ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο οικογενειάρχης Πάνκο, το ποδήλατο και η μουσική!

Ο οικογενειάρχης Πάνκο, το ποδήλατο και η μουσική!

Λάτρης της μουσικής είναι ο Άντι Πάνκο και στην κατοχή του βρίσκονται πάνω από 15.000 τίτλοι τραγουδιών! Η αγάπη του για το ποδήλατο και τι δεν παραβιάζει ποτέ! Το Sport24.gr έμαθε τις συνήθειες του παίκτη του Παναθηναϊκού και σας τις παρουσιάζει...

Ο Άντι Πάνκο είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού που από την Τετάρτη (11/7) ανήκει στο ρόστερ των "πράσινων", υπογράφοντας συμβόλαιο για 1+1 χρόνια.

Και πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για τον επαγγελματία Αμερικανό ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι όσοι γνωρίζουν τον Πάνκο αυτό λένε πάνω από όλα ότι πρόκειται δηλαδή για έναν εξαιρετικό επαγγελματία. Κι αφού μάθαμε ότι είναι πολύ αθλητικός, αγωνίζεται τόσο στο "3" όσο και στο "4", είναι καλός σουτέρ και βγάζει απίστευτη ενέργεια στο παρκέ, πάμε να μάθουμε και ποιος είναι ο Πάνκο, σαν άνθρωπος.

Το Sport24.gr έψαξε κι έμαθε για τις συνήθειες του, τι μουσική ακούει, αν του αρέσει το διάβασμα και τελικά αν είναι γκατζετάκιας! Ιδού λοιπόν 24 πράγματα που δεν ξέρετε για αυτόν!

1. Λατρεύει τη μουσική. Έχει στην κατοχή του πάνω από 15.000 τίτλους τραγουδιών και τα ακούει παντού... Στις διαδρομές, στο γήπεδο, στο σπίτι του. Δεν του αρέσει ένα συγκεκριμένος είδος μουσικής. Μπορεί να ακούσει από ραπ μέχρι κλασική κι από ροκ μέχρι ποπ. Τώρα που θα γίνει κάτοικος Αθήνας δεν αποκλείεται να αρχίσει να ακούει και λαϊκά!

2. Πολλές φορές δε, μαζί με τα αγαπημένα του ακουστικά μέσα στην αθλητική του τσάντα, υπάρχει κι ένα βιβλίο. Του αρέσει να ανοίγει τους ορίζοντές του και απ' ότι μάθαμε είναι βιβλιοφάγος, καθώς τα διαβάζει πολύ γρήγορα.

3. Στα ταξίδια του, μάθαμε ότι δεν αποχωρίζεται ποτέ το tablet του, προκειμένου να έχει συνεχή επαφή με την οικογένειά του και μιλούν μέσω του Skype και έτσι περνάει τον ελεύθερο χρόνο του.

4. Κι αν πιστεύετε ότι είναι γκατζετάκιας, επειδή σας αποκαλύψαμε το παραπάνω, σας λέμε λοιπόν ότι από θέματα τεχνολογίας γνωρίζει τα βασικά και δεν του αρέσει να αλλάζει συχνά τα πράγματα που χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση(π.χ. κινητό).

5. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο άνθρωπο. Είναι 35 ετών κι όμως θέλει να πετύχει κι άλλα πολλά πράγματα στην καριέρα του. Άλλωστε όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και MVP της ισπανικής λίγκας, το είχε δηλώσει: "Κάθε χρόνο εξελίσσομαι και κάθε χρονιά είμαι λίγο διαφορετικός στο παιχνίδι μου. Προσπαθώ να βελτιώνομαι. Θέτω πάντα νέους στόχους".

6. Δεν μιλάει πολύ. Ο Άντι Πάνκο είναι κλειστός άνθρωπος και δεν του αρέσουν οι πολλές κουβέντες. Δεν ανοίγεται εύκολα και για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να εμπιστευτεί τον άλλο.

7. Αυτό που του αρέσει είναι να κάνει τη δουλειά του, όποια κι αν είναι αυτή, προπόνηση, οδήγηση, διάβασμα, χωρίς να τον διακόπτουν οι άλλοι. Του αρέσει η ησυχία του σε γενικές γραμμές.

8. Στην Ισπανία, του αρέσει να κινείται με ποδήλατο. Το προτιμάει ανεξαρτήτως καιρού, καθώς τον βοηθάει παράλληλα να γυμνάζεται κιόλας. Στην πραγματικότητα είναι σαν να κάνει τρίαθλο γιατί αρέσκεται πολύ και στο κολύμπι, οπότε σε συνδυασμό με το τρέξιμο είναι όντως σαν να είναι τριαθλητής.

9. Γενικότερα είναι ένας σπορτσμαν με όλη τη σημασία της λέξης. Λατρεύει τον αθλητισμό και σίγουρα αν δεν έπαιζε μπάσκετ, θα ασχολούνταν με κάποιο άλλο άθλημα.

10. Είναι πολύ πιστός στο διατροφικό του πρόγραμμα, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου! Δεν του αρέσει να κάνει παρασπονδίες.

11. Σαν συνέχεια του προηγούμενου, μάθαμε ότι του αρέσει πολύ η πειθαρχία σε όλους τους τομείς της ζωής και το ενοχλούν κρούσματα απειθαρχίας.

12. Η οικογένεια του Άντι Πάνκο του έκανε έκπληξη την ημέρα που βραβεύτηκε στην Μαδρίτη, ως ο MVP του ισπανικού πρωταθλήματος. Έφτασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να το γνωρίζει ο παίκτης και η ευτυχία ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό του. Κι αυτό γιατί είχε να τους δει δύο ολόκληρους μήνες.

13. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι η οικογένεια του έμεινε για λίγες μόνο μέρες στην Ισπανία, εκείνο το διάστημα, καθώς ο ίδιος έπρεπε να γυρίσει άμεσα στο Σαν Σεμπαστιάν για τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ με τη Λαγκούν Άρο.

14. Εκείνη τη μέρα της βράβευσή του, αφιέρωσε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στη γυναίκα του σε μία κίνηση που συγκίνησε τον κόσμο που έδωσε το παρών στην εκδήλωση, καθώς και ο ίδιος ήταν συγκινησιακά φορτισμένος.

15. Ο Πάνκο έδωσε το όνομα του συμπαίκτη του και καλού του φίλου Ρομάν Μοντάνιεθ στον 5χρονο γιο του. Δέθηκαν πολύ στην κοινή τους θητεία στη Μπιλμπάο από το 2005 έως το 2007 και θέλησε να τον τιμήσει με αυτό τον τρόπο.

16 "Δεν βγαίνω, δεν πηγαίνω σε πάρτι. Δεν είναι το ίδιο το ότι μιλάμε μέσω του Skype. Μου λείπουν", ανέφερε σε συνέντευξη του ο Άντι Πάνκο, δείχνοντάς την αδυναμία του.

Ο οικογενειάρχης Πάνκο, το ποδήλατο και η μουσική!

17. Η οικογένειά του ζει στις ΗΠΑ, γιατί ήθελαν τόσο αυτός όσο και η σύζυγος του, ο 5χρονος Ρομάν να πάει σχολείο εκεί και όχι σε κάποια άλλη χώρα.

18. Γνωρίστηκε με τη γυναίκα του σε ένα μπαρ, ενώ ήταν ακόμα στο κολέγιο. Είναι ήδη 12 χρόνια μαζί και έχουν δύο παιδιά, τη 2χρονη Ρέγια και τον 5χρονο Ρομάν.

19. "Είναι η ζωή μου ολόκληρη", λέει χαρακτηριστικά ο Άντι Πάνκο ο οποίος είναι υπερπροστατευτικός για τα δύο του βλαστάρια. Ίσως και γιατί τον τελευταίο καιρό δεν τα ζει από κοντά.

20. Όταν πήρε στα χέρια του το βραβείο του MVP, κάτι που δεν πίστευε ούτε ο ίδιος να συμβεί, είπε σε άπταιστα ισπανικά "Joder macho" το οποίο σημαίνει σε πιο... λάιτ μετάφραση "πωπω, γουστάρω". Όσοι γνωρίζουν πάντως την ισπανική κατάλαβαν!

21. Η επόμενη χρονιά με την φανέλα του Παναθηναϊκού θα είναι η πρώτη για τον 35χρονο Πάνκο που θα αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που μπορεί κανείς να του δώσει. Όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν ότι όλο το καλοκαίρι θα είναι σε εγρήγορση.

22. Με τον Μανώλη Παπαμακάριο εκτός από συμπαίκτες ήταν και συγκάτοικοι στα ταξίδια της Λαγκούν Άρο και "ταίριαξαν" από πολύ νωρίς τα χνώτα τους κάνοντας και πολύ καλή παρέα. Μάλιστα μιλούσαν και το τελευταίο διάστημα, όσο γίνονταν διαπραγματεύσεις για να έρθει στον Παναθηναϊκό.

23. Το μόνο πρόβλημα που ίσως να αντιμετωπίσει ο Πάνκο είναι το θέμα προσαρμογής του στην Αθήνα, γιατί από το 2003 κι έπειτα παίζει συνέχεια στην Ισπανία, με δύο μικρά διαλείμματα.

24. Αφήσαμε τελευταίο, αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζετε ήδη από χθες. Ο Πάνκο έστω κι αν δεν το θυμούνται πολλοί έπαιξε στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ. Το 2006 ήρθε για λίγο στην Ελλάδα, αλλά αποχώρησε γρήγορα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ