ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Προ του τέλους ο Πανιώνιος

Προ του τέλους ο Πανιώνιος

Ο Γιώργος Καλαφατάκης εξηγεί τι έχει συμβεί με τον Πανιώνιο, τον τελευταίο ενάμιση μήνα, διάστημα στο οποίο πληρώνει εισιτήρια, φαγητά και ξενοδοχεία "και τελικά μπορεί όλοι να βρεθούμε στον "αέρα".

Η προσπάθεια σωτηρίας (ουσιαστικά) του Πανιωνίου, ξεκίνησε πριν ενάμιση μήνα, από τον αντιδήμαρχο της Νέας Σμύρνης, Πολύδωρο Συρίγο. Αλλά καλύτερα, ας μας τα πει ο Γιώργος Καλαφατάκης, ο πρώτος στον οποίον αποτάθηκε ο Συρίγος για να του αναλύσει το εγχείρημα.

" Με πήρε τηλέφωνο, ενώ ήμουν ακόμα στο Ρέθυμνο και μου ανέλυσε πώς είχε η κατάσταση. Μου εξήγησε πως ο Ηλίας Λιανός αποχωρεί και ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που είναι διατεθειμένη να σώσει την κατάσταση. Με ρώτησε αν θέλω να βοηθήσω και απάντησα αμέσως θετικά".

Η εξέλιξη της ιστορίας αφορούσε την επιστροφή του "Καλάφα" στην Αθήνα " για να διαπιστώσω πως έχει γίνει έρευνα αγοράς και επαφές με ανθρώπους, για να βρεθεί αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας, διότι λόγω της θέσης του στο Δήμο, ο κ. Συρίγος δεν μπορούσε να πάρει αυτή τη θέση. Βρέθηκε λοιπόν, ένας άνθρωπος, ο Αντώνης Μαργέτης, ο οποίος έστω και άτυπα (χωρίς να έχει πάρει ακόμα το πακέτο των μετοχών, χωρίς να 'χει γίνει η μεταβίβαση), "τρέχει" την ομάδα, γιατί ο χρόνος πιέζει".

Ο Ζορόσκι και οι οφειλές του παρελθόντος

Σε περίπτωση που 'χετε χάσει τις εξελίξεις, να σας ενημερώσουμε ότι η τρίτη προθεσμία που έχει πάρει η ΚΑΕ Πανιώνιος από την ΕΕΑ, λήγει στις 22/9. Έως τότε (δηλαδή, έως την προσεχή Δευτέρα), οι "κυανέρυθροι" θα πρέπει να ''χουν βρει -ώστε να καταθέσουν- τα ονόματα του νέου ΔΣ (άρα θα πρέπει να 'χει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών) και η εγγυητική επιταγή των 100.000 ευρώ. Πόσο εφικτό είναι αυτό;

" Όλα ξεκίνησαν, όχι στο παρά πέντε, αλλά... και τέταρτο" διευκρίνισε ο Καλαφατάκης, για να προσθέσει "προσπαθούμε με αγωνία να ολοκληρώσουμε ό,τι πρέπει να γίνει, αλλά υπάρχουν και λεπτομέρειες που είναι διαδικαστικές" και οι οποίες αφορούν χρέη του παρελθόντος, με πρώτο και καλύτερο του Ιβάν Ζορόσκι που έχει "μπλοκάρει" εδώ και χρόνια τη δυνατότητα του Πανιωνίου να παίρνει παίκτες που "έβγαλαν" την τελευταία χρονιά στο εξωτερικό. Σίγουρα εν τω μεταξύ, δεν βοηθά την όλη διαδικασία, το γεγονός ότι ο Ηλίας Λιανός βρίσκεται στο εξωτερικό (για την ακρίβεια, στο Λονδίνο).

"Πληρώνουμε ξενοδοχεία, φαγητά και εισιτήρια"

"Έντεκα χρόνια πρόσφερε τα πάντα στον Πανιώνιο. Τον ξέρω προσωπικά. Γνωρίζω τι άνθρωπος είναι. Πιστεύω ότι θα δοθεί ένα τέλος", λέει ο κόουτς της ομάδας, προσθέτοντας πως "πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο κάθε ένας από εμάς ανέλαβε ένα ρίσκο. Ο Μαργέτης ανέλαβε το μεγαλύτερο, γιατί τρέχει, πληρώνει και όλα αυτά χωρίς να 'χει κάτι δεδομένο στα χέρια του. Έχουμε φέρει παίκτες, γιατί θα ήταν φύσει αδύνατο να ξεκινήσουμε τις όποιες διεργασίες στις 22/9 και αυτό σημαίνει πως πληρώνουμε αεροπορικά εισιτήρια, φαγητά και ξενοδοχεία. Έχουν περάσει οι παίκτες από εξετάσεις, από ιδιωτικό ντόπινγκ. "Κλείσαμε" αθλητική εταιρία, σπίτια. Λειτουργούμε σαν να είχαμε πιστοποιητικό συμμετοχής. 'Εχουμε πάρει τιμ μάνατζερ, ασίσταντ τιμ μάνατζερ, το προπονητικό σταφ. Και όλοι ζούμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, γιατί μπορεί να βρεθούμε στον "αέρα". Όλοι θέλουμε το καλό του Πανιωνίου και για αυτό παλεύουμε. Κάνουμε τα πάντα για να μη "χαθεί" η ιστορική ομάδα".

Με αυτά τα δεδομένα (που δεν επιτρέπουν το καθαρό μυαλό), οι "κυανέρυθροι" έδωσαν την Τετάρτη (17/9) το πρώτο τους φιλικό, με τον Αετό (Αγίου Παντελεήμονα). "Δεδομένων των συνθηκών, τα πράγματα πήγαν καλά. Επιδίωξη μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι, στο ξεκίνη μα του Κυπέλλου (8/10). Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι λίγος ο χρόνος, αλλά δεν έχουμε πολλές επιλογές. Φέρνουμε παίκτες και μένει να δούμε αν θα μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε. Τη Δευτέρα θα 'χουν τελειώσει όλα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ