ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρεκόρ και άνοδος για τον Μπατίστ

Ρεκόρ και άνοδος για τον Μπατίστ

Διαβάστε τα νέα στατιστικά κατορθώματα του Μπατίστ, αλλά και των Σάτο, Βουγιούκα καθώς και τι "κυνηγούν" οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής.

Με τρίποντα... ή δίποντα ο Μάικ Μπατίστ γράφει τα δικά του ρεκόρ στην Α1, σε πόντους, ριμπάουντ αλλά και συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Ανάμεσα σε τόσους αθλητές που έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα από το 1986 και μετά, ο Αμερικανός βάζει την δική του σφραγίδα.

Στους 2804 έφτασε ο Μάικ Μπατίστ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, που ήταν η 274η του συμμετοχή. Ο Αμερικανός με αυτή του την εμφάνιση έγινε ο 42ος σε συμμετοχές στην Α1 και θέλει μόλις 2 για να φτάσει τον Νίκο Βετούλα και 14 για τον Μπάνε Πρέλιεβιτς, έτσι ώστε να γίνει ο πρώτος ξένος σε συμμετοχές στην ιστορία της κατηγορίας! Τους 2800 πόντους στο πρωτάθλημα της Α1 έχουν περάσει μόλις 32 παίκτες και ο Μπατίστ γίνεται ο 33ος ξεπερνώντας στην γενική κατάταξη τον Μανόλη Παπαμακάριο που έχει 2798 πόντους.

Ο Αμερικανός του τριφυλλιού είναι ο 2ος σκόρερ του Παναθηναϊκού και ο 9ος ξένος συνολικά στην Α1 και "κυνηγάει" τον Μέλβιν Τσίτουμ που έχει 2960 πόντους. Στα σημαντικά του Μπατίστ και το ότι πλέον είναι ο 20ος ριμπάουντερ στο πρωτάθλημα, μιας και έφτασε τα 1430 ριμπάουντ, όσα έχει και ο Έρικ Μικ!

O Ρομέιν Σάτο από την μεριά του στο ματς με τον Ολυμπιακό έφτασε τα 50 παιχνίδια με την φανέλα του Παναθηναϊκού αλλά ξεπέρασε και τους 400 πόντους. Ο Αφρικανός έχει 406 πόντους και στα δύο χρόνια του στην Ελλάδα έχει καταφέρει να βρίσκεται στην 52η θέση των σκόρερ, πίσω ακριβώς από τον Ίαν Βουγιούκα που έχει 408 πόντους και επίσης 50 συμμετοχές. Και οι δυο τους, αναμένεται να μπουν την Τετάρτη μέσα στους πρώτους 50, μιας και εκεί βρίσκεται ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς που έχει 412 πόντους.

Τέλος ο Δημήτρης Διαμαντίδης που θέλει 2 κλεψίματα για να φτάσει τα 400 με την φανέλα του Παναθηναϊκού, είναι από την Κυριακή ο 12ος σε συμμετοχές στην Α1 με 376 αγώνες και θέλει άλλους 9 για να φτάσει τον Μίλαν Τόμιτς στην 10η θέση. Ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής θέλει 6 πόντους για να φτάσει τον Λιβέρη Ανδρίτσο στην 6η θέση των πράσινων σκόρερ στην Α1.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ