ΠΑΟΚ

Γκίντενς, ένας παίκτης με πολλές αρετές

Γκίντενς, ένας παίκτης με πολλές αρετές

Ο Γκίντενς που "έσπρωξε" τον ΠΑΟΚ σε κρίσιμα σημεία στο ντέρμπι με τον Άρη, ξέρει καλά να κάνει αρκετές δουλειές εκτός από το σκοράρισμα όπως φανερώνουν οι αριθμοί. Διαβάστε λεπτομέρειες...

Ο Τζέι Αρ Γκίντενς ένας από αυτούς που "μίλησε" στα κρίσιμα σημεία ούτως ώστε να φτάσει ο ΠΑΟΚ στην μεγάλη νίκη επί του Αρη (92-87) και μάλιστα ο Γκίντενς αναδείχτηκε MVP της 10ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ.

Ο λόγος για τον Τζέι Αρ Γκίντενς, ο οποίος -εκτός των Καλαμπόκη, Ντικούδη και Ράιτ που προσέφεραν και εκείνοι τα μέγιστα- έδωσε την κατάλληλη ώθηση στον "Δικέφαλο" ειδικότερα στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Συνολικά πέτυχε 18 πόντους (7/10 σουτ εντός πεδιάς), όμως, η προσφορά του δεν περιορίστηκε εκεί αφού "μάζεψε" και 10 ριμπάουντ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει το υψηλότερο ranking ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ και κατά συνέπεια, βάσει του συστήματος αξιολόγησης, να είναι ο πολυτιμότερος καλαθοσφαιριστής των "ασπρόμαυρων" στο ντέρμπι με τον Αρη.

"Είναι ένας παίκτης με ταλέντο και κάνει πολλές δουλειές", λένε στον ΠΑΟΚ για τον Αμερικανό και μάλλον δεν έχουν άδικο. Μπορεί ο Γκίντενς να μην τραβάει κάποιες φορές τα βλέμματα με τον υψηλό μέσο όρο σκοραρίσματος, ξέρει όμως να κάνει πολλές δουλειές όπως φανερώνουν οι αριθμοί.

Η "ακτινογραφία" του σε συγκεκριμένους τομείς

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, θα σας αναφέρουμε πως "μαζεύοντας" τα στατιστικά από τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ σε Eurocup και πρωτάθλημα, διαπιστώνουμε πως ο 25χρονος φόργουορντ είναι πρώτος στη κατηγορία των ριμπάουντ έχοντας 7,1 ανά αγώνα, ενώ ακολουθούν Γκόρι και Ντικούδης με 5,8 και 5 αντίστοιχα.

Ο Γκίντενς είναι και στις κορυφή στις τάπες με 1,06 ανά ματς, δεύτερος είναι ο Γκόρι με 0,31 μέσο όρο και τρίτος Ντικούδης με 0,18. Στα κλεψίματα είναι τρίτος με 1,0 ανά αγώνα, πρώτος είναι ο Γκόρι με 1,2 και τρίτος ο Γιαννακίδης με 1,06. Από εκεί και πέρα στις ασίστ είναι πέμπτος.

Πρώτος είναι ο Ράιτ με 1,85 ανά ματς, δεύτερος ο Στίγκερς με 1,63, τρίτος ο Καλαμπόκης με 1,37 ανά ματς, τέταρτος ο Ντικούδης με 1,31 και ακολουθεί ο Γκίντενς με 1,0. Στον μέσο όρο σκοραρίσματος είναι τέταρτος (10,8 ανά ματς) μετά τους Ντικούδη (12,3), Γκόρι (12) και Καλαμπόκη (11,5).

Όπως και να έχει, αυτό που φαίνεται είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περιμένει μόνο πόντους από τον Γκίντενς, αλλά και πολλά άλλα... Να σημειωθεί τέλος πως στις πέντε νίκες που έχει συνολικά ο "Δικέφαλος" σε Eurocup και Ελλάδα, ο τελευταίος στις τρεις (με Σολέ, Μαρούσι και Άρη) έχει το υψηλότερο ranking ανάμεσα στους παίκτες των "ασπρόμαυρων".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ