ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το buy out του Πόποβιτς κι οι προθέσεις της Φουενλαμπράδα

Το buy out του Πόποβιτς κι οι προθέσεις της Φουενλαμπράδα

Ο Μάρκο Πόποβιτς είναι στην κορυφή της λίστας του Τσάβι Πασκουάλ, αλλά η Φουενλαμπράδα δεν δείχνει να συγκινείται. Οι δυσκολίες για το deal, οι πιέσεις του 34χρονου γκαρντ και ο... Κάρλος Καμπέθας. Τι σχολίασε ο ίδιος στην ισπανική τηλεόραση.

Το όνομα του Μάρκο Πόποβιτς δεσπόζει στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού Superfoods από την Παρασκευή (4/11), με το Sport24.gr να αποκαλύπτει πως πρόκειται για τον πρώτο επιλαχόντα προκειμένου για τη μεταγραφική ενίσχυση του "τριφυλλιού" στη θέση "1".

Μία κίνηση που σταδιακά αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα, αφού ο Νικ Καλάθης καταπονείται σημαντικά -ειδικά στους αγώνες της EuroLeague. Γι αυτό ο Τσάβι Πασκουάλ έχει καταστήσει σαφές πως θέλει έναν ακόμη πλεϊμέικερ, με το όνομα του 34χρονου γκαρντ να έχει ξεχωρίσει εσχάτως. Τόσο γιατί είναι παίκτης που έχει εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο (με μακρά εμπειρία στην EuroLeague), όσο κι επειδή είναι κοινοτικός (βλ. Κροατία), όπερ σημαίνει πως μπορεί να αποτελέσει μια έξτρα λύση -άμεσα- εντός των συνόρων.

Σε πρώτη φάση, αυτό που έχει καταστεί σαφές είναι πως οι "πράσινοι" βρίσκονται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την ισπανική ομάδα προκειμένου για την απόκτηση του Μάρκο Πόποβιτς. Οι "πορτοκαλί" τον χρησιμοποίησαν μάλιστα στην αρχική τους πεντάδα στην αποψινή (5/11) εντός έδρας νίκη επί της Βαλένθια (73-68). Τι έκανε; Χρησιμοποιήθηκε για 22'14'' από τον Χότα Κουσπινέρα, προσφέροντας 12 πόντους (με 3/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/4 βολές), 2 ασίστ, 5 λάθη και 2 κλεψίματα.

Αυτός που επίσης βοήθησε σημαντικά είναι ο άρτι αφιχθείς Λούκα Ρούπνικ, ο οποίος απόψε έκανε ντεμπούτο, προσπαθώντας να καλύψει το κενό που άφησε με την αποχώρησή του ο Κάρλος Καμπέθας (τον οποίο είχαν συνδέσει ισπανικά δημοσιεύματα με τον Παναθηναϊκό, παρότι ουδέποτε απασχόλησε/ενδιέφερε το "τριφύλλι").

Παρεμπιπτόντως, εσχάτως στο ρεπορτάζ της Φουνελαμπράδα έχει προκύψει ένα όνομα, σε περίπτωση που ο Μάρκο Πόποβιτς ετοιμάσει βαλίτσες για την Ελλάδα. Ο λόγος για τον Πιέτρο Αραντόρι, ο οποίος ψάχνει τρόπο να φύγει από τη Ρέτζιο Εμίλια. Ο παίκτης προτάθηκε, εξετάστηκε, αλλά φρόντισε ο ίδιος να ενημερώσει πως σε αυτή τη φάση δεν ενδιαφέρεται να φορέσει τη φανέλα της Φουενλαμπράδα.

Οι ημερομηνίες κρίνουν το buy out

Από εκεί και πέρα, ο Ιγνάσιο Οχέδα, δημοσιογράφος που ασχολείται εκτενώς με τη Φουενλαμπράδα, ενημέρωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter πως ο παίκτης μπορεί να φύγει έναντι του ποσού των 60.000 ευρώ. Σημείωση: το συγκεκριμένο buy out ξεκινά να υφίσταται από την 1.1.2017. Μέχρι τότε, η ισπανική ομάδα είναι αυτή που ορίζει την τιμή. Κάτι που παίζει μείζονα ρόλο, αφού της δίνει (ξεκάθαρα) το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις. Με πρώτη διάθεσή της να είναι να πληρωθεί όλο το ποσό του συμβολαίου του (400.000 ευρώ), προκειμένου να είναι... άνετη όταν θα κληθεί να βγει στην αγορά.

Προφανώς τέτοιο ποσό είναι απαγορευτικό, αφού μιλάμε για έναν παίκτη που θα έρθει για συμπληρωματικός, με σκοπό να γεμίσει την περιφέρεια του "τριφυλλιού" και να τον καταστήσει πιο πλήρη σε μια θέση που "πονάει" μετά τον τραυματισμό του Μάικ Τζέιμς.

Τι είπε ο ίδιος για το θέμα

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Βαλένθια πάντως, ο προπονητής των "πορτοκαλί", Χότα Κουσπινέρα, εξήγησε -μετά από σχετική ερώτηση- πως " δεν μας έχει ενοχλήσει κάποιος από τον Παναθηναϊκό για τον Μάρκο (Πόποβιτς), οπότε για εμένα δεν υπάρχει κάποιο θέμα". Από μέρους του, ο ίδιος ο Μάρκο Πόποβιτς τόνισε στη Movistar (κανάλι που μεταδίδει τους αγώνες της Liga Endesa) πως " είμαι 34 ετών και ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πού θα βρίσκομαι αύριο", ενώ αργότερα -σε άλλο μέσο- τόνισε πως " είμαι παίκτης της Φουενλαμπράδα. Έχω το μυαλό μου εδώ. Δεν θέλω να μιλάω πολύ για αυτό. Αύριο είναι Κυριακή, έχουμε ξεκούραση. Αν υπάρχει επίσημη πρόταση, θα το υποβάλλω στους ανθρώπους της ομάδας. Θα δούμε τι θέλουν εκείνοι, τι θέλω κι εγώ. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Ούτε ο Τσάβι Πασκουάλ, ούτε ουδείς άλλος από τον Παναθηναϊκό με έχει καλέσει. Έχω μιλήσει μόνο με τον ατζέντη μου».".

Υπάρχει plan b, αλλά...

Ο Τσάβι Πασκουάλ, από μέρους του, έχει στη λίστα του ακόμη κάποια ονόματα, δίχως όμως να έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες. Εξακολουθεί να θεωρεί τον 34χρονο γκαρντ ως την πλέον ιδανική λύση, κι αυτό είναι που έχει κινητοποιήσει σε τέτοιο βαθμό το "τριφύλλι".

Ο παίκτης πιέζει για να προχωρήσει το θέμα του, αφού η προοπτική του Παναθηναϊκού και της επιστροφής στην EuroLeague προφανώς είναι μεγάλη και του επιτρέπει να γυρίσει στην... ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εξήγησε μάλιστα στο κοντινό του περιβάλλον πως θέλει (προφανώς) να μεταγραφεί στο "τριφύλλι", με τον ατζέντη του, Όμπραντ Φίμιτς, να έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες προκειμένου να εξηγήσει στη Φουενλαμπράδα πως η μεταγραφή θα κάνει καλό σε όλους. Οικονομικά κι αγωνιστικά. Κι αυτό γιατί με τα χρήματα που θα εισπράξει η ισπανική ομάδα, θα μπορέσει να βγει στην αγορά για τον διάδοχό του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ