ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρίβερς: "Σε δύο μήνες "έφυγαν" δύο σπουδαίοι άνθρωποι"

Ρίβερς: "Σε δύο μήνες "έφυγαν" δύο σπουδαίοι άνθρωποι"

Ο Κέι Σι Ρίβερς μίλησε για τα συστατικά που έφεραν τη δεύτερη νίκη στους τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, που βρισκόταν στο μυαλό όλων στο ΟΑΚΑ.

Μετά από μια μακρά περίοδο αγωνιστικής κάμψης, στους δύο τελευταίους τελικούς ο Κέι Σι Ρίβερς θυμίζει τον παλιό (καλό) εαυτό του. Αφενός λόγω της προσφοράς του στην άμυνα, αφετέρου γιατί σκοράρει με μεγαλύτερη συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Οι ενοχλήσεις στο αριστερό χέρι εξακολουθούν βέβαια να αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς του, παρόλ' αυτά άφησε το στίγμα του στον τρίτο τελικό με τους 15 πόντους που σημείωσε .

Μετά από το τέλος της αναμέτρησης, ο αριστερόχειρας φόργουορντ εξήγησε πως ο τρόπος με τον οποίο μπήκαν οι "πράσινοι" στο παρκέ του ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής (10/6) είχε σαφή εξήγηση: " Παίξαμε με μεγάλη ένταση και υψηλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν ένα δύσκολο βράδυ για όλους στον σύλλογο, μετά τον θάνατο του κ. Παύλου Γιαννακόπουλου. Εμείς, από τη μεριά μας, θέλαμε να δείξουμε σε όλους ότι αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση και γι αυτό θέλαμε να βγάλουμε τόση ενέργεια στο γήπεδο. Ψάχναμε να βρούμε έναν τρόπο για να δώσουμε το έναυσμα στους οπαδούς μας να φωνάξουν".

Σε ό,τι αφορά σε πιο τακτικής φύσεως κομμάτια των μονομαχιών με τον Ολυμπιακό, σημείωσε αρχικά πως " προσπαθούμε γενικά να περιορίσουμε τα λάθη μας, να έχουμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και να λειτουργούμε όπως πρέπει", και πρόσθεσε: " Είναι σημαντικό να διαβάζουμε τα miss match που βρίσκουμε, να χτυπάμε πάνω εκεί. Με τον Ματ (Λοτζέσκι) τραβάμε την προσοχή της άμυνας κοντά στο καλάθι, αλλά είναι σαφές πως θα πρέπει να βρούμε κάποιες διαφοροποιήσεις στη συνέχεια για να μην είμαστε προβλέψιμοι".

Όσο γι αυτά που έρχονται για τον Παναθηναϊκό Superfoods; " Πρέπει να έχουμε ισορροπία στο παιχνίδι μας, όχι να κοιτάμε μόνο την άμυνα ή μόνο το σουτ. Στον πρώτο τελικό βιαστήκαμε πολύ σε κάποια σημεία, στα επόμενα δύο παιχνίδια είχαμε περισσότερη υπομονή για να εκτελέσουμε τα παιχνίδια μας και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κέι Σι Ρίβερς πριν σταθεί στην ουσία της χθεσινής βραδιάς, που δεν ήταν άλλη από το βαρύ κλίμα που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ λόγω της απώλειας του Παύλου Γιαννακόπουλου .

Ο 31χρονος παίκτης δήλωσε επ' αυτού: " Τα συλλυπητήριά μου σε όλη την οικογένεια. Σε δύο μήνες, δύο σπουδαίοι άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή (σ.σ.: Κώστας και Παύλος Γιαννακόπουλος). Είναι σημαντικό για όλους μας που είμαστε μέλη του Παναθηναϊκού. Στο μυαλό μας τώρα είναι να συλλυπηθούμε τα μέλη της οικογένειας που έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους".

Ακολούθως ρωτήθηκε για το πόσο εύκολο είναι να κερδίσει το "τριφύλλι" την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, με τον ίδιο να εξηγεί πως " τίποτα δεν είναι εύκολο. Δεν είμαστε οι Golden State Warriors. Θα πρέπει να παλέψουμε πολύ και σκληρά για να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Περιμένουμε ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει και θα θυσιαστεί για να κερδίσει".

Ενώ κατέληξε αναφερόμενος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό στο αριστερό χέρι: " Δεν ήταν ο ώμος μου το πρόβλημα, αλλά ένα νεύρο που επηρέαζε την κίνηση στον ώμο και τον αγκώνα μου. Δεν είναι ότι ξύπνησα μια μέρα και σταμάτησα να έχω ενοχλήσεις. Σημασία έχει να δουλεύω καθημερινά, για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου. Δεν είναι όλα τα σουτ τριών πόντων, έπρεπε κι εγώ να βρω άλλους τρόπους για να είμαι χρήσιμος".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ