ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Θορθάνο: "Μετά το νταμπλ, η EuroLeague"

Θορθάνο: "Μετά το νταμπλ, η EuroLeague"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ινίγο Θορθάνο ακολούθησε τον Τσάβι Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό Superfoods για έναν και μόνο λόγο: να κατακτήσει τίτλους. Ο ασίσταντ κόουτς των "πρασίνων" μίλησε για την ελληνική εμπειρία του και όσα βίωσε στην Αθήνα (VIDEO).

Όταν επιβεβαιώθηκε η πρόσληψη του Τσάβι Πασκουάλ από τον Παναθηναϊκό Superfoods στις αρχές της περσινής αγωνιστικής περιόδου, έγινε γνωστό πως τον 44χρονο τεχνικό θα ακολουθούσε στην Αθήνα ο επί σειράς ετών άμεσος συνεργάτης του στην Μπαρτσελόνα. Ο Ινίγο Θορθάνο μπήκε στο ίδιο αεροπλάνο για να αποτελέσει το νέο μέλος του τεχνικού επιτελείου των "πρασίνων", με τους οποίους κατέκτησε το νταμπλ στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα.

Ο βοηθός προπονητή του "τριφυλλιού" επισκέφτηκε τον τόπο καταγωγής του στην Ισπανία, για να κάνει διακοπές, με την τοπική ιστοσελίδα "La Rioja" να μιλά μαζί του, ζητώντας να μάθει πώς έχει η κατάσταση για εκείνον στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη κουβέντα που είπε; " Υπάρχει πολύ πάθος στην Ελλάδα", ανέφερε αρχικά για να προσθέσει αμέσως μετά πως " είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που τα μεταξύ τους παιχνίδια είναι κάτι σαν παράδοση. Δίνουν τα πάντα για να κερδίσουν".

Όταν ρωτήθηκε δε, για τους λόγους που τον έκαναν να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα και αυτά που είχε στο μυαλό του όταν του έγινε η πρόταση από τον Τσάβι Πασκουάλ, απάντησε πως " δεν φεύγεις από την πατρίδα σου για να βγεις δεύτερος. Δεν χάνεις την ευκαιρία να βρίσκεσαι με την οικογένειά σου ή δεν φέρνεις τα παιδιά σου σε μια ξένη χώρα για να βγεις δεύτερος", για να καταλήξει εστιάζοντας στον μεγάλο στόχο της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, την EuroLeague: " Θέλουμε να κερδίζουμε. Καταφέραμε να κατακτήσουμε δύο τίτλους αυτή τη χρονιά και θα προσπαθήσουμε για την EuroLeague, που είναι το πιο δύσκολο".

en Videos
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ