ΠΑΟΚ

Μπούτσκος: "Παίζει ορθολογικό μπάσκετ η Ζιελόνα Γκόρα"

Μπούτσκος: "Παίζει ορθολογικό μπάσκετ η Ζιελόνα Γκόρα"

Ο βοηθός του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος στάθηκε στο ότι η Ζιελόνα Γκόρα με τον νέο της προπονητή πλέον δείχνει ένα διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ. Τι είπε για το ματς της Τρίτης (25/11, 20.00)

Για το Βερολίνο αναχώρησε την Δευτέρα το πρωί η αποστολή του ΠΑΟΚ που στη συνέχεια οδικώς αναμένεται λίγο πριν τις 14:00 να φτάσει στην Πολωνία, εκεί όπου την Τρίτη (25/11, 20.00) θα αντιμετωπίσει την Ζιελόνα Γκόρα (ο "Δικέφαλος" θα έχει συμπαράσταση οπαδών του "Δικεφάλου" στο συγκεκριμένο παιχνίδι).

Για την αντίπαλο των "ασπρόμαυρων" μίλησε ο βοηθός του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος που στάθηκε στην αλλαγή προπονητή των Πολωνών (σ.σ. ο Φιλιπόβσκι έχει αντικαταστήσει τον Ανταμεκ). Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

" Μετά την ήττα στην έδρα μας από την Καρσίγιακα και την κάτω των προσδοκιών εμφάνισή μας στο ΣΕΦ, η ομάδα μας καλείται να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να διαχειριστεί τα αποτελέσματα αυτά με τέτοιο τρόπο ώστε να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να συνεχίσουμε σοφότεροι και με ακόμη ισχυρότερο κίνητρο για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα. Πάντα η αλήθεια μας κάνει πιο θαρραλέους και στην ομάδα μας έχουμε μάθει να αγαπάμε την ευθύνη. Ολοι μαζί κερδίζουμε, όλοι μαζί χάνουμε, αλλά πολύ περισσότερο ξέρουμε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά.

Οφείλουμε να δείξουμε τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας όχι μόνο γιατί η αντίπαλός μας είναι μαθηματικά ζωντανή στο κυνήγι των Βέντσπιλς και Μπούντουτσνοστ και παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά, αλλά και γιατί μετά την αλλαγή προπονητή παίζει πολύ ορθολογικό μπάσκετ με κανόνες και αρχές, ανοίγοντας τους χώρους με υποδειγματικό “spacing”. Άλλωστε το ότι την προηγούμενη αγωνιστική διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη μέσα στην έδρα της Λοκομοτίβ μαρτυρά πολλά για τον χαρακτήρα της ομάδας".

Συνεχίζοντας τόνισε: " Τo άναρχο περιφερειακό παιχνίδι έχει αντικατασταθεί από ομαδικές συνεργασίες και κάποιοι παίκτες όπως ο Zamojski, φαίνεται ότι έχουν αναβαθμισμένο ρόλο δίπλα στη δύναμη πυρός στην περιφέρεια που συνιστά το δίδυμο Burtt-Koszarek και με το “all around” παιχνίδι του Hosley αποτελούν κίνδυνο για κάθε άμυνα. Στη “frontline” οι Cel και Johnson έχουν την ικανότητά να επιτεθούν και με πλάτη αλλά και με πρόσωπο στο καλάθι, ενώ οι Troutman και Hrycaniuk δίνουν δύναμη και εμπειρία μέσα στη ρακέτα.

Και οι δύο εκτός έδρας νίκες μας στο Eurocup μέχρι τώρα ήταν δια πυρός και σιδήρου και πραγματικά δεν περιμένουμε κάτι πιο εύκολο αφού πρόκειται για ένα παιχνίδι ιδιαίτερα απαιτητικό σε ενέργεια αλλά και σε συγκέντρωση. Άλλωστε τίποτα σπουδαίο δεν έρχεται εύκολα, γι’ αυτό οφείλουμε να βάλουμε τα θεμέλια της νίκης με την αμυντική μας προσήλωση και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας στην επίθεση με υπομονή, καθαρό μυαλό και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί γι’ αυτό και εμείς δε θα χαριστούμε σε κανέναν".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ