ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Μία καινούρια αρχή"

Πεδουλάκης: "Μία καινούρια αρχή"
INTIME SPORTS

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για τον αγώνα της Παρασκευής (28/12, 10μ.μ.-ΝΕΤ) με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, αναφέρθηκε στη νέα αρχή της Ευρωλίγκας και τα όσα περιμένει από τους Γκιστ, Καπόνο και Μπανκς

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αργύρης Πεδουλάκης την Πέμπτη το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, μίλησε για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στην πρεμιέρα του TOP-16 της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού των Λιθουανών και ξεκαθάρισε πως με τον κόσμο στο πλευρό της, η ομάδα του μπορεί να πετύχει πολλά.

"Ξεκινάει η επόμενη φάση και παίζουμε με μία ομάδα που στον πρώτο γύρο έκανε μια εξαιρετική παρουσία. Είναι μια ομάδα που στο επιθετικό κομμάτι βρίσκει ρυθμό μέσα από την ταχύτητα και τις διαφορετικές συνεργασίες, ανάλογα τα πρόσωπα που υπάρχουν στο παρκέ", σχολίασε ο Πεδουλάκης και συνέχισε:

"Παίζει αρκετά με το τρίποντο, ειδικά καταστάσεις δευτερεύοντος αιφνιδιασμού. Πιέζει την πρώτη γραμμή της πάσας, βγάζει μεγάλη ενέργεια μέσα στο γήπεδο και είναι της λιθουανικής σχολής. Γνωρίζουν μπάσκετ, ξέρουν να χτυπάνε στις αδυναμίες του αντιπάλου… Εννοείται όμως ότι έχει και αυτή αδυναμίες".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού: "Είχαν προβλήματα τραυματισμών δύο από τους σημαντικότερους δημιουργούς μας. Ο Σοφοκλής λογικά δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει, ενώ ο Διαμαντίδης θα δούμε αύριο σε τι κατάσταση είναι και πόσο χρόνο μπορεί να μας βοηθήσει, ώστε να μπούμε με το δεξί σε αυτή τη φάση.

Έχουμε επίσης τον Γκιστ και τον Καπόνο, που πρέπει να «βρεθούν» με την ομάδα. Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας και αυτή τη φορά, ότι θα δώσει το «παρών» για να μας δώσει ενέργεια. Όλα ξεπερνιούνται όταν βρίσκεται κοντά μας ο κόσμος και οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι πάντα κοντά στην ομάδα".

Παράλληλα, ο Πεδουλάκης ρωτήθηκε για τον τρόπο διεξαγωγής του Top16 που πλέον περιλαμβάνει 14 αγώνες: "Είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί έτσι αυτή η δεύτερη φάση. Καθετί έχει αρνητικές και θετικές όψεις. Το αρνητικό είναι ότι τα παιδιά δεν θα έχουν ούτε μια ανάσα, ότι δεν θα υπάρχει χρόνος για έναν παίκτη να ξεκουραστεί από έναν τραυματισμό, ούτε να ενσωματώσεις κάποιους παίκτες.

Το θετικό είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο να διορθώσεις ένα κακό αποτέλεσμα, γιατί με το προηγούμενο σύστημα διεξαγωγής ήταν σχεδόν αδύνατο. Τώρα βγαίνει ο παράγοντας «τύχη» και μπαίνει ο παράγοντας «ικανότητα». Βρισκόμαστε σε ένα σκληρό όμιλο, όπως σε δύσκολο όμιλο βρεθήκαμε και στην πρώτη φάση, κάτι που φαίνεται και από την τελική βαθμολογία.

Από εδώ και πέρα μετράει η αγωνιστική ικανότητα, το πόσο συγκεντρωμένος θα είσαι, το κατά πόσο θα μπορέσεις να ξεπεράσεις την κούραση από τα πολλά ταξίδια, αλλά και από άλλα στοιχεία που θα αναδυθούν στην πορεία. Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να μείνει συγκεντρωμένη, γιατί σίγουρα θα υπάρχει κούραση και πνευματική και σωματική. Είναι πολύ διαφορετικό ότι οι παίκτες με το προηγούμενο σύστημα είχαν αυτή τη μικρή διακοπή… Έμπαιναν για… σέρβις, ξεκουράζονταν, ξεπερνούσαν κάποια ενδεχόμενα προβληματάκια, οι ομάδες έφτιαχναν κάποια πράγματα".

Όσον αφορά τους Καπόνο και Γκιστ σχολίασε: "Ο Καπόνο είναι ένα παιδί που θέλει το χρόνο του, όπως και οποιοσδήποτε παίκτης ενσωματώνεται στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου σε μια ομάδα. Σας είχα πει για τον Μπανκς την προηγούμενη φορά ότι θα κάνει την κοιλιά και είναι λογικό. Σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν πιο πεσμένος.

Ο Καπόνο κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να φέρει τον εαυτό του εκεί που πρέπει .Το ξεπερνάει περισσότερο με την πνευματική ικανότητα που έχει. Είναι πάρα πολύ έξυπνος παίκτης και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, γιατί για να παίξεις στο ΝΒΑ χωρίς να διαθέτεις γρήγορα πόδια, πρέπει να έχεις μυαλό.

Ο Γκιστ έχει κάνει λίγες προπονήσεις μαζί μας, έχει ενέργεια, θα μας δώσει κάποια στοιχεία που μας έλειπαν και σταδιακά θα ενσωματωθεί. Αναγκαστικά σε κάποιους αγώνες, για να ενσωματωθεί θα χάσουμε το ρυθμό μας, όπως έγινε με τον Καπόνο στους πρώτους αγώνες. Δεν γίνεται διαφορετικά".

Σχετικά με το τι κρατάει ο Παναθηναϊκός από την α' φάση της Ευρωλίγκας, επισήμανε: "Αν εξαιρέσουμε 3-4 παίκτες, οι υπόλοιποι δεν είχαν εμπειρία από την Ευρωλίγκα, ή από αυτό το επίπεδο. Στην πορεία 2-3 παίκτες ανέβηκαν επίπεδο, έχουν τονώσει την αυτοπεποίθησή τους και αυτό μας βοηθήσει περισσότερο.

Κάποια παιχνίδια ίσως χάθηκαν, γιατί ήμασταν περισσότερο φοβισμένοι από ότι θα έπρεπε. Περιμένουμε από εδώ και πέρα κάθε λεπτό, κάθε παιχνίδι να παλεύουμε. Είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο, αλλά υπάρχει η διάθεση και η ικανότητα να πετύχουμε το στόχο μας".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ