ΠΑΟΚ

Aπό το Παλέ και τα playoffs, στο ματς με την ΑΕΚ

Aπό το Παλέ και τα playoffs, στο ματς με την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ το Σάββατο και έτσι κέρδισε σε ντέρμπι στο πρωτάθλημα μετά από επτά μήνες αφού το τελευταίο του θετικό αποτέλεσμα ήταν σε ματς κόντρα στον Άρη στις 17/6/15.

Η νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντική από βαθμολογικής άποψης για τους "ασπρόμαυρους" αφού έτσι η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου συνεχίζει την προσπάθειά της προκειμένου να "μπει" στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Υπήρχε όμως και μια διαφορετική αξία του θετικού αποτελέσματος απέναντι στην "Ενωση".

Ο ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν (2015-16) είχε "ξεχάσει" το πώς είναι να κερδίζεις σε ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Είχε ηττηθεί από την ΑΕΚ (65-53), τον Αρη (84-72), τον Ολυμπιακό (99-104) και τον Παναθηναικό (70-69). Ουσιαστικά το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου το Σάββατο (16/1) πήρε την μεγαλύτερή του νίκη φέτος (2015-16) στη Basket League ενώ "χαμογέλασε" σε ντέρμπι μετά από πολύ καιρό.

Το τελευταίο ντέρμπι στο οποίο είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ ήταν αυτό με τον Αρη στο Παλέ στα playoffs της περσινής σεζόν (2014-15), όταν "άρπαξε" το "διπλό" (76-77) και ταυτόχρονα κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Αυτό το ματς είχε γίνει στο Παλέ στις 17/06/2015. Με λίγα λόγια, χρειάστηκε να περάσουν επτά μήνες προκειμένου ο "Δικέφαλος" να κερδίσει σε ντέρμπι (δηλαδή να νικήσει σε ματς απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναικό, ΑΕΚ και Αρη).

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2014-15) μέχρι τα μέσα του Γενάρη (δηλαδή στο αντίστοιχο χρονικό σημείο που έγινε ο αγώνας με την ΑΕΚ το Σάββατο) οι "ασπρόμαυροι" είχαν κερδίσει σε δύο ντέρμπι. Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (ήττα με 80-55), ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει τον Παναθηναικό (71-54) και την ΑΕΚ (73-71) στο "Παλατάκι". Με τον Αρη δεν είχε παίξει γιατί ο αγώνας στο Παλέ διεκόπη και έγινε ξανά στις αρχές του Φλεβάρη.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ