ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρώτη φορά μετά από κούπα!

Πρώτη φορά μετά από κούπα!
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έσβησε μία κατάρα που κρατούσε... 10 χρόνια με την πρόκριση του από το "Top-16" για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωλίγκας μετά από κατάκτηση τροπαίου.

Την μία ήταν οι διαφορές, την άλλη απίστευτες ατομικές εμφανίσεις από παίκτες που μετά... φόρεσαν και το τριφύλλι και την άλλη εμφανίσεις και σοκαριστικές εντός έδρας ήττες.

Όπως και να έχει από το Final Four της Μπολόνια και μετά, ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν προκρινόταν από την φάση του Τορ-16. Αυτό έγινε για πρώτη φορά φέτος...

Επόμενος στόχος τα δύο συνεχόμενα... Final Four στην Euroleague. Μιας και το 2006 (μετά το Final Four της Μόσχας δηλαδή) ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στα προημιτελικά, αλλά θα αποκλειστεί από την Ταουγκρές. Πάμε να δούμε μία μία τις σεζόν...

2002-03 Τον πλήγωσαν οι Ιταλοί

Ένα χρόνο μετά το Final Four στην Μπολόνια, ο Παναθηναϊκός θα βρει τον μπελά του... από τους Ιταλούς και τον Ζάζα Πακούλια!

Προημιτελικά δεν υπάρχουν και ο πρώτος του Τορ-16 πάει κατευθείαν στο Final Four... Ο Παναθηναϊκός είναι στον όμιλο με τις Σιένα, Σκίπερ Μπολόνια και Ούλκερ. Οι πράσινοι κερδίζουν στην έδρα τους Σκίπερ και Ούλκερ, χάνουν από την Σιένα, αλλά στην 4η αγωνιστική χάνουν την διαφορά και από την ομάδα της Μπολόνια.

Το 88-63 με τους Σκεπάνοβιτς και Φουλτζ να πυροβολούν από την περιφέρεια και την Σκίπερ να έχει συνολικά 12/27 τρίποντα είναι καταδικαστικό για τους πράσινους, που πάνε στην Ούλκερ για να τα παίξουν όλα για όλα, αλλά ο Ζάζα Πακούλια με 10/13 δίποντα και 26 πόντους οδηγεί τους Τούρκους στη νίκη με 92-73. Την ίδια ώρα η Σιένα φτάνει τις 4 νίκες και ο Παναθηναϊκός αποκλείεται και μαθηματικά παρά το ότι θα την κερδίσει στο τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ με το 111-103 στο καλύτερο επιθετικά παιχνίδι του Τσαρτσαρή (23 πόντοι με 8/9 σουτ).

2007-08 Τον σκότωσαν τα δικά του (μετέπειτα) παιδιά

Ο θρίαμβος της Αθήνας δεν θα έχει ανάλογη συνέχεια και είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός έπεσε στο Τορ-16 σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και τον πλήγωσαν... τα δικά του (στη συνέχεια) παιδιά. Πως;

Στο πρώτο παιχνίδι στο Αμπντί Ικπετσί, η Εφές κερδίζει με 74-64 τον Παναθηναϊκό που καταφέρνει στο τέλος και μειώνει την διαφορά... Πρώτος σκόρερ των Τούρκων... ο Ντρου Νίκολας που με 29 πόντους και 5/12 τρίποντα διαλύει κάθε αμυντικό σύστημα των πρασίνων.

Ο Παναθηναϊκός έστω και με κακή εμφάνιση κάνει το καθήκον του κόντρα στην Παρτίζαν στο ΟΑΚΑ και κερδίζει με 67-65 την ώρα που η Σιένα παίρνει το διπλό στην Πόλη και γίνεται το πρώτο φαβορί για την πρόκριση. Θα ακολουθήσουν δύο ματς με τους Ιταλούς...

Το πρώτο εκτός, με τον Παναθηναϊκό να χάνει με 9 πόντους και τον Ρομέιν Σάτο να είναι καταλυτικός με 11 πόντους, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Τα... καλά νέα έρχονται από το Βελιγράδι όπου η Εφές πάει χωρίς τους Αμερικανούς της, λόγω διπλωματικού επεισοδίου και χάνει από την Παρτίζαν.

Μόνο που η Παρτιζάν κερδίζει και την Σιένα και έτσι παρά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ επί της Εφές, θα χρειαστεί απλή νίκη στο Βελιγράδι για να προκριθεί... Στην κατάμεστη Χάλα Πιονίρ, ο Παναθηναϊκός θα παλέψει μέχρι το τέλος σχεδόν του αγώνα, αλλά η παρέα των Πέκοβιτς, Κέτσμαν και Τέπιτς θα πάρει τη νίκη και μαζί την 82-73, με τον Ντούσαν Κέτσμαν να έχει 16 πόντους και 13 ριμπάουντ!

2009-2010 Βρε το Μαρούσι...

Μετά το Βερολίνο, ο Παναθηναϊκός στο Τορ16 κληρώνεται σε έναν όμιλο που φαίνεται εύκολος. Αμ δε...

Τα άσχημα νέα φαίνονται από το πρώτο κιόλας ματς. Η Παρτιζάν κάνει την... κηδεία στο ΟΑΚΑ κερδίζοντας με 59-64, με τον Παναθηναϊκό να έχει 19/50 σουτ. Η σειρά παραμένει στο ΟΑΚΑ μιας και το Μαρούσι έχει δηλώσει σαν έδρα του το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, αλλά τα νέα δεν είναι καθόλου καλά...

Την ώρα που η Παρτιζάν κερδίζει την Μπαρτσελόνα με buzzer beater στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκός χάνει από το Μαρούσι με 80-78 με τον Πατ Καλάθη και τον Μπίλι Κις να ευστοχούν σε μερικά απίστευτα τρίποντα.

Οι πράσινοι θα πάνε στο Παλάου Μπλαουγκράνα για να παλέψουν για τη νίκη, αλλά ούτε αυτή τη φορά θα είναι τυχεροί... Ήττα με 83-71 και οι ελπίδες πεθαίνουν στις 25 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ, όταν ο Παναθηναϊκός χάνει μία διαφορά 15 πόντων με μπλακ άουτ στα τέλος της δ' περιόδου και χάνει με 67-70 μένοντας και μαθηματικά εκτός προημιτελικών και μάλιστα με... μηδέν νίκες.

Τα επόμενα δύο παιχνίδι έχουν τυπικό χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ρεβάνς από την Παρτίζαν κερδίζοντας την με 82-66 μέσα στο Βελιγράδι και από το Μαρούσι, κερδίζοντας το, στο ΟΑΚΑ με 82-79 και κατακτώντας την 3η θέση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ