ΠΑΟΚ

Γκίντενς: "Αγάπησα τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του"

Γκίντενς: "Αγάπησα τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του"

Ο Τζέι Αρ Γκίντενς, που έφυγε την Τρίτη (21/2) για τις ΗΠΑ προκειμένου να εγχειριστεί, μίλησε στο Sport24.gr για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ και εμείς θυμόμαστε τα κατορθώματα του (vids)

Ποιοτικός, αλλά άτυχος... Ο λόγος για τον Τζέι Αρ Γκίντενς, ο οποίος το πρωί της Τρίτης (21/2) αναχώρησε στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε επέμβαση για το πρόβλημα στο καρπό του, το οποίο αποτέλεσε την αιτία που ο Αμερικανός κινούνταν -δικαιολογημένα- στα ρηχά στα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε ο παίκτης έπαιζε με πολλούς πόνους και κάπως έτσι δεν έδωσε όσα μπορούσε στον "Δικέφαλο". Προς τιμήν του όμως έσφιγγε τα δόντια και έπαιζε για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, αν και αυτό χειροτέρεψε την κατάστασή του.

Λίγες ώρες πριν φύγει στην Αμερική ο Γκίντενς, μέσω του Sport24.gr έκανε σαφές πως αγάπησε αρκετά τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και τους φιλάθλους του. "Πέρασα πάρα πολύ ωραία στην πόλη και στον ΠΑΟΚ. Αν και έμεινα λίγο, αγάπησα πολύ τον σύλλογο αλλά και τους φιλάθλους του", δήλωσε ο Αμερικανός και πρόσθεσε: " Δυστυχώς ο τραυματισμός μου δεν μου επέτεψε να βοηθήσω την ομάδα. Φεύγω με τις καλύτερες των αναμνήσεων".

Ο... MVP Γκίντενς

Τι έχουμε όμως να θυμόμαστε στην μέχρι τώρα πορεία του Αμερικανού; Δεν είναι και λίγα, αλλά θα σταθούμε σε συγκεκριμένες στιγμές του. Ο τελευταίος είναι ένας παίκτης κυρίως ψυχολογίας. Σε παιχνίδια που άρχιζε καλά, έκανε στην κυριολεξία όργια.

Στο ξεκίνημα των υποχρεώσεών του στον ΠΑΟΚ έκανε μουδιασμένη αρχή (λογικό αφού έπρεπε να προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού), όμως, στην συνέχεια έδειξε πραγματικά ποιος είναι. Ξεδίπλωσε το ταλέντο του και σε ουκ ολίγα ματς έβαλε για τα καλά την πινελιά τους στις νίκες του "Δικεφάλου".

Έκανε... μαγικά στο ματς με την Σολέ (22 πόντους και 12 ριμπάουντ), έπαιξε πάρα πολύ καλά στον αγώνα με το Μαρούσι (15 πόντους με 6/11 δίποντα και 1/2 τρίποντα) "κλείνοντας" τα στόματα όλων όσων έλεγαν πως θα πρέπει να αντικατασταθεί και μάλιστα αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της 2ης αγωνιστικής του Eurocup στον αγώνα με τους Γάλλους.

Τίτλο που πήρε και στους αγώνες με τον Αρη (18 πόντους και 10 ριμπάουντ), αλλά και τον Ικαρο (28 πόντους με 1/3 βολές, 9/13 δίποντα, 3/3 τρίποντα, επτά ριμπάουντ και τρία κλεψίματα). Από τον αγώνα ωστόσο με την αθηναϊκή ομάδα άρχισαν τα προβλήματα.

Η πτώση που τον "σκότωσε"

Σε μια πτώση του στο παρκέ χτύπησε άσχημα, δεν φάνηκε αρχικά η σοβαρότητα της κατάστασης του χεριού του, αλλά στην συνέχεια έχασε κάποια παιχνίδια και σε όσα έπαιξε το έκανε με πολλούς πόνους. Στο μεσοδιάστημα του τραυματισμού του τέθηκε θέμα αποχώρησης λόγω των οικονομικών, όμως, ο ίδιος συνέχισε κανονικά στην ομάδα, την βοήθησε όσο μπορούσε και την Δευτέρα (20/2) αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του για να φύγει την Τρίτη (21/2) στην Αμερική και να εγχειριστεί.

Όπως και να έχει, ουδείς μπορεί να πει πως ο Γκίντενς δεν προσέφερε στην ομάδα... Είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης που έκανε πολλές δουλειές εκτός του σκοραρίσματος. Εκτός από τους παραπάνω αγώνες που αναφέραμε, έδωσε πάρα πολλά και σε άλλα ματς αφού η προσφορά του δεν περιοριζόταν μόνο στους πόντους. Και όλα αυτά με συμβόλαιο 60.000 ευρώ και τον παίκτη να μην είναι αρνητικός για να "πέσει" όσον αφορά τα χρήματα που πρέπει να πληρωθεί μετά από σχετικό αίτημα της ΚΑΕ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ