ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ομπράντοβιτς: "Προετοιμασμένοι για... άλλο ματς"

Ομπράντοβιτς: "Προετοιμασμένοι για... άλλο ματς"
INTIME SPORTS

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε πάλι για την άμυνα που θα είναι το "κλειδί" του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε και τόνισε ότι οι παίκτες του δεν σκέφτονται το ματς με τον Ολυμπιακό...

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και τόνισε πώς κανένας στο "τριφύλλι" δεν σκέφτεται το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου στο ΟΑΚΑ:

" Μετά από το πρώτο παιχνίδι πριν από επτά ημέρες, ερχόμαστε να παίξουμε εδώ στο ΟΑΚΑ εναντίον της Φενέρ. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι, όπως ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε και πολύ καλά για να φτάσουμε στη νίκη.

Ελπίζω και οι φίλαθλοι μας να καταλάβουν το πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και να έρθουν να μας βοηθήσουν. Θα πρέπει να παίξουμε όπως και στην Τουρκία. Με πολύ καλή άμυνα από το πρώτο δευτερόλεπτο. Αυτό είναι και το κλειδί για τον αγώνα.

Φυσικά γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε ότι η Φενέρ είναι μία πολύ καλή ομάδα και θα προσπαθήσει να αγωνιστεί διαφορετικά από ότι στην Τουρκία.

Έτσι θα πρέπει να ξέρουμε εμείς το πως πρέπει να αγωνιστούμε αλλά να καταλάβουμε και τις διαφορές που έχει με το πρώτο ματς. Συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για 40'.

Αγωνιστικά, μόνο ο Σμιθ είναι τραυματίας. Οι υπόλοιποι είναι σε καλή κατάσταση".

-Πως είναι η προετοιμασία για ένα παιχνίδι με τον ίδιο αντίπαλο χωρίς να έχει υπάρξει άλλο ενδιάμεσα;

πως πριν από κάθε παιχνίδι κάνουμε και τώρα την ανάλυση του αγώνα, ενώ είδαμε και το ματς που έπαιξαν το Σαββατοκύριακο με την Αττάλεια. Σε ένα ματς που έβαλαν 17 τρίποντα. Είναι μία ομάδα που διαθέτει ποιότητα και ξέρει πως να σκοράρει... 105 πόντους έβαλαν για αυτό ισχύει αυτό που είπα και πριν... ΑΜΥΝΑ.

Η προετοιμασία λοιπόν είναι η ίδια όπως πριν από κάθε ματς. Να δούμε το ματς, το πως παίξαμε και το τι πρέπει να κάνουμε. Και στον αγώνα εκεί μπορεί να βρει κάποιος λάθη. Υπήρξε ένα διάστημα που έπαιξαν πολύ επιθετικά και δεν είχαμε σωστή αντίδραση. Όλα αυτά τα παρακολουθούμε και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι".

-Τι διαφορετικό περιμένει να κάνει η Φενέρ;

" Είμαι σίγουρος ότι είδαν το πρώτο ματς και θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους να παίξουν καλύτερα. Το πως θα γίνει αυτό θα το δούμε στο ματς. Εξαρτάται και από την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα τους. Ξεκίνησαν εκεί με τους Πρέλζντιτς και Μπογκντάνοβιτς στα γκαρντ. Αυτό δεν είναι κάτι φυσιολογικό για το παιχνίδι τους. Σίγουρα επίσης θα έχουν τον Μάρκο Τόμας εκτός, όπως και εκεί. Οπότε εξαρτάται το τι θέλουν να κάνουν στο παιχνίδι τους. Μετά από αυτό παιξαν με τρεις κοντούς και προσπάθησαν να πιέσουν σε όλο το γήπεδο.

Αν μιλάμε για θέματα τακτικής, έχουν πολλές δυνατότητες. Έπαιξαν με δύο πάουερ φόργουορντ μαζί, με τον Πέκερ εκτός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τουρκσάν και τον Γκιστ. Έχουν πολλές δυνατότητες αλλά πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για όλα. Αλλά αυτό θα φανεί στο γήπεδο την Πέμπτη το βράδυ".

- Η απουσία του Σμιθ ανατρέπει καθόλου τα σχέδια του Παναθηναϊκού;

" Πάντα είναι καλύτερα όταν έχεις όλους τους παίκτες έτοιμους. Δεν κλαίμε ποτέ για να κλάψουμε τώρα. Ο Σμιθ είναι ένας παίκτης που βοηθάει πολύ, δεν θα τον έχουμε στην διάθεση μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε με τους υπόλοιπους παίκτες που έχουμε.

Και εμείς -όπως η Φενέρ- μπορούμε να βάλουμε παίκτες σε διαφορετικές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Πάντα είναι σημαντικό ανάλογα με το ποιοι είναι στην πεντάδα το τι θες να πετύχεις τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση".

- Μπορείτε να μας πείτε ένα πράγμα που ζητάτε από τους παίκτες σας τώρα που κάθε ματς είναι πιο κρίσιμα;

" Συζητάμε τα πάντα με τους παίκτες μας. Τους δείχνουμε τον αντίπαλο και το τι έκαναν στο προηγούμενο παιχνίδι τους, αλλά και το τι κάναμε εμείς στο προηγούμενο παιχνίδι μας. Στην Τουρκία οι περιστροφές μας στην άμυνα ήταν καλές, όπως και το Passing game μας. Σε μία επίθεση κάναμε 9 πάσες... Δεν σκοράραμε αλλά ήταν εξαιρετική επίθεση και αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πως θέλουμε να παίζουμε. Η αντίδραση σε εκείνο το σημείο των παικτών που ήταν στον πάγκο μας χαροποίησε ακόμα πιο πολύ γιατί έδειξε ότι καταλαβαίνουν το πως πρέπει να παίζουμε...

Τέτοιες λεπτομέρειες συζητάμε και φυσικά θα είναι καλύτερα να σκοράρουμε κιόλας (γελάει)".

- Πόσος κόπος χρειάζεται για να φτάσουμε τώρα οι παίκτες να καταλαβαίνουν τα πάντα;

" Αυτό είναι η διαφορά ανάμεσα σε μία ομάδα που παίζει απλά καλό μπάσκετ και σε μία που θέλει να κερδίζει. Η ομάδα με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση είναι και αυτή που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι. Αυτό ισχύει και για κάθε προπόνηση...

Δεν μπορείς να ζητήσεις από τους παίκτες να κάνουν κάτι στον αγώνα, αν δεν το έχεις ζητήσει από τους παίκτες... Είναι η διαφορά με τότε που έπαιζα εγώ μπάσκετ... Που μας ζητούσαν ξαφνικά φουλ πρες και τρώγαμε 40 πόντους...".

- Έχετε κάνει κάτι για να βγει από το μυαλό των παικτών το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό;

" Όχι δεν κάναμε τίποτα. Σκεφτόμαστε μόνο την Φενέρ. Την σεβόμαστε και θέλουμε να παίξουμε ένα ακόμα καλό παιχνίδι για αυτό και όλη μας η προσοχή είναι εκεί...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ