ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σμιθ: "Ο Ομπράντοβιτς δεν ζητάει το φυσιολογικό"

Σμιθ: "Ο Ομπράντοβιτς δεν ζητάει το φυσιολογικό"

Ο Στίβεν Σμιθ αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε μικρά και μεγάλα μυστικά του Παναθηναϊκού και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού Στίβεν Σμιθ ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι της καριέρας του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και απαριθμεί μικρά και μεγάλα μυστικά των πρωταθλητών Ευρώπης και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αμερικανός στο στο "Βήμα της Κυριακής":

-Ανυπομονείς για το πρώτο ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού με τη φανέλα του Παναθηναϊκού;

" Φυσικά! Είναι πολύ διαφορετικό να παρακολουθείς αυτό το παιχνίδι από την τηλεόραση από το να προετοιμάζεις τον εαυτό σου για να το ζήσεις. Ανυπομονώ για το τζάμπολ και ελπίζω να είναι όπως ακριβώς φαίνεται στην τηλεόραση και ακόμη καλύτερο. Θεωρώ πως έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, ανταγωνιστικό, μεταξύ δύο καλά προετοιμασμένων ομάδων, που αμφότερες θέλουν πολύ τη νίκη".

-Κατά γενική ομολογία ο Παναθηναϊκός επιδεικνύει μεγαλύτερη ισχύ και ετοιμότητα αυτή τη στιγμή εν συγκρίσει με τον βασικό ανταγωνιστή του στη διεκδίκηση των εγχώριων τίτλων. Ασπάζεσαι κάτι τέτοιο;

" Και οι δύο ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Θα ήταν λάθος αν λέγαμε αυτή τη στιγμή ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη, καθώς δεν έχουμε ακόμη αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό. Εχουμε δουλέψει σκληρά, αλλά οι απαντήσεις θα δοθούν στο γήπεδο. Ενας αγώνας μπάσκετ είναι πάντα απρόβλεπτος και αυτή είναι και η ομορφιά του αθλήματος. Θα χρειαστεί να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να μην χάσουμε το μυαλό μας, όπως συνέβη στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με αποτέλεσμα να το πληρώσουμε".

-Προσωπικά, αισθάνεσαι πίεση δεδομένου ότι πλησιάζει το πρώτο "clasico" της καριέρας σου;

" Οχι, δεν αισθάνομαι πίεση. Κάθε εβδομάδα, ειδικά στην Ευρωλίγκα, δίνουμε μεγάλους αγώνες, επομένως είμαστε συνηθισμένοι να αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού. Ετσι και απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα τον σεβαστούμε όπως κάθε αντίπαλο και θα μπούμε στο παρκέ για να εκτελέσουμε το πλάνο του κόουτς Ομπράντοβιτς με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Για μας αυτό θα είναι το μυστικό που θα μας οδηγήσει στη νίκη. Η συγκέντρωση και οι λεπτομέρειες"...

-Πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή σου στον Παναθηναϊκό;

" Για μένα ήταν εύκολη. Ο ερχομός μου σε μια ομάδα με τόσο αξιόλογους παίκτες με καθιστά τυχερό και διευκολύνει τη ζωή μου, υπό την έννοια ότι οι ευθύνες δεν είναι πάνω στις πλάτες μου, αλλά μοιρασμένες. Για μένα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είναι μια σπουδαία ευκαιρία. Δουλεύω σκληρά και μαθαίνω υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με την υποστήριξη των συμπαικτών μου. Εχουμε αρκετούς βετεράνους, όπως ο Γιασικεβίτσιους, ο Διαμαντίδης, ο Μπατίστ, ο Τσαρτσαρής, οι οποίοι με τις συμβουλές τους μας κάνουν καλύτερους παίκτες. Το εντυπωσιακό με όλα αυτά τα παιδιά είναι ότι ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμοι για μια συμβουλή, μια οδηγία, μια ιστορία που θα σου αλλάξει όλη τη διάθεση".

-Ποια κομμάτια της φιλοσοφίας του "Ζοτς" σε δυσκόλεψαν περισσότερο;

" Οι μεγαλύτερες δυσκολίες εντοπίζεται σε κάποια κομμάτια της άμυνας, που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής. Ο Ομπράντοβιτς δεν ζητάει το φυσιολογικό, αυτό που έχεις διδαχθεί από τους προηγούμενους προπονητές σου. Ζητάει το αντίθετο, επιδιώκει την αντίδραση που δεν θα περιμένει ο αντίπαλος και για αυτό έχει κατακτήσει όλους αυτούς τους τίτλους. Κάνει τα πράγματα διαφορετικά από τους συναδέλφους του και αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχω αντιμετωπίσει ως τώρα. Για μένα αποτελεί απίστευτη εμπειρία η συνεργασία μαζί του και είμαι τυχερός που βρέθηκα σε ένα τέτοιο περιβάλλον".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ