ΠΑΟΚ

Η προϊστορία με τουρκικές ομάδες

Η προϊστορία με τουρκικές ομάδες

Με αφορμή το ματς του ΠΑΟΚ με την Καρσίγιακα, θυμηθείτε τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχει παίξει ο "Δικέφαλος" με συλλόγους από την Τουρκία. Ο συνεργάτης του Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος αναλύει τους Τούρκους.

O ΠΑΟΚ έφτασε στην Τουρκία την Τρίτη για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Καρσίγιακα. Αυτό είναι το δέκατο ματς που θα δώσει ο "Δικέφαλος" απέναντι σε τουρκικές ομάδες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΚΑΕ:

" Από νωρίς το πρωί της Τρίτης (14/10) ξεκινά το ταξίδι του ΠΑΟΚ για την Τουρκία, με πρώτο σταθμό την Κωνσταντινούπολη και τελικό προορισμό την Σμύρνη, όπου ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Pinar Karsiyaka για την 1η αγωνιστική του Eurocup.

Αυτό θα είναι το δέκατο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ απέναντι σε τουρκικές ομάδες. Στα εννιά παιχνίδια που προηγήθηκαν, ο ΠΑΟΚ μετρά τέσσερις νίκες και πέντε ήττες. Οι αγώνες με τη PTT Ankara την σεζόν 1997-98 έγιναν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ ο αγώνας με την Galatasaray την σεζόν 2012-13, ήταν για τα προκριματικά της Euroleague (στο Vilnius).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα...

ΣΕΖΟΝ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΡ

1996-97 ΠΑΟΚ - Galatasaray 93-61

1996-97 Galatasaray - ΠΑΟΚ 64-90

1997-98 PTT Ankara - ΠΑΟΚ 73-66

1997-98 ΠΑΟΚ - PTT Ankara 72-63

2005-06 Fenerbahce Ulker - ΠΑΟΚ 101-91

2005-06 ΠΑΟΚ - Fenerbahce Ulker 84-88

2011-12 ΠΑΟΚ - Galatasaray 66-77

2013-14 ΠΑΟΚ - TED Ankara 75-77"

"Θέλουμε να ανακαλύψουμε τα όρια μας"

Ο ΠΑΟΚ πέφτει την Τετάρτη (15/10) στη "μάχη" του Eurocup και ο βοηθός του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του Δικεφάλου, Παντελής Μπούτσκος αναλύει μέσω του paokbc.gr το προφίλ της Καρσίγιακα.

" Είναι κάποιες φορές που ξεκινάς ένα ταξίδι χωρίς να γνωρίζεις τον ακριβή προορισμό, αλλά στη διαδρομή ανακαλύπτεις ότι όλα είναι εκεί και προσμένουν για σένα και σε καρτερούν… Ξεκινάμε το ταξίδι του Εurocup με πολύ ενθουσιασμό, γιατί είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας κόντρα σε ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου με τεράστια project να τις ακολουθούν, αλλά κι εμείς από την πλευρά μας είμαστε ο ΠΑΟΚ και θέλουμε κάθε φορά που πατάμε στο παρκέ το κίνητρό μας να είναι μεγαλύτερο από των αντιπάλων", είπε αρχικά και συνέχισε:

" Θέλουμε να ανακαλύψουμε και να αγγίξουμε τα όρια μας σαν ομάδα κι αν το καταφέρουμε αυτό, τα οφέλη μας θα είναι τεράστια. Δεν έχουμε άγχος για νίκες ή ήττες, το άγχος στην ομάδα μας είναι για τελειότητα, γιατί εφόσον υλοποιούμε με κάθε λεπτομέρεια και ακρίβεια τους μικρούς, καθημερινούς στόχους που θέτουμε σε κάθε προπόνηση, ξέρουμε ότι μπορούμε να προκαλέσουμε ωραία πράγματα να αρχίσουν να συμβαίνουν".

Τόνισε ότι: " Γνωρίζουμε ότι η ομάδα θα σκληραγωγηθεί και σωματικά και πνευματικά, με επίπονα ταξίδια και δύο αγώνες την εβδομάδα, αλλά επιζητούμε την πρόκληση αυτή για να δούμε πως θα αντιδράσουμε υπό συνθήκες έντονης πίεσης και να ζυμωθεί η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας της ομάδας, ώστε να κρατάει τη συγκέντρωση, τη συνοχή της και το πνεύμα του πολεμιστή όπου κι αν παίζει. Δεν υπάρχει χρόνος ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε για απογοήτευση γιατί ο ρυθμός των αγώνων είναι καταιγιστικός και πρέπει τα αντανακλαστικά μας να λειτουργούν άμεσα, αξιολογώντας το κάθε ματς, πρέπει να κρατάμε τα θετικά στοιχεία κι όσον αφορά στα λάθη θα πρέπει να τα αναγνωρίζουμε, να τα παραδεχόμαστε, να τα διορθώνουμε και να τα αφήνουμε πίσω γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για μας από το επόμενο παιχνίδι".

"Έκανε αίσθηση στην Ευρώπη η Καρσίγιακα"

Η προϊστορία με τουρκικές ομάδες

Ακολούθως, φανέρωσε με τα λεγόμενά του την αγωνιστική δυναμική της Καρσίγιακα: " Πρώτος μας αντίπαλος είναι η Καρσίγιακα, η οποία έκανε αίσθηση στην Ευρώπη την περσινή σεζόν με την κατάκτηση του κυπέλλου αποκλείοντας την Φενέρ και την Εφές και ξεκίνησε φέτος το ίδιο εντυπωσιακά κατακτώντας τον πρώτο εγχώριο τίτλο κόντρα στην ιδιαίτερα ενισχυμένη Φενέρ και νικώντας την Μπάνβιτ.

Είναι μια ομάδα που έχει βρει τη χημεία της νωρίς, καθώς έχουν πλαισιώσει τον κύριο δημιουργό τους τον Ντίξον με πολύ ικανούς σουτέρ (γνώριμοί μας από το ελληνικό πρωτάθλημα οι Ντίεμπλερ και Γκάμπριελ), οι οποίοι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να διεκπεραιώσουν τις αποφάσεις του. Επιβάλουν ένα up tempo game με έμφαση στο transition Pick’n’Roll όπου ο Ντίξον έχει την ικανότητα να δημιουργεί τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του και υποστηρίζουν αυτό το πλάνο με πολλά σουτ έξω από τη γραμμή των τριών πόντων και με τους ψηλούς τους να διεκδικούν κάθε επιθετικό ριμπάουντ.

Ακόμη και σε set επίθεση εκτελούν με μεγάλη ταχύτητα και δημιουργούν συνεργασίες εκμεταλλευόμενοι τη δημιουργία με τα drive του το Strawberry και το all around παιχνίδι του Παλάσιος, που τους δίνει ποιότητα αφού έχει παραστάσεις από Ευρωλίγκα. Επίσης δε θα πρέπει να υποτιμήσουμε το support group των Τούρκων παικτών αφού συνδυάζουν ταλέντο και εμπειρία και είναι έτοιμοι να δώσουν λύσεις όταν χρειαστεί.

Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να ασκήσουμε μεγάλη πίεση στην άμυνα αναγκάζοντας τους να εκτελούν τις κινήσεις τους σε διαφορετικούς χώρους και χρόνους από ότι έχουν συνηθίσει κι εφόσον ελέγξουμε τα ριμπάουντ και περιορίσουμε τα λάθη, θα πρέπει να πάμε μεθοδικά και με υπομονή σε καταστάσεις που παράγουν πλεονέκτημα για μας, ώστε να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και να βρούμε καλές επιλογές.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ σε μία σπουδαία κατάκτηση της περσινής χρονιάς και δεν είναι άλλη από την σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο μας γιατί η προσπάθειά μας στον ΠΑΟΚ γίνεται σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και θέλουμε με πολύ σεβασμό να καλλιεργήσουμε αυτή τη σχέση ακόμη περισσότερο. Εκτός από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα ή ένα τρίποντο είδαμε τον κόσμο στο "Παλατάκι" να χειροκροτεί μία τελική πάσα ή ακόμη και την έξτρα πάσα αναγνωρίζοντας το ομαδικό στυλ παιχνιδιού που επιβάλει ο προπονητής μας και δίνοντας credit στους παίκτες που θυσιάζουν το εγώ τους για το καλό της ομάδας. Αυτό είναι κάτι που αλληλεπιδρά με εντυπωσιακό τρόπο στους παίκτες μας και τους δίνει τεράστιο κίνητρο κάθε φορά που μπαίνουν στο γήπεδο!"

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ