ΠΑΟΚ

Η υποδοχή ηρώων, η Ευρωλίγκα και ο Μπάνε

Η υποδοχή ηρώων, η Ευρωλίγκα και ο Μπάνε
Παπαδόπουλος INTIME SPORTS

Το 2011 είναι μια χρονιά που δύσκολα να ξεχαστεί στον ΠΑΟΚ και το Sport24.gr σας αναφέρει 24 γεγονότα που ξεχώρισαν στην καθημερινότητα του "Δικεφάλου" την συγκεκριμένη χρονιά (vids)

Από τις αποχές των παικτών και την έξοδο στην Ευρωλίγκα μέχρι την ανάληψη της προεδρίας από τον Μπάνε Πρέλεβιτς...

Το 2011 αναμφίβολα είναι μια χρονιά με έντονες συγκινήσεις για τον ΠΑΟΚ, που επέστρεψε μετά από 11 χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και καθοδηγείται πλέον από τον "τίγρη" που αποτελεί την ζωντανή ιστορία του "Δικεφάλου".

To Sport24.gr "μάζεψε" 24 γεγονότα που έχουν σημαδέψει τον μπασκετικό ΠΑΟΚ το περασμένο έτος και σας τα θυμίζει. Ιδού...

1. Η δικαστική διαμάχη με Αρη

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει στις 5 Φλεβάρη στο "Παλατάκι" με 79-74, όμως, οι "κίτρινοι" διαμαρτύρονται πως στο γήπεδο (σ.σ. ήταν κεκλεισμένων των θυρών) υπήρχαν υπεράριθμοι φίλοι των "ασπρόμαυρων". Ετσι οι δύο ΚΑΕ οδηγούνται στα δικαστήρια αφού ο Αρης ζητά να κερδίσει το ματς στα χαρτιά. Ο αθλητικός δικαστής και το ΑΣΕΑΔ δεν δέχεται την ένστασή τους και έτσι η "ασπρόμαυρη" ΚΑΕ δικαιώνεται αφού είχε προηγηθεί... πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες.

2. Παρελθόν ο Παπαδόπουλος

Τα πολλά ραντεβού που έγιναν με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο δεν έφεραν την παραμονή του και ο έμπειρος σέντερ μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στις 13 Φλεβάρη ανακοινώνει πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κίμκι. Ο "Δικέφαλος" έτσι "γλιτώνει" το μεγάλο συμβόλαιο του Λάζου που ήταν πάντως ο ηγέτης του ΠΑΟΚ.

3. Το ρεκόρ του Σούλη

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2011, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο Σούλης Μαρκόπουλος γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ που φτάνει τους 500 αγώνες σε Α΄ Εθνική και Α1 και έτσι γράφει... ιστορία.

4. Η αποχή των παικτών...

Στις 2 Μαρτίου οι Ελληνες παίκτες της ομάδας, αφού παραπονιούνται στην διοίκηση για την αργοπορημένη καταβολή χρημάτων σε σχέση με τους ξένους καλαθοσφαιριστές, αποφασίζουν να προχωρήσουν σε αποχή από την προπόνηση (αποχή έκαναν και οι Γκρέι, Ντόζιερ και Μάρσαλ δεν προπονήθηκαν λόγω μικρών οφειλών προς το πρόσωπό τους). Μία μέρα μετά, σε συνάντηση που είχαν οι... ντόπιοι, αποφασίζουν να επιστρέψουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

5. Η κοπάνα του Γκρέι

Στις 4 Μαρτίου ο Τζάστιν Γκρέι την... κάνει για τις ΗΠΑ και δεν επιστρέφει ποτέ. Επισήμως από τον ΠΑΟΚ λένε πως φεύγει για προσωπικούς λόγους, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα έχει βρει σε όλα με άλλη ομάδα και τελικώς μετά από λίγο καιρό ανακοινώνεται από την Ντόνετσκ.

6. Τρίτος και με την βούλα

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει τις 16 Απριλίου τον Κολοσσό στο "Παλατάκι" με 66-56 και "σφραγίζει" την τρίτη θέση του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με την ήττα του Αρη από τον Πανιώνιο. Μια τρίτη θέση που έχει να πάρει από τη σεζόν 1998-1999!

7. Επιτέλους εκτός έδρας νίκη στα πλέι οφ...

Στις 4 Απριλίου, η εκτός έδρας νίκη που πετυχαίνει ο ΠΑΟΚ στην Καβάλα (64-62) είναι η πρώτη σε αγώνες πλέι οφ από την σεζόν 1999-00... Τότε ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό με 69-66.

8. Υποδοχή ηρώων!

Το μπάσκετ του ΠΑΟΚ ζει στιγμές... παρελθόντος στις 5 Ιουνίου. Ο "Δικέφαλος" κερδίζει εκτός έδρας έδρας τον Αρη με 80-91 και μετά από χρόνια οι οπαδοί υποδέχονται τους παίκτες των "ασπρόμαυρων" για να τους αποθεώσουν. Στο "Παλατάκι" η νύχτα γίνεται μέρα!

9. Επιστροφή στην Ευρωλίγκα μετά από 11 χρόνια

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 8.500 φίλους του κερδίζει τον Αρη με 63-56 και με την λήξη του αγώνα στήνεται ένα τρελό πανηγύρι. Ο "Δικέφαλος" επιστρέφει στην Ευρωλίγκα μετά από 11 χρόνια αφού η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ήταν την σεζόν 2000-2001.

10. Ο Μάρσαλ... πάνω από Πρέλεβιτς και Στογιάκοβιτς

Ο Ρόουλ Μάρσαλ είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που "βγαίνει" πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έχοντας 17,2 πόντους ανά αγώνα και πρώτος σκόρερ στην κανονική περίοδο, κάτι που δεν πέτυχαν στον "Δικέφαλο" οι Πρέλεβιτς και Στογιάκοβιτς.

11. Πρόεδρος ο Μπάνε!

Η σημαία στον ιστό της... Στις 19 Ιουνίου ο Πρέλεβιτς αναλαμβάνει την προεδρία του ΠΑΟΚ μετά από σύσκεψη της Επιτροπής μπάσκετ παρουσία και του ίδιου και των Γαλατσόπουλου, Πανάκα, Πολυχρονιάδη και Κανώτα.

12. Η επιστροφή του Μπάρλοου

Ο Κένεθ Μπάρλοου επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη, έχει την ευκαιρία να δει και να πει πολλά τόσο με τον Μπάνε Πρέλεβιτς, όσο και με άλλους πρώην συμπαίκτες του και στέλνει μήνυμα... αγάπης στους φίλους του ΠΑΟΚ.

13. Το... θρίλερ και η παραμονή του Μαρκόπουλου

Ο Πρέλεβιτς... πιάνει αμέσως δουλειά, την επόμενη μέρα από την στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος συζητά με τον Σούλη Μαρκόπουλο για την παραμονή του στην ομάδα. Αυτή... αργεί είναι η αλήθεια να ανακοινωθεί, όμως, μετά από συνάντηση παραγόντων με τον έμπειρο κόουτς στην Χαλκιδική, δίνεται αίσιο τέλος και ο τελευταίος συνεχίζει για άλλα τρία χρόνια στην ομάδα.

14. Ο Μαγκέτι στην Θεσσαλονίκη

Στις 31 Αυγούστου ο Κόρει Μαγκέτι φτάνει στην Θεσσαλονίκη και τον υποδέχονται περίπου 1.000 φίλοι του ΠΑΟΚ. Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" στήνεται πάρτι και μετά από δύο μέρες ο Αμερικανός προπονείται με την φανέλα του "Δικεφάλου". Στις 4 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στις ΗΠΑ δίχως να υπογράψει¨συμβόλαιο συνεργασίας με τον "Δικέφαλο"...

15. "Στόχος η εξυγίανση..."

Μπάνε Πρέλεβιτς και Νίκος Σταυρόπουλος στην πρώτη επίσημη τοποθετησή της ΚΑΕ κάνουν σαφές πως στόχος της ομάδας θα είναι η εξυγίανση. "Σκοπός μας είναι η βιωσιμότητα της ομάδας", αναφέρει μεταξύ άλλων ο "τίγρης".

16. Ο αποκλεισμός από Γαλατά

Ο ΠΑΟΚ ξανά στα σαλόνια της Ευρωλίγκας... Ο "Δικέφαλος" αντιμετωπίζει στις 30 Σεπτεμβρίου την Γαλατά στο Βίλνιους και χάνει με 64-77 πληρώνοντας την άσχημη απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου. Ετσι αποχαιρετά την διοργάνωση.

17. Η σύγκρουση με Οικονομίδη

Ο ΠΑΟΚ δεν υπογράφει την σύμβαση με τον ΟΠΑΠ και ο Βασίλης Οικονομίδης με συνέντευξή του στις 17 Οκτωβρίου αποκαλεί στους ανθρώπους του "Δικεφάλου" "επαναστάτες δίχως αιτία...". Δύο μέρες αργότερα η ΚΑΕ δίνει συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος μεταξύ άλλων τονίζει πως "ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ο οποίος έχει προσφέρει στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, πρέπει να γνωρίζει πως μεγάλο μερίδιο το ότι είναι εκεί στον ΕΣΑΚΕ, το οφείλει στον ΠΑΟΚ. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή του για τον ΠΑΟΚ".

18. Το μήνυμα του Μπερτομέου στον ΠΑΟΚ

Στις 26 Οκτωβρίου ο Τζόρντι Μπερτομέου δίνει το παρών στην Αθήνα σε παρουσίαση γνωστής στοιχηματικής εταιρίας και στον ΠΑΟΚ δεν χάνουν την ευκαιρία να εκφράσουν το παράπονό τους για το ότι "κόπηκε" η τρίτη ελληνική ομάδα για την Ευρωλίγκα την νέα σεζόν. Αυτό που μεταφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον Κώστα Πανάκα είναι πως υπάρχουν κάποιοι όροι που μπορούν να δώσουν wild card σε ελληνική ομάδα για την Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν, αρκεί ο κόσμος να δίνει το βροντερό παρών στο γήπεδο και να μην δημιουργεί επεισόδια.

19. Τα παράπονα του Πρέλεβιτς στον Συμεωνίδη

Στις 3 Δεκεμβρίου ο ΠΑΟΚ χάνει από το Περιστέρι και η ΚΑΕ εκφράζει επίσημα την αντίδραση της για αποφάσεις των διαιτητών. "Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε αναισθητικό...". Μάλιστα η γενικότερη δυσαρέσκεια του "Δικεφάλου" για την διαιτησία στα ματς και με Καβάλα και Μαρούσι, οδηγεί τον Μπάνε Πρέλεβιτς να εκφράσει τα παράπονά του στον Στέλιο Συμεωνίδη ζητώντας "ίση μεταχείριση".

20. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με συνδέσμους

Οι συνεχόμενες ήττες έχουν δημιουργήσει γκρίνια στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, πολλοί ζητούν ενίσχυση και μέλη της διοίκησης συναντούν πριν το ματς με την Ρίγα, οργανωμένους φίλους της ομάδας για να τους ξεκαθαρίσουν πως πρώτος στόχος είναι η εξυγίανση και η εξάλειψη των χρεών. Εκείνοι συμφωνούν και έτσι αποφεύγεται ο κίνδυνος παραιτήσεων αφού υπήρχε πριν από αυτό το ραντεβού.

21. "Αντίο" Ευρώπη...

Ο ΠΑΟΚ θέλει μόνο την νίκη (και διαφορά επτά πόντων καθώς είχε ηττηθεί με 80-74 στην Λετονία) απέναντι στην Ρίγα για να μείνει ζωντανός στην πρόκριση της επόμενης φάσης του Eurocup, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ο "Δικέφαλος" χάνει με 76-81 από το σύνολο του Μπουτάουτας και έτσι αποχαιρετά την Ευρώπη.

22. Η υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99

Στις 19 Δεκεμβρίου, στην συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ, ο αντιπρόεδρος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ανακοινώνει την υπαγωγή του ΠΑΟΚ στο άρθρο 99 που μοιάζει με... σωτηρία για τον "Δικέφαλο". "Τα κανονικά χρέη του ΠΑΟΚ είναι 3.750.000 ευρώ πλέον από τα 5.000.000 ευρώ που ήταν", τονίζει μεταξύ άλλων.

23. Τέλος στα άσχημα αποτελέσματα και νίκη με Αρη

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 28 Δεκεμβρίου τον Αρη και παίρνει την νίκη με 92-87. Σημαντικό αποτέλεσμα όχι μόνο για το γόητρο, αλλά και πολλούς άλλους λόγους αφού η ομάδα προερχόταν από επτά σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

24. H αποχώρηση του Γκόρι

Στις 30 Δεκεμβρίου ο Μάρκους Γκόρι αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός επικαλείται προσωπικούς λόγους, σύμφωνα με τους ανθρώπους του "Δικεφάλου", οι οποίοι είχαν ακούσει τον Αμερικανό πριν το ματς με τον Αρη να τους ζητάει να φύγει (δεν το είχαν δημοσιοποιήσει), όμως του ζήτησαν να μείνει για το συγκεκριμένο ματς.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ