ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Πίστη και αφοσίωση στον Παναθηναϊκό"

Πεδουλάκης: "Πίστη και αφοσίωση στον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν δύο δρόμους να ακολουθήσουν την φετινή σεζόν, αυτόν της ομάδας ή αυτόν προς την έξοδο. Τι είπε για την παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη και τους Φώτση, Μπατίστ.

Ο Παναθηναϊκός την Τρίτη άρχισε τις επίσημες υποχρεώσεις του για την φετινή σεζόν με την αναμέτρηση του Ρεθύμνου στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα υπάρχει η πρεμιέρα στην Α1 με το ντέρμπι στο ΣΕΦ.

Στις 17 Οκτωβρίου το Τριφύλλι έχει πρεμιέρα και στην φετινή Euroleague, όπου θ' αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Λιέτουβος Ρίτας, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να δηλώνει ότι ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει αρκεί οι παίκτες να είναι πιστοί και αφοσιωμένοι στην ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αργύρη Πεδουλάκη στην Ευρωλίγκα:

Κόουτς, την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μια νίκη μακριά από το Final Four και έκανε 7 μεταγραφές. Θεωρείς ότι χρειαζόταν περισσότερα πράγματα στο παρκέ;

' 'Νομίζω ότι με τη νέα μορφή της Euroleague τα επίσημα παιχνίδια είναι κοντά στα 70, επιπλέον είχαμε αρκετούς διεθνείς στο Eurobasket. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε μια πολύ μακριά σεζόν, με πολλά παιχνίδια και μπορεί να υπάρξουν απρόοπτα όπως είχαμε πέρυσι.

Γι' αυτό η παρουσία πολλών παικτών μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ατυχία ή πρόβλημα παρουσιαστεί κατά την διάρκεια της σεζόν. Επιπλέον οι προσθήκες που κάναμε μας έχουν δυναμώσει αγωνιστικά και όλοι θέλουν να επιστρέψουν στον Παναθηναϊκό γιατί είναι πάλι πάρα πολύ ανταγωνιστικός''.

Ένα από τα δυνατά σημεία της ομάδας είναι η παρουσία του ηγέτη, Δημήτρη Διαμαντίδη. Πόσο βοηθάει η παρουσία του με τόσες νέες προσθήκες;

' 'Νομίζω είναι ευλογία Θεού η παρουσία του Διαμαντίδη, διότι πέρα από τις αθλητικές του ικανότητες είναι πρότυπο για όλους, ειδικά για τους νέους παίκτες. Ο τρόπος που λειτουργεί, είναι ιδιαίτερα ταπεινός και βοηθάει γιατί δείχνει στους υπόλοιπους ότι πρέπει να έχεις πίστη στην ομάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να ''χτίσουμε'' μια ομάδα γρηγορότερα από το αναμενόμενο''.

Η φροντλάιν του Παναθηναϊκού έχει ξανά τους Μπατίστ και Φώτση. Πόσο σας βοηθάει η επιστροφή των συγκεκριμένων παικτών;

'' Αποχώρησε ο Κώστας Τσαρτσαρής και επειδή θεωρούμε πολύ σημαντική την ατμόσφαιρα και την καθοδήγηση μέσα στα αποδυτήρια. Πέρα από την αδιαμφισβήτητη αθλητική αξία τους, πιστεύουμε ότι θα καθοδηγήσουν τους συμπαίκτες τους στις καλές και τις άσχημες στιγμές, κυρίως στις άσχημες''.

Πως κρίνετε το γκρουπ στην Ευρωλίγκα;

'' Έχουμε δει δύο ομάδες με την συμμετοχή μας στο τουρνουά της ΤΣΣΚΑ. Η Κουμπάν είναι πολύ ισχυρή ομάδα, με υψηλό προϋπολογισμό και παίκτες που διαθέτουν ποιότητα και εμπειρία. Η Μακάμπι έχει νέους παίκτες. Θα υπάρξει και μια ομάδα που θα έρθει από την προκριματική φάση (σ.σ. η συνέντευξη έχει γίνει πριν την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης) που θα είναι ισχυρή, όπως και πέρυσι. Είναι πολύ δυνατός όμιλος, εμείς έχουμε τραυματισμούς και ουσιαστικά ολόκληρο τον πρώτο γύρο θα τον παίξουμε εκτός έδρας, αυτό δυσκολεύει το έργο μας και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι''.

Με τόσους παίκτες στο ρόστερ, ποιο θα είναι το ''κλειδί'' για να υπάρξει η κατάλληλη χημεία και η ομάδα να προχωρήσει στην Ευρωλίγκα;

'' Νομίζω το κλειδί θα είναι η αφοσίωση και η πίστη στην ομάδα και στους στόχους της ομάδας, όποιος μείνει πιστός σε αυτό θα προχωρήσει, όποιος δεν ακολουθήσει αυτό το πλάνο θα βρεθεί εκτός ομάδας. Στα αποδυτήρια μας έχουμε γράψει ένα σύνθημα: ''Στον Παναθηναϊκό έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο μονοπάτια, το μονοπάτι της ομάδας ή το μονοπάτι της εξόδου''.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ