ΠΑΟΚ

Ο Ιβκοβιτς, το τάιμ άουτ και η "βόμβα" του Πρέλεβιτς

Ο Ιβκοβιτς, το τάιμ άουτ και η "βόμβα" του Πρέλεβιτς

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς "τελείωσε" ως προπονητής και θυμόμαστε το ματς με τον Άρη όταν αρχικά έδωσε εντολή να "πάει" η μπάλα στον Μπάρλοου αλλά τελικά "χτύπησε" με τρίποντο ο Πρέλεβιτς κάνοντας το 99-96 υπέρ του ΠΑΟΚ (video)

Για πολλά χρόνια ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να "βάλει" από... κάτω του τον Άρη και να πάρει αυτός το πρωτάθλημα καθώς οι δύο "αιώνιοι" επί σειρά ετών μάχονταν για τον τίτλο. Τελικά ο "Δικέφαλος" τα είχε καταφέρει την σεζόν 1991-92 αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας έχοντας ως προπονητή τον Nτούσαν Ιβκοβιτς.

Με αφορμή το γεγονός πως ο τελευταίος τερμάτισε την προπονητική του καριέρα όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (1/7), ας θυμηθούμε ένα ιδιαίτερο ματς του ΠΑΟΚ κατά την αγωνιστική περίοδο 1991-92. Ο "Δικέφαλος" στις 21/12/91 αγωνίστηκε κόντρα τον Άρη στο Παλέ, το παιχνίδι ήταν στην παράταση και με το σκορ στο 96-96, ο Ιβκοβιτς πήρε τάιμ άουτ στα 3,5 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα για να σχεδιάσει το πώς θα γίνει η τελευταία επίθεση των "ασπρόμαυρων".

Αρχικά ο "Ντούντα" έδωσε εντολή να γίνει μακρινή πάσα στον Κένεθ Μπάρλοου, ωστόσο ο Νίκος Μπουντούρης υπογράμμισε τον κίνδυνο η μπάλα έτσι να καταλήξει στα χέρια των παικτών του Άρη. Τελικά τα πλάνα άλλαξαν σε σχέση με την αρχική οδηγία του Ιβκοβιτς... Ο Πρέλεβιτς ήταν αυτός που πήρε την μπάλα, λίγο μετά το κέντρο με τρίποντη "βόμβα" διαμόρφωσε το τελικό 99-96 υπέρ του ΠΑΟΚ και το αυτό καλάθι όπως ήταν λογικό πανηγυρίστηκε έξαλλα.


time out ivkovic από kikres
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ