ΠΑΟΚ

Κακαρούδης: "Πιστεύουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου"

Κακαρούδης: "Πιστεύουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Κακαρούδης μιλάει στο SPORT24 για την πορεία του ΠΑΟΚ, την μετά Χαραλαμπίδη εποχή, τον... τελειομανή Μαρκόπουλο, την διοργάνωση του Κυπέλλου αλλά και για το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Το τελευταίο διάστημα έχει "ανεβάσει" τα νούμερά του, έδειξε τις δυνατότητές του και έκανε σαφές το πόσο σημαντικός και χρήσιμος μπορεί να είναι για τον ΠΑΟΚ.

Ο λόγος για τον Κώστα Κακαρούδη ο οποίος συνέβαλε πολύ στο νικηφόρο σερί του "Δικεφάλου" κατά τον μήνα Δεκέμβρη.

Μάλιστα έβαλε για τα καλά το... χεράκι του ώστε οι "ασπρόμαυροι" να "πατήσουν" ξανά στα πόδια τους μετά το διάστημα ντεφορμαρίσματος που πέρασαν. Στις πρώτες δύο νίκες του ΠΑΟΚ (από τις τέσσερις συνεχόμενες που έχει ο "Δικέφαλος") και συγκεκριμένα αυτές κόντρα σε Νέα Κηφισιά και Βέντσπιλς, ο Ελληνας φόργουορντ είχε την πρωτιά τόσο στο σκοράρισμα όσο και στις ασίστ (σ.σ. μιλάμε συνολικά και στα δύο ματς).

Ο Κακαρούδης μίλησε στο SPORT24 για την παρουσία του στον "Δικέφαλο" και για πολλά άλλα θέματα, όπως τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας των "ασπρόμαυρων", την πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, το κυριακάτικο (4/1) ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, την... απουσία του κόσμου από το "Παλατάκι" αλλά και για τον Σούλη Μαρκόπουλο.

"Εχθρός του καλού το καλύτερο, δεν επαναπαυόμαστε"

Αρχικά τον ρωτήσαμε για την φετινή παρουσία του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επτά νίκες σε 9 ματς στο πρωτάθλημα και πρόκριση στο EuroCup... Πως "βλέπει" τον απολογισμό του "Δικεφάλου" μέχρι στιγμής;

"Είναι θετικός ο απολογισμός. Η ομάδα είναι με νέα πρόσωπα. Υπάρχει ένας κορμός με τον ίδιο προπονητή αλλά με αλλαγές και βάσει των επιτυχιών σε Ελλάδα και Ευρώπη, το πρόσημο είναι θετικό. Βέβαια εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά ώστε να εμφανιστούμε καλύτεροι την νέα χρονιά", είπε ο Κακαρούδης.

"Aναγκαστήκαμε να ζήσουμε δίχως τον Κώστα"

Όταν τραυματίστηκε ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο ΠΑΟΚ στα πρώτα παιχνίδια έδειχνε... άλλη ομάδα. Πλέον ο "Δικέφαλος" βρήκε και πάλι τον καλό του εαυτό και ο Έλληνας φόργουορντ αναφερόμενος στην... μετά Χαραλαμπίδη εποχή, τόνισε:

"Η απουσία του ήταν πολύ μεγάλη. Και είναι ακόμη μεγάλη... Αναγκαστήκαμε να ζήσουμε δίχως αυτόν και έχουμε βρει κάποιο ρυθμό αλλά η απουσία του δεν μπορεί να καλυφτεί. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε δίχως να παίζει. Είναι σημαντικός παίκτης εντός και εκτός γραμμών, αλλά σε μεγάλο βαθμό έχουμε προσαρμοστεί δίχως τον Κώστα (σ.σ. Χαραλαμπίδη).

"Δύσκολο το ματς με ΠΑΟ, αλλά μάθαμε στα δύσκολα..."

Μπροστά του ο ΠΑΟΚ έχει το ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναικό, το οποίο θα γίνει την Κυριακή (4/1). Δύσκολο το έργο του "Δικεφάλου", αλλά οι "ασπρόμαυροι" είναι... μαθημένοι στα δύσκολα φέτος.

"Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα αλλά και νέα ομάδα και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματά της, τον τρόπο παιχνιδιού και την βελτίωσή της. Θα είναι δύσκολο ματς, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε σε τέτοια παιχνίδια και αν έρθει η νίκη, θα είναι ακόμη καλύτερα. Μέσω του Eurocup, έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε δύσκολες ομάδες με επιτυχία και δεν ξέρω αν ο κόσμος έχει καταλάβει πόσο μεγάλη επιτυχία είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου που ήμασταν με βάση το ρόστερ και τους παίκτες που είχαν άλλες ομάδες".

"Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε φιλάθλους"

Όσο για την απουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ από το γήπεδο, παρά την καλή φετινή πορεία; Αυτό δεν αρέσει στον Κακαρούδη, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα θέλει να προσελκύσει κι άλλους φιλάθλους στο "Παλατάκι".

"Ενας στόχος εκτός από το να κερδίζουμε, είναι να προσελκύσουμε φιλάθλους. Το γήπεδο είναι ωραίο, η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και έχει μπει υπό καθεστώς εξυγίανσης. Η ανταπόκριση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Ανταμοιβή για εμάς είναι να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο για να υπάρχει για εμάς μια ωραία ατμόσφαιρα και αυτοί να βλέπουν όμορφο μπάσκετ. Η παρουσία του στο γήπεδο μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει, τόσο αγωνιστικά όσο και στο πρεστίζ της ομάδας".

"Γεμάτο το γήπεδο στον ημιτελικό, ώθηση από τον κόσμο..."

Όλοι στον ΠΑΟΚ περιμένουν ένα "γεμάτο" "Παλατάκι" στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και αυτό ισχύει και για τον 31χρονο φόργουορντ... "Τουλάχιστον σε αυτό το ματς, πιστεύω πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο και αυτό θα μας δώσει ώθηση για να ανεβάσουμε απόδοσή μας περισσότερο", είπε ο Κακαρούδης, ο οποίος σε ερώτηση για το πώς αντιλαμβάνονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ την απουσία του κόσμου από το γήπεδο, ανέφερε:

"Σίγουρα όταν βγαίνουμε στο ζέσταμα και ακούγεται ο ύμνος του ΠΑΟΚ και βλέπουμε άδεια καθίσματα, δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Με την εικόνα μας, θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι πιστοί φίλαθλοι και τους ευχαριστούμε πολύ που έρχονται στο γήπεδο. Υπάρχει ένας μικρός πυρήνας οπαδών, τους ευχαριστούμε και ελπίζω κι αυτοί να προσελκύσουν περισσότερους".

"Ναι, πιστεύουμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου..."

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πιστεύουν πως ο "Δικέφαλος" μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, κάτι που τόσο πολύ θέλει ο κόσμος του; "Αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα παίζαμε κιόλας. Και στον τελικό αν συναντούσαμε τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό, δίχως να υποτιμώ τον Απόλλωνα, πάλι θα το πιστεύαμε. Πάντα πάμε για την νίκη... Κοιτάμε αρχικά να επικεντρωθούμε στον ημιτελικό αλλά ναι, το πιστεύουμε", υπογράμμισε ο Έλληνας φόργουορντ.

"Εξτρα κίνητρο να γραφτεί το όνομά μας στην ιστορία του ΠΑΟΚ"

Ο τελευταίος τίτλος του ΠΑΟΚ ήταν το 1999... Τότε ο "Δικέφαλος" είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στο ΣΕΦ κερδίζοντας την ΑΕΚ με 71-54. Πλέον υπάρχει η ευκαιρία οι καλαθοσφαιριστές του "Δικεφάλου" να γράψουν ιστορία φέτος με την κατάκτηση του τροπαίου. Και το να γραφτεί το όνομά τους στην ιστορία των "ασπρόμαυρων" είναι ένα έξτρα κίνητρο, όπως τόνισε ο Κακαρούδης...

''Όλοι ξέρουμε πως έχουν αγωνιστεί τεράστια ονόματα με αυτή την φανέλα. Το να γραφτεί και το δικό μας το όνομα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο".

"Τελειομανής ο Μαρκόπουλος, δουλεύει ατελείωτες ώρες"

Ο Έλληνας φόργουορντ συνεργάζεται φέτος για πρώτη φορά με τον Σούλη Μαρκόπουλο, για τον οποίο έχουν ακουστεί πολλά θετικά σχόλια γι' αυτόν από πολλούς καλαθοσφαιριστές. Για το αν... συμφωνεί με αυτά και τι άποψη έχει για τον κόουτς του ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Συμφωνώ και επαυξάνω... Πρώτα από όλα είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Η όλη του πορεία του και το τι έχει κάνει, μιλάνε από μόνα τους. Είναι τελειομανής και περνάει ατελείωτες ώρες για να δουλεύει. Βγάζουμε καθαρά εικόνα προπονητή στο γήπεδο. Ολες οι ομάδες ξεκινούν από τον προπονητή και αν δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος στη σωστή θέση, τα πράγματα δυσκολεύουν. Ο κόουτς έχει τον τρόπο του να παίρνει από κάθε παίκτη το καλύτερο".

"Ποτέ δεν μένω ευχαριστημένος από μένα..."

Ο Κακαρούδης είναι ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα έχοντας κάνει ιδιαίτερα καλές εμφανίσεις. Ποιο το σχόλιό του για την μέχρι τώρα παρουσία του στον ΠΑΟΚ; "Η αλήθεια είναι πως κάθε νέος παίκτης του ΠΑΟΚ χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Είναι σημαντικό ένας παίκτης να βγάζει τα χαρακτηριστικά του στην ομαδική λειτουργία του ΠΑΟΚ. Νομίζω πως όσο περνά ο χρόνος, αυτό θα λειτουργεί θετικά και για μένα αλλά και για τους άλλους νέους παίκτες. Εγώ ποτέ δεν μένω ευχαριστημένος από τον εαυτό μου αλλά περιμένω πολλά περισσότερα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ