ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χάνει στα σημεία ο Γκάμπριελ

Χάνει στα σημεία ο Γκάμπριελ

Ο α' γύρος της Stoiximan.gr Basket League ολοκληρώθηκε και ο Τσάβι Πασκουάλ καλείται να καταλήξει ποιος ξένος θα "κοπεί" (μέχρι νεωτέρας) από το ρόστερ του Παναθηναϊκού Superfoods. Αδύναμος κρίκος ο Κένι Γκάμπριελ -για αρχή.

Αυτό που πήγε να πάθει ο Παναθηναϊκός Superfoods στην PAOK Sports Arena το βράδυ της Κυριακής (8/1) ισοδυναμούσε με χαρακίρι. Βρέθηκε στο +21 απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά λίγο έλειψε να ηττηθεί . Ας όψεται ο Κρις Σίνγκλετον που έκανε τη διαφορά στο τελευταίο λεπτό, για να "σφραγίσει" τη νίκη της ομάδας του, που τη φέρνει με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες στο τέλος του α' γύρου στην Stoiximan.gr Basket League. Την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Το παιχνίδι με τον "δικέφαλο" στη Θεσσαλονίκη σηματοδότησε βέβαια (πέρα από την ολοκλήρωση του α' γύρου), το τέλος των... προβλημάτων για το "τριφύλλι". Υπό το σκεπτικό πως ο Τσάβι Πασκουάλ θα πάψει να διαχειρίζεται δύο (ουσιαστικά) ρόστερ, ένα για την Ελλάδα και ένα για την Ευρώπη, αφού από εδώ και στο εξής ενεργοποιείται ο νέος κανονισμός του ΕΣΑΚΕ, σύμφωνα με τον οποίο κάθε ομάδα μπορεί να έχει στη δωδεκάδα της έξι (6) ξένους παίκτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Κι ο Παναθηναϊκός Superfoods ταλαιπωρήθηκε αρκετά έως τώρα, έχοντας δύο παίκτες λιγότερους στο rotation του εντός των συνόρων. Οι Κέι Σι Ρίβερς και Κένι Γκάμπριελ ήταν αυτοί που απουσίαζαν από τα τρία τελευταία παιχνίδια του α' γύρου, με τον δεύτερο να μοιάζει αυτή τη στιγμή ο επικρατέστερος για να παραμείνει "off" στην Stoiximan.gr Basket League.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ

Μία άποψη που στηρίζεται σε παραπάνω από μία αιτίες, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν στα προσόντα των συμπαικτών του που καλύπτουν τις δύο θέσεις των φόργουορντ. Κατ' αρχάς μοιάζει σαφές πως ο Κέι Σι Ρίβερς έχει εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ του "τριφυλλιού" από τη στιγμή που είναι -μαζί με τους Νικ Καλάθη και Κρις Σίνγκλετον- ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας του. Προσφέρει ανελλιπώς (ειδικά επιθετικά), είναι "παρών" στα "μεγάλα παιχνίδια" (βλ. Ολυμπιακός) και τι στιγμές που πρέπει κάποιος να βάλει ένα μεγάλο σουτ (βλ. Αναντολού Εφές).

Ο Τσάβι Πασκουάλ θέλει να χρησιμοποιήσει τους αγώνες της Stoiximan.gr Basket League για να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό και να παρουσιάσει τα στοιχεία που έκαναν τον 44χρονο τεχνικό να τον "κυνηγήσει" προ διετίας, όταν ακόμη καθόταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Είναι γνωστό άλλωστε πως ποντάρει πολλά στο ταλέντο και την προσωπικότητα του 24χρονου γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος μπορεί να προσφέρει σε τρεις θέσεις (από το "2" έως το "4", σε χαμηλά σχήματα).

Κι από τη στιγμή που οι Μάικ Τζέιμς, Τζέιμς Φελντέιν και Κρις Σίνγκλετον μοιάζουν να μην "αγγίζονται" (οι δύο πρώτοι λόγω των λιγότερων λύσεων στο "1" και το "2", ο τρίτος λόγω της προσφοράς του από την αρχή της σεζόν), μόνο ένας μένει για να... αμφισβητηθεί (στην παρούσα φάση, πάντα) από τον Κένι Γκάμπριελ. Ο λόγος για τον Ντιμίτρις Νίκολς.

ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

Από τη δική του πλευρά, ο πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ως "συν" την ικανότητά του να προσφέρει σε δύο θέσεις ("3" και "4"), την εμπειρία του, το μεγαλύτερο διάστημα παρουσίας του στο παρκέ, μα πάνω απ όλα τη μεγαλύτερη συνέπεια που παρουσιάζει στο πίσω μέρος του παρκέ. Δεν είναι μυστικό άλλωστε, πως η μεγαλύτερη αδυναμία του Κένι Γκάμπριελ είναι στο αμυντικό κομμάτι. Το γνώριζε ο Τσάβι Πασκουάλ πριν εισηγηθεί την απόκτησή του, το διαχειρίζεται αναλόγως τους τελευταίους δύο μήνες, που τον έχει στη διάθεσή του.

Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΤΟΥ ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Το μείζον όμως για τον 44χρονο τεχνικό είναι να "χτίσει" το "τριφύλλι" ένα αμυντικό στάτους που θα του επιτρέπει να ξεκινά με μια συγκεκριμένη βάση, κάθε παιχνίδι του. Κι αυτό δεν το έχει καταφέρει ακόμη σε απόλυτο βαθμό. Οι "πράσινοι" διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της EuroLeague (μετά τον Ερυθρό Αστέρα), αλλά ακόμη παρουσιάζουν έντονες αυξομειώσεις στην απόδοσή τους στις δύο πλευρές του παρκέ.

Κι όσο η επιθετική παραγωγικότητα είναι ένα πιο σύνθετο ζήτημα, η αμυντική συμπεριφορά είναι αυτή που θέλει να έχει εξασφαλισμένη ο Τσάβι Πασκουάλ -σε κάθε περίπτωση. Εκεί λοιπόν, ο Ντιμίτρις Νίκολς προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τον Κένι Γκάμπριελ.

Όλα αυτά βέβαια μπορούν να αλλάξουν στη διάρκεια του β' γύρου, εκεί όπου κάθε ομάδα της Stoiximan.gr Basket League έχει τη δυνατότητα να κάνει από τρεις (3) αλλαγές. Κι επειδή ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods δεν απώλεσε εν μία νυκτί την εμπιστοσύνη του στον Κένι Γκάμπριελ (ή αμφισβήτησε την ποιότητά του), μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να γίνουν ανακατατάξεις στο ρόστερο στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ανάλογα με τις ανάγκες, τις συνθήκες και το πλάνο που έχει κατά νου ο Τσάβι Πασκουάλ...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ