ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χέινς: "Θέλω να είμαι ο εαυτός μου"

Χέινς: "Θέλω να είμαι ο εαυτός μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μαρκίζ Χέινς μίλησε στο Sport24.gr για τον ερχομό του στον Παναθηναϊκό, τα μαθήματα που πήρε από την παρουσία του στη Μακάμπι, αλλά κι αυτά που του έχει ζητήσει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ήταν να μην κάνει την πρώτη του εμφάνιση -έστω με πολιτικά- στο ΟΑΚΑ. Ο Μαρκίζ Χέινς ήταν από τα πρόσωπα της βραδιάς στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αναντολού Εφές. Μπορεί να μην αγωνίστηκε, αλλά από εδώ και στο εξής θα θεωρείται ισότιμο μέλος του "τριφυλλιού", έχοντας δικαίωμα να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων.

Το Sport24.gr τον εντόπισε έξω από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, λίγη ώρα μετά τη μείζονος σημασίας νίκη επί της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με το πρώτο ερώτημα που έγινε να αφορά τον εγκλιματισμό του στα νέα δεδομένα. Αυτά της Αθήνας και του Παναθηναϊκού.

" Προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ το συντομότερο δυνατό, να συνειδητοποιήσω τη νέα κατάσταση για τη ζωή και την καριέρα μου. Δεν έχω παράπονο πάντως, όλοι με φροντίζουν για να μην μου λείψει τίποτα (γελάει)", είπε σε πρώτη φάση ο Αμερικανός -πολιτογραφημένος Γεωργιανός- κόμπο γκαρντ, για να εξηγήσει πως η άφιξή του έχει συγκεκριμένο λόγο:

" Ο ρόλος μου είναι να βγάλω λίγο την πίεση από τα παιδιά που "τράβηξαν κουπί" όλο αυτόν τον καιρό. Τα παιδιά είναι κουρασμένα από τα συνεχόμενα παιχνίδια κι εγώ θα πρέπει να ενταχθώ άμεσα για να τους βοηθήσω να αποφορτιστούν. Δεν μπορούν να παίζουν σαράντα λεπτά στα παιχνίδια. Να πάρω την μπάλα από τα χέρια του Νικ (Καλάθη) σε κάποιες περιπτώσεις, να πάρει ανάσες, να καθαρίσει το μυαλό του".

Αλήθεια, τι θέση παίζει; Ή, καλύτερα, που νιώθει πιο άνετα -στο "1" ή στο "2"; " Δεν θα με διαχώριζα. Αν ξέρεις καλά το άθλημα, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα στο γήπεδο. Κάποιες ομάδες μου ζητούσαν να οργανώσω, κάποιες άλλες να σκοράρω. Ήταν διαφορετικές καταστάσεις. Γι αυτό θα έλεγα πως έχω την ικανότητα να κάνω διάφορα πράγματα στο παρκέ", αναφέρει χαρακτηριστικά, για να σχολιάσει εν συνεχεία όσα έχει ζητήσει από τον ίδιο ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Χέινς: "Θέλω να είμαι ο εαυτός μου"
STOLISVAGGELIS

Να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό που μου ζητάει είναι να παίζω με το ένστικτό μου. Κι αυτό νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό. Γενικά νομίζω ότι ταιριάζω σε αυτό που έχει στο μυαλό του, σε αυτό που λείπει από την ομάδα. Θέλω πραγματικά να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό", είπε.

Παρεμπιπτόντως, έχοντας περάσει (πέρσι) από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη "πίεση" και πόσο σημαντική είναι η διαχείριση αυτής. Τα μεγέθη άλλωστε είναι συγκρίσιμα, με το πάθος που συνοδεύει τις δύο ομάδες να είναι ο κοινός παρονομαστής τους -πέρα από τους τίτλους και τα ευρωπαϊκά τρόπαια: " Ναι, πέρσι κατάλαβα τι σημαίνει πίεση. Είναι καλό πράγμα όμως αυτό. Έχω συνηθίσει δηλαδή σε τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει, όπως και να έχει, να είσαι παραγωγικός, να βοηθάς την ομάδα και να κάνεις διάφορα πράγματα στο παρκέ".

Όσο για το φινάλε; Του ζητήσαμε να μας πει πως βιώνει τις πρώτες του ημέρες στα "πράσινα" αποδυτήρια. Για να σχολιάσει πως " είναι τα πιο... τρελά αποδυτήρια που έχω δει μέχρι στιγμής στην καριέρα μου. Είμαι λίγες ημέρες στην ομάδα, αλλά αυτό μπορώ να στο πω με βεβαιότητα. Τα παιδιά είναι τρελά (γελάει)".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ