ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πεδουλάκης: "Δεν θα βάλουμε πίεση στους παίκτες"

Πεδουλάκης: "Δεν θα βάλουμε πίεση στους παίκτες"
INTIME SPORTS

Ο Αργύρης Πεδουλάκης υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός πέτυχε αυτό που ήταν απαραίτητο, αναφέρθηκε στα όσα ακούστηκαν το περασμένο καλοκαίρι και σχολίασε πως "τα δικά μας παιδιά δεν μας εμπιστεύτηκαν"

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα του Παναθηναϊκού επί της Άλμπα Βερολίνου, ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στη σημασία της νίκης, το επιθετικό κρεσέντο του Ματσιούλις και επανέλαβε πως η "πράσινη" φανέλα είναι βαριά.

"Σε μεγάλο κομμάτι έπρεπε να διαχειριστούμε το «πρέπει», Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από Ευρωλίγκα και άλλους που δεν γνωρίζουν πως παίζεται το Ευρωπαϊκό μπάσκετ", σχολίασε ο "Άρτζι" και συνέχισε:

Βελτιώνονται όμως. Όλα αυτά έγιναν χωρίς τον Διαμαντίδη και αυτό δεν είναι εύκολο. Είναι μία νίκη που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Θέλουμε χρόνο για να προπονηθούμε όλοι μαζί. Πάντα προκύπτει ένα πρόβλημα και χάνουμε τη συνοχή μας. Είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια".

Για το επιθετικό κρεσέντο του Ματσιούλις είπε: "Του Γιόνας του πήγε το παιχνίδι σήμερα, επειδή η Άλμπα έχει κοντά γκαρντ, θέλει να πηγαίνει σε παγίδες και αυτό τον βοήθησε να βρει ελεύθερα σουτ, τα οποία έβαλε. Μας βοήθησε αρκετά με τη σημερινή παρουσία του.

Πάνω απ’ όλα όμως είναι το ομαδικό πνεύμα για εμάς. Πάνω απ’ όλους είναι η ομάδα, όπως ήταν πάντα για τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, το ποιος παίκτης θα βάλει τα σουτ είναι θέμα τακτικής της αντίπαλης ομάδας και άλλων πραγμάτων.

Υπάρχει ένα στοιχείο ακόμη το οποίο όλοι πρέπει να έχουν υπόψη τους: Ότι η φανέλα αυτής της ομάδας είναι πολύ βαριά και τα παιδιά αισθάνθηκαν πίεση. Για παράδειγμα ο Μπράμος στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο δίσταζε να σουτάρει. Τους μιλήσαμε, τον ενισχύσαμε και πηγαίνουμε καλύτερα. Κι αυτό παρά το ότι μας λείπουν ακόμη δημιουργοί, αφού ο Σόφο χρειάζεται χρόνο και αναμένουμε την επιστροφή του Δημήτρη".

Όσον αφορά το περασμένο καλοκαίρι σχολίασε: "Εμείς έχουμε πει από την αρχή ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Το καλοκαίρι πολύ είχαν την εντύπωση ότι διαλυόμαστε. Τα δικά μας παιδιά δεν μας εμπιστεύτηκαν, είτε γιατί άλλα βρήκαν περισσότερα χρήματα το οποίο ήταν λογικό, αλλά και πολύ παίκτες δεν ήθελαν να έρθουν ακούγοντας όσα ακούγονταν για την Ελλάδα και την κρίση, καθώς ανησυχούσαν ακόμη και για τα χρήματά τους.

Στο παρελθόν ομάδες που ξεκίνησαν από το μηδέν, δεν πέρασαν στο Top16. Λόγω του ότι είναι βαριά η φανέλα, θέλουμε να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, ώστε να μην δημιουργούμε έξτρα πίεση στους παίκτες. Ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση, γνωρίζοντας ότι ομάδες που προχώρησαν σε ανανέωση, όπως η ΤΣΣΚΑ δεν έφτασαν καν στο Top16. Ο Παναθηναϊκός το 2002 όταν πήγε στο Σπόρτιγκ έμεινε εκτός… Λογικό είναι, αλλά δεν θέλουμε να «πνίξουμε» με πίεση τους παίκτες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία».

Αναφορά έγινε και στην κατάσταση στην Ελλάδα: "Το μπάσκετ είναι έξω από όλα αυτά, αλλά είναι πολύ σκληρό και ανταγωνιστικό. Έχει σφυρηλατηθεί ο Έλληνας παίκτες και το ελληνικό στοιχείο στα δύσκολα και μπορεί να τα καταφέρει".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ