ΠΑΟΚ

Γκετσέφσκι: "Και μετά τα πλέι οφ 3οι"

Γκετσέφσκι: "Και μετά τα πλέι οφ 3οι"
INTIME SPORTS

Ο Τοντόρ Γκετσέφσκι μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση της 3ης θέσης της κανονικής περιόδου από τον ΠΑΟΚ, το μυστικό αυτής, αλλά και την διατήρηση της μετά τα πλέι οφ με φόντο τις μάχες με τον Άρη, όπως και την ζωή του χωρίς τον Παπαδόπουλο.

Ο διεθνής Σκοπιανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ του ΠΑΟΚ φρόντισε να προσθέσει ένα ακόμη καλό παιχνίδι χθες (16/04) το απόγευμα στο PAOK Sports Arena κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου και να συμβάλλει στην κατάκτηση της νίκης.

Αυτής που ουσιαστικά χάρισε στον ΠΑΟΚ την 3η θέση της κανονικής περιόδου την ίδια ώρα που ο βασικός του διώκτης και συμπολίτης του Άρης έχανε στην παράταση στην Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο.

Ο Γκετσέφσκι πάντως δείχνει να απολαμβάνει την 3η θέση της κανονικής περιόδου με τον ΠΑΟΚ χωρίς όμως να σκέφτεται από τώρα τα πλέι οφ προτιμώντας να έχει την προσοχή του στραμμένη στο παιχνίδι που μεσολαβεί πριν την έναρξή τους της Μεγάλης Τετάρτης στο κλειστό της Καλαμίτσας με την Καβάλα.

"Ήμασταν αυτοί που έπρεπε"

Τι άλλαξε όμως στον ΠΑΟΚ της περασμένης Τετάρτης στην ήττα του από το Πέριστέρι και παρουσιάστηκε όπως έπρεπε χθες το απόγευμα στο PAOK Sports Arena κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου; " Ήμασταν αυτοί που έπρεπε", τόνισε ο Γκετσέφσκι για να εξηγήσει: " Το Περιστέρι και ο τρόπος που αγωνίζεται είναι περίεργος μπροστά στο δικό μας στυλ χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την εμφάνισή μας αφού δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε.

Όσο για τον Κολοσσό Ρόδου πρόκειται για μία διαφορετική ομάδα αλλά που πέτυχε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα να μας δυσκολέψει. Σε ένα διάστημα που έτρεξε με αποτέλεσμα να ελέγξει τον ρυθμό κάτι που δεν πετύχαμε να αποτρέψουμε όπως και να βάλουμε μεγάλα καλάθια σε άμυνα πέντε εναντίον πέντε με μας να μην είχαμε σωστές επιλογές στην επίθεση".

"Διορθωθήκαμε στην άμυνα"

Κι όσο για το τι ήταν αυτό που συνέβαλε στην μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια ο Γκετσέφσκι σημείωσε: " Διορθωθήκαμε και πρώτα από όλα στην άμυνα. Κι αν αυτό μπορεί να φαίνεται σύμφωνα με την στατιστική να έγινε μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο όπου δεχθήκαμε 6 πόντους από τον Κολοσσό συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου δεν χάσαμε την συγκέντρωσή μας παρά το ότι το ξεκινήσαμε με μία υπέρ μας διαφορά δέκα πόντων. Δεν αφήσαμε σε κανένα σημείο τον Κολοσσό να τρέξει και πάλι στον αιφνιδιασμό και φθάσαμε δίκαια στην νίκη".

"Πρώτα η Καβάλα και μετά τα πλέι οφ"

Μία νίκη που έδωσε στον ΠΑΟΚ και πλέον μπορεί να πάει την Μεγάλη Τετάρτη στο κλειστό της Καλαμίτσας να αντιμετωπίσει την Καβάλα σε ένα παιχνίδι πρόβα για τα πλέι οφ που θα ακολουθήσουνε. Ο Γκετσέφσκι όμως δεν συμφωνεί και τονίζει: " Θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό όπως σε κάθε παιχνίδι από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου για να πάρουμε την νίκη και να πάμε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα πλέι οφ".

"Να αξιοποιήσουμε την έδρα μας"

Όντας 3ος της κανονικής περιόδου ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στον Α΄ γύρο των πλέι οφ τον 6ο της κανονικής περιόδου με το ποιος όμως θα είναι αυτός να παραμένει άγνωστος. Ο Γκετσέφσκι πάντως δείχνει να μην έχει προτίμηση και το αιτιολογεί λέγοντας: " Κάθε ομάδα από την 3η θέση και κάτω έχει αποδείξει στο φετινό πρωτάθλημα ότι μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε από τις άλλες.

Για αυτό και εμείς όποια ομάδα και αν θα βρεθεί στον δρόμο μας δεν θα πρέπει να την υποτιμήσουμε αλλά να παρουσιαστούμε 100% συγκεντρωμένοι να αξιοποιήσουμε την έδρα μας και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θα είναι εξάλλου ότι το πιο λάθος να χαλαρώσουμε σε αυτό το σημείο που φθάσαμε. Ωστόσο μέχρι την έναρξη του Α΄ γύρου των πλέι οφ θα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι που ακολουθεί στην Καβάλα και να είμαστε αυτοί που πρέπει".

"Στόχος η 3η θέση"

Ποιος όμως είναι ο στόχος του Γκετσέφσκι για το υπόλοιπο του φετινού πρωταθλήματος της Α1 με τον ΠΑΟΚ; " Και φυσικά η 3η θέση", για να προσθέσει: " Είναι στο χέρι μας εξάλλου να τα καταφέρουμε αρκεί να κάνουμε ένα πράγμα. Να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας σε κάθε γύρο των πλέι οφ όπως κάναμε στα 10 από τα 13 παιχνίδια της κανονικής περιόδου με τις τρεις ήττες μας να ήταν από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο στην παράταση παίζοντας όμως χωρίς να έχουμε την συμπαράσταση των φιλάθλων. Αυτήν που νιώσαμε και με το παραπάνω στα τελευταία μας παιχνίδια και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη στα πλέι οφ".

Ο Άρης και η παραμονή

Πως όμως σχολίασε ο Γκετσέφσκι αυτό που αποτελεί συζήτηση τις τελευταίες μέρες στην Θεσσαλονίκη πως ΠΑΟΚ και Άρης θα παλέψουμε για την 3η θέση της τελικής κατάταξης; " Ο Άρης μπορεί να περιμένει. Είναι νωρίς να μιλάμε από τώρα για τους μικρούς τελικούς των πλέι οφ ενώ δεν έχουνε ακόμη ξεκινήσει. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα μπορούμε να το συζητήσουμε".

Κι όσο για τον ίδιο; Βλέπει τον εαυτό του από τώρα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και της επόμενης αγωνιστικής περιόδου με αυτήν σε περίπτωση κατάκτησης της 3ης θέσης της τελικής κατάταξης να συμμετέχει στα προκριματικά της Ευρωλίγκα; Ο Γκετσέφσκι δείχνει να μην βιάζεται και τόνισε: " Νιώθω καλά αλλά είναι νωρίς να πούμε από τώρα το οτιδήποτε για του χρόνου. Αυτό που προέχει είναι να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χρονιά και βλέπουμε".

Η ζωή χωρίς τον Λάζαρο

Πως όμως αντιμετώπισε την αλλαγή που υπήρξε στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ στην μετά Λάζαρου Παπαδόπουλου εποχή; Αλήθεια η αποχώρηση του έμπειρου σέντερ έκανε τον Γκετσέφσκι να αισθανθεί καθόλου μοναξιά χωρίς την παρουσία του μέσα στην ρακέτα; " Είναι αλήθεια πως ναι με τον Λάζαρο να είναι ένας πολύ καλός παίκτης και η παρουσία του να έδινε αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα", απάντησε και πρόσθεσε: " Ήταν λίγο δύσκολα στην αρχή μέχρι να προσαρμοστώ ως σέντερ κάτι που από ότι θυμάμαι είχα να το κάνω από όταν ήμουνα στην Ζάνταρ. Χρειάστηκε να δώσω πολλές μάχες αλλά όλα πήγαν καλά και ακόμη και τώρα αισθάνομαι το κορμί μου να είναι σε καλή κατάσταση".

Το μυστικό της πορείας

Τέλος για το μυστικό της φετινής πορείας του ΠΑΟΚ παρά τις αλλαγές παικτών που υπήρξανε στην πορεία με τους Παπαδόπουλο, ΜακΓκράθ και Γκρέι το τελευταίο διάστημα και τους Μπούλιαν, Στίγκερς και Κρίστμας να κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουνε ο Γκετσέφσκι υπογράμμισε χωρίς πολύ σκέψη πως ήταν: " Το μυστικό μας ήταν η πολύ και σκληρή καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις με τους προπονητές μας σε συνδυασμό με την άριστη μεταξύ μας ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια που δεν αλλοιώθηκε ποτέ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ