ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα 5 δεδομένα στο νέο συμβόλαιο του Καλάθη

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr γράφει για το νέο συμβόλαιο του Νικ Καλάθη, τα 5 δεδομένα στην υπόθεση, τα "θέλω" του παίκτη και την συμφωνία του καλοκαιριού.

Είναι κατά τεκμήριο ο καλύτερος πλέι μέικερ στην Ευρώπη, είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε να μπει στα παπούτσια του Δημήτρη Διαμαντίδη, είναι αυτός που βδομάδα παρά βδομάδα καλείται να αποδείξει και στους πιο δύσπιστους ότι αξίζει το πανάκριβο συμβόλαιο που υπέγραψε.

Ο Νικ Καλάθης δεν είναι απλά ένας παίκτης στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Δεν είναι καν η περίπτωση εκείνη που την αφήνεις μέχρι την ύστατη στιγμή, ρισκάροντας να τη χάσεις... Ο ομογενής πλέι μέικερ είναι το "κλειδί" για τη συνοχή, τη συνέχεια και το "χτίσιμο" του Παναθηναϊκού και η κουβέντα για την ανανέωση του συμβολαίου του είναι φυσιολογική, ύστερα από κάθε νίκη, ύστερα από κάθε μεγάλη εμφάνιση.

Το Sport24.gr ανοίγει το "φάκελο" της υπόθεσης, εξηγεί που βρίσκεται το (νέο) συμβόλαιο του Καλάθη και αναλύει τα δεδομένα ενόψει του "καυτού" εξαμήνου που θα ακολουθήσει...

1ο Δεδομένο: Ο Καλάθης και η σύντροφός του έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την παραμονή τους στην Ελλάδα. Ο Νικ θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, έχει συνηθίσει στη χώρα μας, του αρέσει ο τρόπος ζωής και η σύντροφός του είναι σύμμαχος σ' αυτή την επιθυμία. Αρα, μια καλή, συμφέρουσα πρόταση θα ήταν η πρώτη και η τελευταία που θα εξέταζε.

2ο Δεδομένο: Το καλοκαίρι του 2016 ο Καλάθης και ο Παναθηναϊκός είχαν δώσει τα χέρια για την επέκταση της συνεργασίας μέχρι το 2020. Η συμφωνία προέβλεπε νέο συμβόλαιο τριών ετών με ελάχιστα μικρότερες αποδοχές και τη δυνατότητα του παίκτη να κυνηγήσει ξανά το όνειρό του για το ΝΒΑ. Η συμφωνία δεν ακυρώθηκε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε κιόλας. Είναι στον «αέρα», αλλά πιθανώς να αποτελέσει τη βάση της συζήτησης, όταν οι δύο πλευρές καθίσουν ξανά στο ίδιο τραπέζι.

3ο Δεδομένο: Τη φετινή χρονιά δεν έχει υπάρξει επίσημη συζήτηση των δύο πλευρών για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Υπάρχει η δεδομένη επιθυμία για την επέκταση του συμβολαίου, αυτό έχει εκφραστεί με πολλούς τρόπους, αλλά δεν υπήρξε ουσιαστική κουβέντα, τέτοια τουλάχιστον που θα άλλαζε τα δεδομένα.

4ο Δεδομένο: Ο Γιαννακόπουλος μπορεί να θυμώνει κάποιες φορές με τον Καλάθη (π.χ. με το περιστατικό στη Μόσχα), από την άλλη... ξετρετρελαίνεται όταν τον βλέπει να παίρνει από το χεράκι τον Παναθηναϊκό και να τον οδηγεί στις νίκες. Αντιλαμβάνεται πλήρως ότι διαθέτει ένα από τα πιο βαριά «χαρτιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να το χάσει και γνωρίζει ότι ο Καλάθης είναι σε θέση να βρει αντίστοιχο συμβόλαιο, αν κι εφόσον βγει ως ελεύθερος στην αγορά.

5ο Δεδομένο: Αν ο Καλάθης κλυκλοφορήσει ως ελεύθερος στην αγορά τότε οι μισές και πλέον τοπ ομάδες της Ευρωλίγκας είναι σε θέση να του προσφέρουν ένα αντίστοιχο συμβόλαιο μ' αυτό του Παναθηναϊκού. Πρώτη - πρώτη η Φενέρ, ακολουθούν οι Ρώσοι, ακόμη και οι Ισπανοί θα έμπαιναν γερά στη διεκδίκησή του. Δύσκολα ο Νικ θα επέστρεφε στη Ρωσία, πολύ πιο εύκολα θα πήγαινε στην αγκαλιά του Ομπράντοβιτς, αλλά πρώτα και πάνω απ' 'όλα επιλέγει Παναθηναϊκό.

Συμπερασματικά: Ο Παναθηναϊκός θέλει, ο Καλάθης θέλει, η βάση της κουβέντας προϋπάρχει από το καλοκαίρι, το ζήτημα είναι πλέον το πότε οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Από τη μία ο Νικ ξέρει πως όσο παίζει, όπως παίζει, οι μετοχές του θα αυξάνονται. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός αντιλαμβάνεται πως πρέπει να κλείσει την υπόθεση προτού την ανοίξουν οι αντίπαλοί του, γιατί σ΄αυτή την περίπτωση τα νούμερα μπορεί να ανοίξουν κι άλλο. Οπως και να 'χει, το πιο "καυτό" θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι θέμα χρόνου να τεθεί εκ νέου επί τάπητος...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ