ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Αστάνα 73-62

Παναθηναϊκός-Αστάνα 73-62
INTIME SPORTS

Στο πρώτο του φετινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έδειξε καλά στοιχεία αλλά και αρκετές αδυναμίες, νικώντας με 73-62 την Αστάνα σε φιλική αναμέτρηση. Αποθέωση για τους Φώτση, Μπατίστ και Πινγκ Σανγκ

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι για φέτος, επικράτησε με 73-62 της Αστάνα σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Πολλά σχήματα δοκίμασε ο Αργύρης Πεδουλάκης από το ξεκίνημα του αγώνα, με στόχο να δει στο παρκέ, όλα όσα είχε στο μυαλό του.

Θυμηθείτε το Live Blog του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Αστάνα.

Καλός ο Παππάς στον άσο και οι Μπατίστ, Λάσμε στο "5", ενώ ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε χωρίς τους Ρόκο Λένι Ούκιτς και Λούκα Μαυροκεφαλίδη οι οποίοι επέστρεψαν από τη Σλοβενία τραυματίες.

Οι Αντώνης Φώτσης, Μάικ Μπατίστ αποθεώθηκαν από τον κόσμο στην "επιστροφή" τους. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην άμυνα, ενώ στα θετικά ήταν η καλή κυκλοφορία των "πράσινων" καθώς και οι αυτοματισμοί που έδειξαν να επανέρχονται ανάμεσα στη γνωστή τριάδα των Διαμαντίδη-Φώτση-Μπατίστ.

Ο αγώνας:

Καλό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, ο οποίος προηγήθηκε με 6-2 και 10-5 έχοντας ξεκινήσει με τους Κάρι, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Λάσμε και Γκιστ. Ο Αργύρης Πεδουλάκης άλλαξε πολύ γρήγορα την πεντάδα του, με τους Φώτση και Μπατίστ να καταχειροκροτούνται με την είσοδο τους στο παρκέ. Ο τελευταίος έκανε το 14-9 στο 8', με δύο συνεχόμενα καλάθια, ενώ ο Μπράμος έγραψε το 19-14 του α' δεκαλέπτου.

Στο 12' η διαφορά έφτασε τους 10 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει και ορισμένους αυτοματισμούς στο παρκέ, υποχρεώνοντας τον κόσμο να καταχειροκροτήσει τους "πράσινους". Ένα κάρφωμα του Ματσιούλις στα 17'' πριν τη λήξη ξεσήκωσε τον κόσμο κι έγραψε το 41-27 του ημιχρόνου.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έπαιξε ακόμα πιο απελευθερωμένα και ξέφυγε με 21 πόντους διαφορά (50-29). Ένα κακό δίλεπτο από πλευράς "πράσινων" ήταν η αφορμή για να πάρει τάιμ άουτ ο Αργύρης Πεδουλάκης μόλις είδε τους Ρώσους να μειώνουν σε 53-40 λίγο πριν το τέλος του γ' δεκαλέπτου.

Ο Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ για πρώτη φορά τον Πινγκ Σανγκ στα 7 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όμως οι "πράσινοι" σταδιακά έδειξαν να χαλαρώνουν. Η Αστάνα μείωσε σε 68-58 και ο Πεδουλάκης επανέφερε τους βασικούς του στο παρκέ οι οποίοι ουσιαστικά καθάρισαν το ματς (73-58).

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 41-27, 63-47, 73-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 10(2), Κάρι 7(1), Μπατίστ 6, Φώτσης 12(2), Λάσμε 8, Διαμαντίδης 9(2), Γκιστ 5, Παππάς 5(1), Γιάνκοβιτς 3(1), Σανγκ, Ματσιούλις 8, Σκορδίλης, Χαραλαμπόπουλος.

Αστάνα (Μπονιτσιόλι): Τζόνσον 11(1), Λόουαλ 8, Σιμόν 17(1), Μουργκαζαλίεφ, Κλίμοφ, Γκαργκάλιεφ, Ρας 8(2), Τσβέτκοβιτς 8(10), Μάρτσουκ, Κολέσνικοφ 3, Καλάθης 3(1), Μπλουμς.

*Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο Κώστας Τσαρτσαρής ο οποίος πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ