε αν δεν αναλάβουνε άνθρωποι που προέρχονται από τον αθλητισμό ποιοι θα αναλάβουνε το μπάσκετ;".

Ο Παπαδόπουλος στο Sport24.gr

Μάλιστα τονίζει: "Είναι τέτοια η δουλειά που γίνεται, τόσο μπασκετικά όσο και διοικητικά, με τον Νίκο Χατζηβρέττα να παίζει πολύ ενεργό ρόλο, που όταν την παρακολουθώ μου περνά από το μυαλό να μπω στο γήπεδο και να αγωνιστώ μαζί με αυτή την ομάδα!", δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη του στον Νίκο Χατζηβρέττα και την εκτίμηση που έχει στον "αγαπημένο" του προπονητή όπως τον αποκαλεί, Δημήτρη Νικολαϊδη.

Κι όσο για την λογική μίας τέτοιας σκέψης, και ενώ δείχνει έτοιμος όπως τόνισε στο ξεκίνημα για την καλύτερη χρονιά της καριέρας του; "Ξέρω που ανήκω και τις δυνατότητές μου και το έχω αποδείξει πολλές φορές μέσα στο γήπεδο. Θα ήθελα όμως να βοηθήσω μία προσπάθεια και να περάσω καλά και συνάμα να αφήσω κάτι πίσω μου στον αθλητισμό όπως δηλαδή κάνω ήδη με την GBA που αποτελεί για όλους μας που την ξεκινήσαμε ένα όνειρο. Ένα παιδί που το γεννήσαμε οι τέσσερίς μας και το μεγαλώνουμε και το προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού που εξελίσσεται".

Σε μία εξέλιξη όπου συμπεριλήφθηκε και η διεξαγωγή του 3 ΟΝ 3 που όπως αποδείχθηκε προ ημερών φέτος έχει γίνει θεσμός. "Στο φετινό 3 ΟΝ 3 είχαμε 3.500 συμμετοχές, 750 ομάδες και 5.000 κόσμου που πέρασε από το Ποσειδώνιο σε ένα Σάββατο. Ωστόσο μεγάλη επιτυχία είχε και το καμπ με τον Αίαντα Ευόσμου με ρεκόρ συμμετοχών όπως και στο off season camp από παίκτες επαγγελματίες. Γενικότερα η GBA είναι μία ακαδημία με μοναδικό μυστικό την αγάπη για το μπάσκετ".

Κι όσο για το κεφάλαιο ΠΑΟΚ; "Δεν έχω κατασταλάξει ακόμη στο τι θα κάνω. Και πιο θα είναι το επόμενο βήμα μου. Ωστόσο είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήταν ο βασικός λόγος που πήγα στον ΠΑΟΚ. Ο κόουτς Μαρκόπουλος είναι από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές και μου αρέσει η συνεργασία μου μαζί του και μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του. Μου ταιριάζει. Κατά κάποιο τρόπο είναι αδικημένος με το ότι έχει πετύχει. Τους τίτλους που έχει κατακτήσει και τους παίκτες που έχει βγάλει αλλά η πορεία του τον δικαιώνει".

Για το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα και τον τρόπο που αυτό ολοκληρώθηκε με την διακοπή του τρίτου τελικού των πλέι οφ στο ΣΕΦ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ο Παπαδόπουλος σχολίασε για το αν αυτό το τέλος στο πρωτάθλημά μας: "Σαν προσωπικότητα είναι αυτό που μας αξίζει το πρωτάθλημα. Σαν ταλέντα δεν μας αξίζουνε να έχουμε μία τέτοια εικόνα".

Ο Παπαδόπουλος στο Sport24.gr

Κι όσο για την κατάκτησή του από τον Παναθηναϊκό με 3-0 είπε: "Ο Παναθηναϊκός το πήρε δίκαια καθώς έπαιξε πολύ καλύτερο μπάσκετ. Η σειρά των τελικών όμως δεν μου άρεσε και ειδικά τα πρώτα δύο παιχνίδια σε αντίθεση με το τρίτο που άξιζε να το δει κανείς αλλά δεν τελείωσε ποτέ. Και δεν είναι πρώτη φορά που δεν τελειώνει ο τελικός. Ας ελπίσουμε όμως πως θα είναι και η τελευταία. Κάτι που μας κούρασε όλους. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να του αρέσει που διακόπτεται ο τελικός, σε ένα πρωτάθλημα με παίκτες που να μην πληρώνονται, με βία, που δεν ξέρεις πότε αρχίζει και πότε τελειώνει, χωρίς δομή και οργάνωση. Έχει κουράσει τους πάντες. Σίγουρα όμως μπορεί να αλλάξει κάτι αφού χειρότερα δεν γίνεται".

Σχετικά δε με την Εθνική όπου έχει αγωνιστεί συμβάλλοντας στις μεγάλες τις επιτυχίες των τελευταίων ετών και την παρουσία του Ιταλού Αντρέα Τρινκιέρι στην τεχνική ηγεσία της ο Παπαδόπουλος σημείωσε: "Δεν το βρίσκω καθόλου λογικό αφού ο ΣΕΠΚ διαθέτει μία πολύ καλή σχολή προπονητών. Σε μία σχολή όπου γίνεται πολύ καλή δουλειά εκπαίδευσης προπονητών με αντίστοιχο σύνδεσμο να μην υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και για αυτό είναι άδικο να μην υπάρχει Έλληνας προπονητής στην Εθνική ομάδα. Εξάλλου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ξένους".

Τέλος για το αν είναι καιρός για ψαροντούφεκο που είναι και το χόμπι του επισήμανε: "Δεν σου κρύβω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος αποθεραπείας για το γόνατο, το έχω δοκιμάσει και βλέπω απίθανα αποτελέσματα".

Ο Παπαδόπουλος στο Sport24.gr

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ