ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Κορόλεφ: "Ευθύνες υψηλού επιπέδου"

Κορόλεφ: "Ευθύνες υψηλού επιπέδου"
INTIME SPORTS

Ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ μίλησε σε ΜΜΕ της Ρωσίας για τη μετακίνησή του στον Πανιώνιο, ο οποίος του δίνει "υψηλού επιπέδου ευθύνες", αλλά και για τις πρώτες του εμπειρίες από την Ελλάδα.

Η sport-express.ru ενδιαφέρθηκε να μάθει πώς ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα που δεν ήταν εκ των πλουσιότερων της Ελλάδας ή κάποια της πατρίδας του. Επικοινώνησε μαζί του και έμαθε πώς ο 27χρονος φόργουορντ αποφάσισε να υπογράψει στον Πανιώνιο.

" Η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε πριν λίγες εβδομάδες. Για την ιστορία, ουδεμία ομάδα από τη Ρωσία είχε να μου κάνει προσφορά. Είχα ενδιαφέρον από εκπροσώπους της VTB United League και της Αδριατικής λίγκας, που δεν με ενδιέφεραν. Ο Πανιώνιος ήταν μια διαφορετική ιστορία. Δεν θα πω ψέματα. Τα χρήματα δεν είναι πολλά. Αλλά και πού είναι πολλά, αυτήν την περίοδο; Βρήκα μια ευκαιρία που με ενδιέφερε και την εκμεταλλεύτηκα. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό για εμένα. Θα ήθελα πραγματικά να επιστρέψω στην ελίτ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και έκρινα πως αυτή είναι η ευκαιρία μου".

Ο συντάκτης της ιστοσελίδας του επισήμανε πως ο Πανιώνιος δεν παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι στην καλύτερη του φάση. Ο Κορόλεφ απάντησε ότι " θεωρώ δεδομένο ότι θα με προσέξουν από άλλες χώρες, αν κάνω κάτι καλό για την ομάδα μου, αν προσφέρω σε κάθε αγώνα καλά νούμερα".

Είναι σε θέση να προσφέρει τριάντα λεπτά καλού παιχνιδιού, δεδομένης της πορείας που διέγραψε την τελευταία διετία -και δεν είχε διάρκεια; " Ομολογώ ότι δεν περίμενα πως ο Πανιώνιος θα μου δώσει αμέσως τόσο υψηλού επιπέδου ευθύνες. Το σώμα μου με περιορίζει κάπως, αλλά θεωρώ πως με βοήθησε πολύ η απόφαση που πήρα το καλοκαίρι να παίξω σε ερασιτεχνική λίγκα στη Μόσχα, ώστε να βρω πιο γρήγορα την καλή φυσική κατάσταση".

Τον ρώτησαν πώς είναι η νέα του ομάδα. Ενημέρωσε πως " είναι ακόμα πολύ νωρίς να κάνουμε λόγο για συμπεράσματα. Έφτασα στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, ενώ οι λεγεωνάριοι είχαν μόλις μια εβδομάδα στις προπονήσεις. Στην αρχή του ματς με την ΑΕΚ είχαμε μια σύγχυση, αλλά στην τρίτη περίοδο αρχίσαμε να τακτοποιούμαστε στο γήπεδο, να νιώθουμε καλύτερα ο ένας δίπλα στον άλλον και κάπως έτσι "τρέξαμε" σερί 13-0, για να μειώσουμε τη διαφορά που ήταν στο -20, στο ημίχρονο. Αν δεν είχε φτάσει εκεί, πιθανότατα να είχαμε νικήσει.

Το θέμα είναι πως ο προπονητής έφυγε και τώρα η ομάδα είναι στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του. Αντιμετωπίζω με ψυχραιμία το όλο θέμα. Η σύνθεση κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει η ίδια, οπότε θα παραμείνει ίδιο και το μοίρασμα των ρόλων".

Όταν έπαιζε στην Ισπανία (Γρανάδα 2010-11 και Λαγκούν Άρο 2011-2012) η οικογένεια του τον είχε ακολουθήσει. Τώρα τι ισχύει; " Περιμένουμε τη βίζα για τη σύζυγο μου και τα παιδιά και θα έλθουν όλοι εδώ. Ελπίζω το αργότερο σε δύο εβδομάδες, θα είναι κοντά μου. Για εμάς τα πράγματα είναι πάντα καλύτερα, όταν είμαστε μαζί. Στην Ελλάδα τα παιδιά θα περάσουν καλύτερα. Για παράδειγμα, θα μπορούν να κάνουν βόλτες στους δρόμους της πόλης όλο το χρόνο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στη Ρωσία, λόγω του κρύου".

Ο πατέρας του είναι κόουτς. Πώς αντέδρασε όταν έμαθε ότι συμφώνησε με τον Πανιώνιο; " Οι γονείς μου δεν επηρεάζουν πια τις επιλογές μου. Έχω τη στήριξη τους. Όταν έμαθαν για τον Πανιώνιο, μου ευχήθηκαν κάθε τύχη και... να τα πάρω όλα".

Στα 18 του επελέγη στο NBA draft από τους Clippers και οι ελλιπείς εμπειρίες δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει μια θέση στο ΝΒΑ. Μετανιώνει που δοκίμασε τόσο νωρίς την τύχη του στον "άλλον πλανήτη"; "Έχω περάσει ατελείωτες ώρες, σκεπτόμενος αν έκανα καλά ή όχι. Στο τέλος, αποφάσισα πως αν γύριζα το χρόνο πίσω, δεν θα άλλαζα τίποτα. Κυρίως γιατί αυτές οι αποφάσεις ήταν που με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι σήμερα, αυτές οι αποφάσεις είχαν ως συνέπεια και να κάνω την οικογένεια που έχω και λατρεύω. Επίσης, η μετακόμιση μου στις ΗΠΑ έκανε τους γονείς μου να με ακολουθήσουν. Ακόμα ζουν και εργάζονται στην Αμερική. Και στο τέλος της ημέρας, ποιος 18χρονος θα προσπερνούσε την ευκαιρία να πάει στο ΝΒΑ; Δεν ξέρω κάποιον".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ