ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σχορτσιανίτης: "Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη"

Σχορτσιανίτης: "Καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη"
INTIME SPORTS

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης χαρακτήρισε τη Μπαρτσελόνα ως μία πολύ καλή ομάδα με πολλές λύσεις, τονίζοντας ωστόσο -ενόψει των πλεί οφ της Ευρωλίγκας- πως δεν υπάρχει ανίκητος αντίπαλος.

Στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, έγραψε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ο οποίος αναφέρθηκε στη σειρά των πλέι οφ με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του ο Έλληνας διεθνής σέντερ:

"Καλησπέρα…

Είμαστε ξανά στο γήπεδο μετά την αναμέτρηση και το χθεσινό πρώτο ραντεβού μετά το τέλος του Top16. Ο αγώνας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανήκει στο παρελθόν και αυτό στο οποίο εστιάζουμε πλέον είναι τα play offs της Ευρωλίγκας, απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα, έχουμε θέσει στόχους και έχουμε ήδη πετύχει κάποιους. Στόχος ήταν η πρόκριση στο Top16, μετά ήταν η πρόκριση στα play offs. Τώρα που πετύχαμε και αυτό το στόχο θέτουμε τον επόμενο: Την πρόκριση στο final four της Ευρωλίγκας.

Κανείς στην ομάδα δεν πιστεύει ότι η αποστολή μας θα είναι εύκολη. Όπως δεν είναι εύκολο κανένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα από την πρώτη κιόλας μέρα της διοργάνωσης. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί έχουμε φτάσει ως εδώ ως ομάδα και όλοι μαζί θα πρέπει να συνεχίσουμε, ώστε να πετύχουμε και τον επόμενο στόχο μας. Είναι ένα από τα ατού μας ότι βαδίζουμε όλοι μαζί, ότι στηρίζει ο ένας τον άλλον.

Γνωρίζουμε ότι η Μπαρτσελόνα συγκαταλέγεται στα φαβορί της διοργάνωσης από την έναρξή της ακόμη, αλλά αν ξέρω κάτι είναι ότι φαβορί δεν υπάρχουν. Ο καθένας πρέπει να αποδεικνύει ότι είναι καλύτερος στο γήπεδο κάθε φορά που μπαίνει σ’ αυτό. Το ίδιο πρέπει να γίνει και αυτή τη φορά. Δεν πάμε για να χάσουμε. Ποτέ δεν μπαίνεις σε έναν αγώνα για να χάσεις και δεν θα γίνει ούτε αυτή τη φορά. Η Μπαρτσελόνα είναι μια πάρα πολύ καλή, «γεμάτη» ομάδα, έχει πολλές λύσεις, έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή πορεία στην Ευρωλίγκα με μόλις δύο ήττες, σε αντίθεση με το ισπανικό πρωτάθλημα όπου έχει υποστεί εννέα. Αν κάτι έχει αποδειχθεί φέτος πάντως στην Ευρωλίγκα είναι ότι καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη.

Από την άλλη πλευρά, όπως δεν πρέπει να μας αγγίζει ο τίτλος «φαβορί» που έχουν αποδώσει στην Μπαρτσελόνα, δεν θα πρέπει να μας αγγίζουν και τα όσα λέγονται ότι έχει προβλήματα, απουσίες, τραυματισμούς. Ακόμη κι αν έχει προβλήματα, παραμένει μια δυνατή ομάδα και θα πρέπει εμείς να κάνουμε πράξη στο γήπεδο όλα όσα θα πούμε στην προετοιμασία. Δεν επιτρέπονται λάθη, χρειάζεται συνέπεια και χρειάζεται και καλή διαχείριση των συναισθημάτων, γιατί οι αγώνες είναι συνεχόμενοι. Αυτό που θέλουμε είναι στο τέλος της διαδρομής να έχουμε πετύχει έναν ακόμη στόχο απέναντι σε έναν αντίπαλο που σεβόμαστε…

Σοφοκλής"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ