ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στόχος του Παναθηναϊκού ο Πόποβιτς

Στόχος του Παναθηναϊκού ο Πόποβιτς

Ο Μάρκο Πόποβιτς είναι ο "εκλεκτός" του Τσάβι Πασκουάλ για τη θέση του αναπληρωματικού άσου του Παναθηναϊκού Superfoods, με το "τριφύλλι" να έχει ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις με τη Φουενλαμπράδα.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δοκιμάζεται απόψε στην Κωνσταντινούπολη από την Αναντολού Εφές (4/11, 19:45), για την EuroLeague, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει πάψει να ασχολείται με τη μεταγραφική ενίσχυσή του. Οι "πράσινοι" βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες στην αγορά για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Νικ Καλάθη στη θέση "1" και σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο Τσάβι Πασκουάλ κατέληξε στον "εκλεκτό" του.

Πρόκειται για τον Μάρκο Πόποβιτς (34, 1μ85) ο οποίος την τελευταία διετία αγωνίζεται στη Liga Endesa με τα χρώματα της Φουενλαμπράδα, ομάδα στην οποία ανήκε μέχρι πρότινος ο Κάρλος Καμπέθας, που συνδέθηκε με το "τριφύλλι" σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα. Ο βραχύσωμος γκαρντ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί σημαντικό εμπόδιο, αφού οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της Φουενλαμπράδα, προκειμένου να το "σπάσουν" και να τον κάνουν άμεσα δικό τους.

Ο παίκτης έχει μακρά εμπειρία από την EuroLeague, στην οποία έχει αγωνιστεί με ουκ ολίγες ομάδες, τη στιγμή που έχει κατακτήσει δύο φορές το EuroCup, ως μέλος της Ούνικς Καζάν (2011) και της Χίμκι (2015), ομάδες στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ικανότητά του στο περιφερειακό σουτ και η δυνατότητα που έχει να ανταποκριθεί με συνέπεια σε ομάδα υψηλών απαιτήσεων και ταχυτήτων είναι δύο στοιχεία που τον "ανέβασαν" γρήγορα στη λίστα του Τσάβι Πασκουάλ, για τον παίκτη που θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση στη θέση του πόιντ γκαρντ, πίσω από τον Νικ Καλάθη.

Σε όλα αυτά, προσθέστε κάτι ακόμη: είναι κοινοτικός, οπότε ενισχύει το εν Ελλάδι ρόστερ του "τριφυλλιού" με έναν ακόμη παίκτη, δίχως δηλαδή να χρειαστεί να "κοπεί" κάποιος άλλος ξένος.

Στην καριέρα του στην EuroLeague μετρά 12.5 πόντους (με 38% στα τρίποντα) και 2.8 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ στο EuroCup έχει 14.4 πόντους (με 39.5% στα τρίποντα) και 4.1 ασίστ. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε τέσσερις αγώνες στη διοργάνωση, έχει 18.7 πόντους με 40% στα δίποντα, 47.4% στα τρίποντα και 95.5% στις βολές), 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 4 ασίστ ανά παιχνίδι.



TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ