ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τσαρτσαρής: "Καμπανάκι όσα είπε ο Ομπράντοβιτς"

Τσαρτσαρής: "Καμπανάκι όσα είπε ο Ομπράντοβιτς"
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Τσαρτσαρής επέστρεψε στην πεντάδα του Παναθηναϊκού μετά από περίπου δύο μήνες και μίλησε για τον τραυματισμό του, τις απουσίες αλλά και τα λεγόμενα του Ομπράντοβιτς

Μετά από δύο μήνες πάτησε παρκέ ξανά ο Κώστας Τσαρτσαρής στο νικηφόρο παιχνίδι του Παναθηναϊκού επί του Ρεθύμνου με σκορ 77-72 και μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Βάλτο αγόρι μου» με τον Βασίλη Σκουντή.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Κώστας Τσαρτσαρής:

Για το αν ένας τραυματισμός δημιουργεί περισσότερο συναισθήματα πίκρας για την απουσία ή ανυπομονησίας για την επιστροφή: "Όλα μαζί και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Ένας τραυματισμός είναι ο χειρότερος εφιάλτης για έναν αθλητή και όσο σοβαρότερος είναι, τόσο το χειρότερο. Είναι μεγάλο πλήγμα να χάσεις ένα παιχνίδι. Προσωπικά, είχα αρκετούς τα τελευταία χρόνια και το έχω βιώσει. Το φετινό, ίσως και να το πέρασα λίγο πιο εύκολα κυρίως ψυχολογικά. Όταν υπάρχουν κρίσιμα παιχνίδια και η απουσία πονάει την ομάδα, αποδεικνύεται πιο δύσκολος ο τραυματισμός".

Για το αν η απουσία του παίζει μεγαλύτερο ρόλο, αφού θεωρείται ο συνεκτικός ιστός του Παναθηναϊκού: "Κάθε παίκτης που λείπει είναι πολύ σημαντικός. Όποιο κι αν μένει εκτός, αφήνει κενό. Ο Στράτος (Περπέρογλου) είναι ο μεγάλος άτυχος και θα μας έδινε λύσεις με το παιχνίδι του. Η ομάδα χτίζεται το καλοκαίρι με γνώμονα ο ένας να υποστηρίζει και να καλύπτει τον άλλο, οπότε μετράει η απουσία οποιουδήποτε".

Για το παιχνίδι με τον ΑΓΟΡ: "Το Ρέθυμνο έχει φοβερή έδρα, πολύ καλή και μπασκετική ατμόσφαιρα. Ο κόσμος ήξερε από μπάσκετ, καταλάβαινε ποια σφυρίγματα ήταν σωστά και ποια όχι και δεν φώναζε χωρίς λόγο. Έχει πολύ καλό σύνολο, γνωρίζουμε τη δουλειά που κάνει ο Στέργιος Κουφός και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν. Καμία ομάδα δεν θα περάσει εύκολα εκεί, αφού τα βρήκαν σκούρα τόσο ο Ολυμπιακός όσο κι εμείς. Δεν πρόκειται να είναι διάττων αστέρας".

Για το «έτσι δεν πάμε πουθενά» του Ομπράντοβιτς: "Είναι απόλυτα ρεαλιστική. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το Ρέθυμνο, σίγουρα δεν είναι ομάδα Ευρωλίγκας. Παίζοντας έτσι δεν έχουμε τύχη, όχι για να περάσουμε ως δεύτεροι αλλά γενικά".

Για το αν η συγκεκριμένη δήλωση είναι «καμπανάκι» για κάποιους παίκτες: "Μπορεί και να είναι, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτή η απόδοση δεν είναι το 100%, αφού γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλά να δώσουμε. Γι αυτό και το εκλαμβάνω ως καμπανάκι. Όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο, σε όλους έχει χτυπήσει καμπανάκι και το θέμα είναι πώς θα το πάρει ο καθένας".

Για την κλήρωση του top 16 της Ευρωλίγκας: "Πέρσι παίξαμε με την Μπαρτσελόνα στα play off, μας είχαν όλοι για χαμένους από χέρι, αλλά είχαμε τόσο μεγάλο κίνητρο ώστε να κυριαρχήσουμε. Από την άλλη, βλέποντας μια θεωρητικά εύκολη κλήρωση, μπορεί να χαλαρώσει η ομάδα, να μην πάρει σοβαρά ένα παιχνίδι και αυτό να της στοιχίσει. Δεν υπάρχει εύκολη ή δύσκολη κλήρωση".

Για το ότι θα βρει απέναντί του τον Φώτση: "Εκτός από τη φιλία που μας συνδέει παίζουμε για το ποιος θα κερδίσει και θα προχωρήσει. Στο παρκέ ούτε θα αστειευτούμε ούτε τίποτε. Αυτά θα σταματήσουν δύο ώρες πριν το παιχνίδι και θα συνεχιστούν μετά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ