ΠΑΟΚ

"Από τους καλύτερους ΠΑΟΚ όλων των εποχών"

"Από τους καλύτερους ΠΑΟΚ όλων των εποχών"

Σαν σήμερα (16/3) το 1994 ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το Κύπελλο Κόρατς. Ο Νίκος Μπουντούρης μιλάει στο Sport24.gr για τη μαγική βραδιά και το 100-91 του "Δικεφάλου" επί της Στεφανέλ.

Τίμησε την φανέλα του ΠΑΟΚ και με το παραπάνω και αναμφίβολα προσέφερε πολλά στον "Δικέφαλο"... Ο λόγος για τον Νίκο Μπουντούρη, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr με αφορμή την σημερινή (16/3) επέτειο των 20 ετών από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς από τους "ασπρόμαυρους".

Ο ίδιος, που στον δεύτερο τελικό (91-100 υπέρ του ΠΑΟΚ) με την Στεφανέλ Τεργέστης είχε πετύχει 12 πόντους, θυμήθηκε την τότε μεγάλη ομάδα που είχε ο "Δικέφαλος", μίλησε για τον εκτός έδρας αγώνα με τους Ιταλούς (τον δεύτερο τελικό δηλαδή μιας και είχε γίνει ο πρώτος τελικός στο Παλέ στον οποίο ο "Δικέφαλος" κέρδισε με 75-66) και για την αποθέωση που υπήρχε από τον κόσμο ενώ εξήγησε και... γιατί τότε οι παίκτες του "Δικεφάλου" δεν συνήθιζαν να πανηγυρίζουν έξαλλα τις επιτυχίες τους.

"Ηταν από τους καλύτερους τελικούς της Ευρώπης"

" Hταν διπλός τελικός. Το πρώτο ματς ήταν εντός έδρας. Ηταν χαρακτηριστικό πως ο δεύτερος τελικός είχε φτάσει σε υψηλό σκορ (100-91 υπέρ του ΠΑΟΚ) και θεωρείται από τους καλύτερους τελικούς της Ευρώπης γιατί οι τελικοί με σκοπιμότητα δύσκολα φτάνουν ψηλά. Είχαμε μεγάλη ευστοχία και παίξαμε καλό μπάσκετ. Η Στεφανέλ ήταν τότε από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Είχε τον Φούτσκα, τον Τζεντίλε, τον Μποντιρόγκα και τον Λάμπλει αλλά και εμείς είχαμε πολύ καλούς παίκτες", είπε αρχικά ο Μπουντούρης στο Sport24.gr.

"Από τους καλύτερους ΠΑΟΚ όλων των εποχών"

"Παίξαμε από τα καλύτερα μπάσκετ που έπαιξε ποτέ ο ΠΑΟΚ..."

Ο ίδιος θυμήθηκε πόσο ποιοτική ήταν τότε η ομάδα του ΠΑΟΚ... " Τότε είχαμε μια ομάδα που ήταν από τις καλύτερες στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ξεκινήσαμε με τον Ιβκοβιτς αλλά είχε μια ρήξη με την διοίκηση και συνεχίσαμε με τον Μαρκόπουλο που ήταν πολύ καλός προπονητής. Παίξαμε από τα καλύτερα μπάσκετ που έχει παίξει ποτέ ο ΠΑΟΚ...".

"Από τους καλύτερους ΠΑΟΚ όλων των εποχών"

"Μπήκε στην πίστα του αεροδρομίου για να... σηκώσει το αεροπλάνο"

Οσο για τον κόσμο; "Ηταν πολύς ο κόσμος της ομάδας στην Ιταλία και σχεδόν το μισό γήπεδο ήταν ΠΑΟΚ. Στο τέλος μάς χειροκρότησαν και οι Ιταλοί παραδεχόμενοι την ανωτερότητά μας. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως στο αεροδρόμιο υπήρχε 5.000 κόσμος και είχε μπει στην πίστα του αεροδρομίου για να... σηκώσει το αεροπλάνο".

"Από τους καλύτερους ΠΑΟΚ όλων των εποχών"

"Δεν πανηγυρίζαμε έξαλλα, κοιτούσαμε πάντα την επόμενη επιτυχία..."

Ο ίδιος ανέφερε πως εκείνη η ομάδα δεν πανηγύριζε ποτέ έξαλλα γιατί πάντα κοιτούσε την επόμενη μέρα: "Ε ίχα την ευκαιρία να παίξω με πολύ καλούς παίκτες που ήταν προσωπικότητες και σοβαροί. Μετά στα αποδυτήρια θυμάμαι υπήρχε μια ανακούφιση για το ότι αυτό που κάναμε ήταν πολύ συναντικό αλλά όπως σε όλους τους τίτλους με τον ΠΑΟΚ, ποτέ δεν πανηγυρίζαμε έξαλλα. Πανηγυρίζαμε σαν αθλητές γιατί αυτή η ομάδα ήταν για μεγαλα πράγματα. Χαιρόμασταν μια μέρα και μετά ετοιμαζόμασταν για την συνέχεια. Ακόμη και τίτλους που είχαμε κερδίσει, λέγαμε πως δεν χρειάζεται υπέρμετρος ενθουσιασμός. Υπήρχαν μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Μπάνε, ο Κόρφας, ο Μπέρι, ο Σάβιτς και ετοιμαζόμασταν για την επόμενη επιτυχία".

"Από τους καλύτερους ΠΑΟΚ όλων των εποχών"

"Αν δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, θα μιλούσαμε για μπασκετική δυναστεία"

Συνεχίζοντας ο Μπουντούρης τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει μια μπασκετική δυναστεία, αν δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. "Αν αυτή η ομάδα έμενε και είχε μαζί την επόμενη γενιά, δηλαδή τον Στογιάκοβιτς, τον Ρεντζιά και αν δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, θα μπορούσαμε να μιλάμε μια μπασκετική δυναστεία. Ο ΠΑΟΚ ήταν δυνατός μέχρι τον τελευταίο του τίτλο, το 1999 με τη κατάκτηση του Κυπέλλου".

"Υπήρχε μια σιγουριά και προσήλωση σε αυτό που κάναμε..."

Για το αν η τότε ομάδα του ΠΑΟΚ λόγω της αγωνιστικής ποιότητάς της κατά κάποιο τρόπο αισθανόταν... σίγουρη για την κατάκτηση εκείνου του τροπαίου, ανέφερε: " Σιγουριά δεν υπήρχε για τον τίτλο... Υπήρχε όμως σιγουριά για την δουλειά που έκανες στις προπονήσεις, για το ότι είχες προσωπικότητες στην ομάδα και αυτό σου έδινε μια σταθερότητα στον χρόνο και έτσι ήξερες τι κάνεις. Και έτσι τότε αντιμετώπιζες τις καταστάσεις με ψυχραιμία. Εγω έχω μια προσωπική ιστοσελίδα, το nikosboudouris.com. Εχει πολλά αποκόμματα από την καριέρα μου και τον ΠΑΟΚ. Αν δεις τα πρόσωπα μας, το πώς ήμασταν την ώρα του αγώνα, φαίνεται μια σιγουριά και προσήλωση σε αυτό που κάναμε. Υπεροψία δεν είχαμε αλλά είχαμε περάσει από πολλά κύματα απέναντι στον Αρη, ήδη είχαμε πάει σε ένα φάιναλ φορ, είχαμε πάρει ένα Κύπελλο Ευρώπης (σ.σ. το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1991) και θα έλεγα πως ήμασταν δοκιμασμένοι".

"Εξαιρετικό παιχνίδι επιθετικά στον δεύτερο τελικό..."

Πολλοί υποστηρίζουν πως στον δεύτερο τελικό με την Στεφανέλ, ο ΠΑΟΚ έπαιξε το... απόλυτο μπάσκετ. Τι απαντά ο ίδιος; " Ναι, επιθετικά... Είχαμε για παράδειγμα 9/11 τρίποντα σε εκείνο το ματς. Είχαμε τεράστιο ποσοστό για τελικό και ήμασταν αρκετοί παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Εκείνη την χρονιά είχαμε πολύ καλούς παίκτες αλλά και άλλους που βοηθούσαν όπως ο Μπαλογιάννης, ο Ρεντζιάς, ο Γαλακτερός, ο Τσέκος, ο Μαματζιόλας και νομίζω ήταν στην δωδεκάδα και ο Βαλαβανίδης".

"Στην επιτυχία βοήθησε και η διοίκηση..."

Για το αν είχαν πει κάτι μεταξύ τους οι παίκτες πριν τους τελικούς με την Στεφανέλ, αλλά και για το τότε διοικητικό κομμάτι του "Δικεφάλου", ο Μπουντούρης τόνισε: " Ήμασταν γενικά λιγομίλητοι χαρακτήρες. Εγώ, ο Μπάνε, ο Κόρφας... Την δουλειά μας την ξέραμε και είχαμε εμπιστοσύνη στους δίπλα μας. Οι πρόεδροι σίγουρα μιλάνε πριν από τέτοια ματς, όπως έκανε ο Νίκος Βεζυρτζής που ήταν μια μεγάλη μορφή στην προεδρία του ΠΑΟΚ αλλά και ο Απόστολος Οικονομίδης που μετά ήρθε στον ΠΑΟΚ. Οι δυο τους στηρίξανε τον ΠΑΟΚ με το μυαλό τους, με την όλη πορεία τους και δεν πρέπει να βγάλουμε έξω από την επιτυχία και την διοίκηση. Ήταν σημαντικό που είχαμε σοβαρή και σταθερή διοίκηση. Ανθρώπους όπως τον Βεζυρτζή και τον Οικονομίδη που βοήθησαν πολύ τον ΠΑΟΚ, ο κόσμος τότε τους χειροκροτούσε".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ