ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ομπράντοβιτς: "Με την άμυνα και τον κόσμο μας"

Ομπράντοβιτς: "Με την άμυνα και τον κόσμο μας"
INTIME SPORTS

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για το ματς με την Ούνιξ Καζάν. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός...

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας την Ούνιξ Καζάν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και τονίζοντας το πόσο δύσκολη ομάδα είναι.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη Τύπου:

" Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει το ίδιο ρεκόρ με μας. Έχουν χάσει μόνο δύο αγώνες εκτός έδρας από την Σιένα και την Μπαρτσελόνα. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πίσω στο σκορ με 17 πόντους αλλά κατάφεραν και κέρδισαν στο τέλος την Φενέρ.

Είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία. Αρκετοί από τους παίκτες τους παίζουν χρόνια στην Ευρώπη και ξέρουν πως πρέπει να αγωνιστούν. Σουτάρουν πολλά τρίποντα και πηγαίνουν στο επιθετικό ριμπάουντ. Χωρίς καμία αμφιβολία η άμυνα μας θα είναι το κλειδί του παιχνιδιού.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε όλα τα σουτ. Όλες τις φάσεις. Θα πρέπει να μειώσουμε τα ποσοστά τους.

Όπως σε κάθε παιχνίδι μας είναι σημαντικό το ότι θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Τους θέλουμε δίπλα μας, να δημιουργήσουν μία ωραία ατμόσφαιρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι".

- Αλλάζει η ψυχολογία σε σχέση με αυτή που είχε ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο;

" Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Είναι ένα ακόμα ματς στην φάση του Τορ-16 και όλα τα ματς εδώ είναι πολύ σημαντικά. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στις καλύτερες 8 ομάδες. Κανείς δεν ξέρει πόσες νίεκς θα είναι απαραίτητες για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν υπάρχει πίεση σε αυτό το στάδιο ότι πρέπει σώνει και καλά να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Σκεφτόμαστε ότι και αυτοί έχουν δύο πόντους όπως και εμείς, οπότε το ματς είναι σημαντικό. Αυτό μας δημιουργεί μία πίεση, αλλά πίεση στο να παίξουμε καλά, να έχουμε την ίδια απόδοση και να παίξουμε το ίδιο δυνατά με το Μιλάνο. Αυτό ναι το θέλουμε. Αλλά δεν θα πούμε ποτέ ότι θα αποκτήσουμε έξτρα πίεση για να κερδίσουμε.

Η Ούνιξ είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι πολύ γνωστή σαν σωματείο στην Ευρώπη. Αλλά διαθέτει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες που ξέρουν πως να παίξουν. Γνωρίζουν πως να παίζουν και αυτό το ξέρει πολύ καλά και ο προπονητής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο με την Φενέρ δεν έκανε ούτε μία αλλαγή. Κέρδισαν την Φενέρ ενώ ήταν πίσω με 17 πόντους, αυτό είναι σαφής ένδειξη πως μιλάμε για μία ομάδα που έχει ποιότητα.

Έχουμε συζητήσει αρκετά με τους παίκτες μας για το τι θα βρούμε. Για τους ψηλούς παίκτες, για τις αλλαγές που κάνουν με τον Βερεμένκο στην άμυνα. Για αυτό είναι σημαντικό να μην κάνουμε αρκετά λάθη. Εκμεταλλεύτηκαν πολύ αυτό το θέμα και είχαν με τις συνεχόμενες αλλαγές στην άμυνα, ευκαιρίες για αιφνιδιασμούς. Και έχουν παίκτες όπως ο Ντόμερκαντ που δεν το πολυσκέφτονται να σουτάρουν".

-Αυτό το παιχνίδι είναι ένα τεστ για να δείτε την πορεία κάποιων παικτών που... δοκιμάστηκαν στα προηγούμενα παιχνίδια;

" Σκέφτομαι μόνο το παιχνίδι. Το ότι θα πρέπει να παίξουμε όπως στο Μιλάνο. Όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν είτε 5'' ή 39'. Εύχομαι όλοι να είναι έτοιμοι και να καταλάβουν το ότι το παιχνίδι αυτό είναι σημαντικό για μας και να αγωνιστούν όσο καλύτερα μπορούν

Αν κατά την διάρκεια του αγώνα αλλάξουμε κάποιον παίκτη, όλοι θα καταλάβουν αν αυτή η αλλαγή οφείλεται σε κακή απόδοση του παίκτη, ή οφείλεται σε λόγους τακτικής".

-Πριν από το Τορ-16 είχατε αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται περισσότερους παίκτες. Αισθάνεστε ότι κάτι τέτοιο γίνεται;

" Ποιον ήταν πρώτος σκόρερ στο Μιλάνο; Ο Λόγκαν που έπαιξε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή είναι η απάντηση μου. Δεν με νοιάζει ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ. Σημασία για μένα έχει να μπορούν να βοηθούν όλοι και το τελικό αποτέλεσμα. Σίγουρα κάποιους θα τους αφήσουμε πιο ελεύθερους στο να σουτάρουν όταν έχουν την ευκαιρία.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι επιλογές μας στην επίθεση. Όλοι καταλαβαίνουν ποιοι παίκτες στην ομάδα μας, δημιουργούν τις προοπτικές για επιθέσεις. Όταν κάποιος πάει να κάνει το κάτι παραπάνω και δεν κάνει αυτό που του λέμε, είναι πρόβλημα για την ομάδα".

-Επιστρέφω στην Ούνιξ, μιας και αναφερθήκατε στους ψηλούς της. Είδαμε στο ματς με τον ΚΑΟΔ την ζημιά την έκανε ο σέντερ της ομάδας. Αυτό τον προβληματίζει;

" Όχι δεν με νοιάζει... Και 55 πόντους να έβαζε. Όλοι οι πόντοι του ήταν παραγωγή άλλων παικτών. Του Χαραλαμπίδη κυρίως. Και η Ούνιξ παίζει έτσι. Αλλά ας βάλει ο Τζαβάι 22 πόντους και ας έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα".

-Έχετε πει παλαιότερα ότι κάποια στιγμή ήταν η άμυνα το πρόβλημα, άλλοτε η επίθεση. Τώρα αμυντικά η ομάδα σας είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο;

" Τέλειοι δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ, ακόμα και αν δεχθούμε μόνο 10 πόντους σε ένα ματς. Το κλειδί είναι γενικά η άμυνα. Αυτό που ακούω τα τελευταία χρόνια από πολλούς είναι ότι η άμυνα είναι θέμα επιθυμίας. Αυτό είναι το πιο ηλίθιο που ακούω. Και το ακούω και από ανθρώπους που ξέρουν μπάσκετ. Η άμυνα είναι πολύ σοβαρή δουλειά και θέλει πάρα πολύ μεγάλη προετοιμασία.

Για μία απλή φάση μπορεί να έχεις το λιγότερο έξι ροτέισον στον κάθε παίκτη. Έξι αμυντικές περιστροφές. Πρέπει να τα δείξεις αυτά στον παίκτη. Έχετε δει όλα τα ματς. Όταν βλέπεις έναν αμυντικό να βλέπει τον παίκτη του να σκοράρει δεν είναι η άμυνα.

Εμείς ποτέ δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι με το επίπεδο της άμυνας μας. Πάντα πιστεύουμε ότι θα μπορούμε να είμαστε καλύτεροι. Όπως και στην επίθεση. Πολλοί λένε ότι η επίθεση ξεκινάει από την καλή άμυνα. Αλλά και η καλή άμυνα ξεκινάει από την καλή επίθεση. Αν δεν κάνεις λάθη δεν δίνεις την ευκαιρία στους αντιπάλους σου να τρέξουν".

Στην αίθουσα μπήκε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τον οποίο ευχαρίστησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την παρουσία του και κοντά στην ομάδα αλλά και στην Συνέντευξη Τύπου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ