ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μάικ Μπατίστ με τους αναγνώστες στο Sport24.gr

Ο Μάικ Μπατίστ με τους αναγνώστες στο Sport24.gr

Η "μπουλντόζα" του Παναθηναϊκού, Μάικ Μπατίστ, βρέθηκε στα γραφεία του Sport24.gr για μία interactive... ανάκριση από τους αναγνώστες. Διαβάστε τι είπε, μεταξύ άλλων, για Ομπράντοβιτς, τον Σπανούλη αλλά και για το μέγα δίλημμα: Πίτσα ή σουβλάκι...

Πραγματική... μπουλντόζα, ο Μπατίστ "γκρέμισε" το σύστημα από το πλήθος των ερωτήσεων που δέχθηκε, αποδεικνύοντας πόσο αγαπητός είναι στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού. Ειλικρινής, άλλωστε, δε μάσησε τα λόγια του, ακόμα και όταν οι ερωτήσεις "έκαιγαν".

Ανάμεσα στους φίλους του Sport24.gr που έσπευσαν να κάνουν ερώτηση στον Μπατίστ, ήταν και δύο συμπαίκτες του: ο Κώστας Καϊμακόγλου κι ο Γιώργος Μπόγρης!

Ακολουθεί αναλυτικά ο άκρως απολαυστικός και με αρκετή δόση χιούμορ διάλογος του Μάικ Μπατίστ με τους αναγνώστες του Sport24.gr :

Μάικ, έλα στην ΑΕΚάρα

Δεν γίνεται φίλε. Είμαι αφοσιωμένος στον Παναθηναϊκό. Είμαι στην ομάδα οκτώ χρόνια, έχω δεθεί με την ομάδα και δεν την αλλάζω. Ισως σε μια άλλη ζωή να έλθω στην ΑΕΚ, αλλά ζει κανείς μόνο μια ζωή. Σέβομαι, όμως, πολύ την ΑΕΚ να ξέρετε.

Μάικ, πιο ματς με τη Μπαρτσελόνα ήταν το πιο δύσκολο;

Το πρώτο ήταν το πιο δύσκολο, γιατί πάντα είναι κρίσιμο. Χάσαμε και ήταν δύσκολο γιατί δεν έπρεπε με τίποτε να χάσουμε το δεύτερο. Στο δεύτερο ματς μείναμε πίσω 16 πόντους και το μυαλό μας άρχισε να αναρωτιέται κάπως. Καταφέραμε όμως να ανατρέψουμε τη διαφορά και να πάρουμε μια σπουδαία νίκη.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον κόουτς Ομπράντοβιτς;

Είναι ο καλύτερος προπονητής που υπάρχει. ΟΚ, είμαι παίκτης του, αλλά ξέρω πολλούς παίκτες που τον θαυμάζουν σε όλη την Ευρώπη. Για την ηθική του στη δουλειά και για την επιθυμία του να κερδίζει όλα τα παιχνίδια.

Πόσο δύσκολη είναι η Σιένα στον ημιτελικό;

Πάρα πολύ δύσκολη ομάδα. Και οι τέσσερις ομάδες θα παλέψουν για τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Ο ημιτελικός δεν είναι όπως τα πλέι οφ, είναι νοκ άουτ και δεν επιτρέπει λάθη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Στη σειρά με την Μπαρτσελόνα, είχαμε το περιθώριο να κάνουμε λάθη, αλλά και τον χρόνο να βελτιωθούμε.

Πες μου ότι θα μείνεις στην ομάδα για πάρα πολλά χρόνια ακόμα

Δεν νομίζω ότι θα παίζω μέχρι τα 40. Αλλά για όσο παίζω στον ΠΑΟ, θα τα δίνω όλα. Όταν έλθει η ώρα να σταματήσω το μπάσκετ, θα είναι η δυσκολότερη απόφαση της ζωής μου.

Ποια θεωρείς ότι είναι η καλύτερη 5αδα στην Ευρώπη αυτή την στιγμή... πες μου άπλα 5 παίκτες κατά την άποψη σου!

Διαμαντίδης σίγουρα, Ναβάρο, Λάνγκφορντ της Χίμκι, κάτσε μου βάζεις δύσκολα. Σκέφτομαι. Στο πέντε τον εαυτό μου και ψάχνουμε για το τεσσάρι. Δύσκολο φίλε. Δύσκολο. Το τεσσάρι βρείτε το μόνοι σας...

Θα ξεκινήσει κάποια στιγμή να μιλάει στον τύπο στα ελληνικά; Η' περιμένει την αρχή από τον κόουτς πρώτα;

Θα περιμένω τον κόουτς να μιλήσει πρώτος. Καταλαβαίνω ελληνικά, αλλά είναι δύσκολο για μένα να μιλήσω. Οπως κάνω στο γήπεδο, θα περιμένω να ακολουθήσω τον κόουτς και σε αυτό...

Ο Μάικ Μπατίστ με τους αναγνώστες στο Sport24.gr

Καλός παίχτης ο Μπουρούσης;

Φυσικά. Πολύ καλός. Οταν υπάρχει μπροστά σου ένας μεγάλος αντίπαλος, σέβεσαι τον σύλλογο, την ομάδα και τους παίκτες του. Τα ματς με τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστά και γίνονται έτσι εξαιτίας της παρουσίας πολλών καλών παικτών. Ο Μπουρούσης είναι ένας από αυτούς.

Πόσο δύσκολο ήτανε για σένα να προσαρμοστείς στη θέση 5 και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ; Σε σχέση με το θέση 3 που έπαιζες στο ΝΒΑ;

Πολύ πολύ δύσκολο!!! Δούλεψα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Το διαφορετικό στιλ παιχνιδιού, η διαφορετική θέση, με δυσκόλεψαν πολύ. Ο Ομπράντοβιτς όμως είδε κάτι σε μένα και το δουλέψαμε, ώστε να είμαι ο παίκτης που βλέπετε τώρα.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Διαμαντίδη;

Είναι πρωταθλητής!!! Από τη μέρα που ήλθε στον ΠΑΟ ήταν επιτυχημένος. Είναι ο ηγέτης μας. Όταν παίζει καλά, όλοι τον ακολουθούμε και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε τόσο επιτυχημένοι όλα αυτά τα χρόνια.

Τι έχεις να πεις σε όσους δεν σας πίστεψαν;

Τι έχω να πω; Να μην υποτιμούν την καρδιά του πρωταθλητή. Δεν είναι ότι δεν μας πίστεψαν πριν από τα ματς με την Μπαρτσελόνα, αλλά και όλη τη χρονιά. Είδαν ότι χάσαμε τον Σπανούλη, τον Σάρας και τον Πέκοβιτς και νόμισαν ότι ήλθε η καταστροφή. Για αυτό όμως υπάρχει ο Ομπράντοβιτς. Οποιους παίκτες και να έχει, θα πάρει από αυτούς το 100%.

Ήταν απώλεια η φυγή του Σπανούλη;

Και οι τρεις παίκτες που χάσαμε ήταν πολύ σημαντικές απώλειες. Ο Μπίλι είναι σπουδαίος παίκτης. Πήρε την απόφαση να παίξει κάπου αλλού, οπότε και εμείς σκεφτόμαστε μόνο το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Ο,τι έγινε πέρυσι ή πρόπερσι είναι ιστορία.

Στο τέλος της καριέρας σου θα ήθελες να συνεχίσεις στον Παναθηναϊκό από άλλο πόστο όπως ο Αλβέρτης;

Το έχω σκεφτεί αυτό. Το έχουμε συζητήσει και με τον Μάνο Παπαδόπουλο, τον τιμ μάνατζερ του ΠΑΟ. Πολλοί παίκτες θέλουν να επιστρέφουν κάποια πράγματα στο μπάσκετ όταν τελειώνουν την καριέρα τους. Ακόμη δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει στον ΠΑΟ ή στην Αμερική, αλλά θα ήθελα να μεταδώσω τις γνώσεις μου στα μικρά παιδιά.

Ποιά είναι η πιο καυτή έδρα που έχεις αγωνιστεί;

Εννοείς... θερμοκρασία;;; Χαχαχα. Από θερμοκρασία ήταν το Σπόρτιγκ. Όταν παίζαμε εκεί, δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε. Ανοίγαμε πόρτες και παράθυρα για να πάρουμε αέρα. Οσο για την έδρα; Μου αρέσει να παίζω σε αρκετά γήπεδα. Μου αρέσουν η Βαρκελώνη, το ΣΕΦ, το Αλεξάνδρειο είναι από τα πιο δύσκολα γήπεδα. Και της Μακάμπι επίσης.

Σου έχουν πει ότι μοιάζεις με τον Jay Z;

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Φυσικά, μου το έχουν πει. Καλό!!! Το ακούω συχνά. Ελπίζω να λένε το ίδιο και για τη γυναίκα μου, ότι μοιάζει με την Μπιγιόνσε!!!!

Πως βλέπεις τους τελικούς αν είναι με μειονέκτημα έδρας?

Δεν ξέρω. Με αυτές τις ομάδες δεν μπορείς να στηρίζεσαι στο πλεονέκτημα. Αυτό που μετράει είναι ποιος το θέλει περισσότερο, ποιος παιζει πιο σκληρά, πιο έξυπνα. Δεν υπάρχει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα σε αυτή τη σειρά.

Γεια σου Mάικ! Ποιο είδος μουσικής προτιμάς και ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης?

RnB, Hip Hop και λίγο jazz. Οσο για τους αγαπημένους καλλιτέχνες... 2Pac, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Alicia Keys.

Σκέφτεσαι να αποκτήσεις ελληνική υπηκοότητα;

Δεν νομίζω. Οταν ήμουν μικρότερος, το είχα σκεφτεί, αλλά τώρα μεγάλωσα. Η ζωή μου είναι διαφορετική και δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα...

Έχεις σκεφτεί να ακολουθήσεις τον δρόμο του Σπανούλη;

Όχι, με τίποτα! Το αίμα μου είναι πράσινο, και τα λεφτά μου είναι πράσινα!!!

Πως σου φαίνεται που σε φωνάζουν μπουλντόζα;

Κάποιοι όντως με φωνάζουν μπουλντόζα γιατί έχω σπάσει κανα δύο ταμπλό. Εχει πλάκα να με φωνάζουν έτσι, αλλά έχω και άλλα. Big Mike, Mihalis και άλλα..

Σουβλάκι ή πίτσα;

Σουβλάκι με χίλια!!! I love it. Φοβερή γεύση, τρελαίνομαι!!!

Τι προτιμάς; Το έκτο αστέρι ή ένα νέο πρωτάθλημα;

Και τα δύο θέλω. Είμαι εγωιστής και μόνο έτσι μπορείς να είσαι πρωταθλητής όλα αυτά τα χρόνια.

Αν δεν ήσουν μπασκετμπολίστας τι θα ήθελες να ησουν;

Οταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω μηχανικός όπως ο πατέρας μου. Τα πάω καλά με τα χέρια μου.

Θέλω να τον ρωτήσω γιατί φοράει τόσο ψηλά τις κάλτσες...είναι για γούρι ή από στυλ;

Είμαι κάπως προληπτικός, αλλά το κάνω από 14 ετών. Σαν να τις έχω παντρευτεί. Δεν μπορώ να παίξω χωρίς ψηλές κάλτσες και οι ψηλές κάλτσες δεν μπορούν να παίξουν χωρίς εμένα. Χωρίς τις ψηλές κάλτσες αισθάνομαι γυμνός. Μια φορά ο Πάρης τις ξέχασε στην Αθήνα και ένιωθα απαίσια...

Σου λείπουν οι φίλοι σου από το Long Beach? Californication ή Athens-ication?

Ο Χανκ Μούντι είναι μεγάλος! Χαχαχαχα. Πού τα βρίσκετε; Athens-ication!!!! Χαχαχαχα Και τα δύο μέρη έχουν ομοιότητες, ωραίες παραλίες. Δύσκολη σύγκριση...

Τί πιστεύει φέτος για τους τελικούς στο NBA;Ποιον προβλέπει να παίρνει το "δαχτυλίδι";

Οι Λέικερς. Three-peat!!!! Σίγουρα. Είμαι μεγάλος φαν.

Ποιο είναι το αγαπημένο του (Ελληνικό0 νησί ?? Διακοπές στην Ελλάδα ή αλλού και που;

Η Μύκονος μεγάλε! Εκεί γίνεται φοβερή πλάκα. Θα πάω για λίγες ημέρες τον Ιούνιο όταν θα έχει τελειώσει η σεζόν.

Ποιος ήταν για σένα ο δυσκολότερος παίχτης κάτω απ το καλάθι και ποια στιγμή σου έχει μείνει στο μυαλό;

Τον πρώτο χρόνο ήταν ο Σαμπόνις. Είχα πολλές μάχες με τον Σκόλα όσο έπαιζε στην Τάου. Ηταν πολύ δύσκολη η αντιμετώπισή τους. Ο Σαμπόνις ήταν τεράστιος. Ο Σκολα παίζει όπως εγώ κατά κάποιο τρόπο

Αγαπημένο φαγητό;

Το σουβλάκι! Χωρίς τζατζίκι. Εκτός από το σουβλάκι, κοτόπουλο, ψάρι, τρώω τα πάντα...

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη και ποιος στον κόσμο;

Ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη φοράει το Νο13 στον Παναθηναϊκό. Μάλλον ξέρετε το όνομά του. Ο καλύτερος στον κόσμο είναι ο Κόμπι Μπράιαντ.

Θα μπορούσε ο Ιτούδης να γίνει κάποια στιγμή head coach στον ΠΑΟ

Ναι, φυσικά. Είναι πάρα πολύ έξυπνος κόουτς. Πάρα πολύ. Και είμαι σίγουρος ότι όταν έλθει η ώρα, θα κάνει πολύ καλή δουλειά.

Πρόσφατα δίάβασα για την "τριγωνική επίθεση" του Φιλ Τζακσον, γιατί δεν εφαρμόζεται στην ευρώπη και ειδικά απο τον καλύτερο προπονητή της Ομπράντοβιτς;

Πιστεύω ότι δεν θα δούλευε. Αλλοι κανονισμοί, άλλο σύστημα. Στο ΝΒΑ το σύστημα σε αφήνει να παίζεις πιο ελεύθερα. Αυτό ισχύει στους Λέικερς. Ο Ομπράντοβιτς άλλωστε έχει το πικ εντ ρολ και είναι μάστερ σε αυτό.

Είναι ο Παναθηναϊκός φαβορί απέναντι στη Σιένα;

Όχι, δεν είμαστε φαβορί. Στο Φάιναλ Φορ όλες οι ομάδες έχουν 25% πιθανότητες να κερδίσουν. Δεν υπάρχουν φαβορί, αυτο λέει η εμπειρία μου. Δεν υπάρχουν φαβορί.

Ποιον παίχτη από το NBA θα ήθελες στον Παναθηναϊκό?

Δεν είμαι ο κόουτς. Αν χρειαζόμασταν ψηλό θα πήγαινα για τον Γκασόλ, του Χάουαρντ. Αν θέλαμε γκαρντ, Κόμπι, Λεμπρόν, Ντουέιν Ουέιντ...

Γεια σου Μάικ!! Εγώ είμαι Ολυμπιακός και όπως όλοι βλέπουμε υπάρχει μία ανωτερότητα του ΠΑΟ έναντι του ΟΣΦΠ; Και τι πιστεύεις ότι δεν έχει ο Ολυμπιακός που έχει ο ΠΑΟ;

Δύσκολη ερώτηση. Στον Παναθηναϊκό παίζουμε χρόνια μαζί και όταν παίζεις τόσα χρόνια κερδίζοντας τίτλους, είναι λογικό να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις το αδύνατο δυνατό.

Θα μείνεις και του χρόνου στον Παναθηναϊκό;

Ναι, έχω άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο.

Μάικ κάνεις ατομικές προπονήσεις για να βελτιωθείς;

Το καλοκαίρι κάνω ατομικές προπονήσεις. Για να διατηρήσω τη φόρμα μου και να επιστρέψω δυνατός στην προετοιμασία του ΠΑΟ.

Kai kai kai ma ko..........louloulou???

Kaaaiiiimmaaaaaakoooooooogloooouuuuuuuuuu Απίστευτο. Γελάσαμε πολύ μετά τον τέταρτο αγώνα με την Μπάρτσα. Κώστα Καϊμακόγλου, ξέρω ότι το έστειλες εσύ!!!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συμπαίκτης; (σ.σ. ερώτηση από τον Μπόγρη) .

Ελα ρε Μπόγρη! Τι κάνεις;;Το ξέρεις ότι είσαι οι ποιοτικές μου ανάσες στις προπονήσεις. Θα τα πούμε σε λίγο στο ΟΑΚΑ.

Μάικ μία προσωπική ερώτηση... Τί εμπόδια βρήκες όταν ήσουν 17-18 χρονών, δηλαδή όταν άρχιζε να καθορίζεται το μπασκετικό μέλλον σου; Πως τα αντιμετώπισες; Έχασες την ελπίδα ποτέ;

Ναι και όχι. Είχα αμφιβολίες, αλλά μετά απέκτησα αυτοπεποίθηση. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση έφερα τον εαυτό μου σε αυτή τη θέση.

Do you like greek bouzoukia?

Ναι, αλλά μόνο όταν υπάρχουν κύπελλα στο τραπέζι μας. Το πρώτο ελπίζω να είναι μετά την Βαρκελώνη.

Μάικ ποιος είναι ο αγαπημένος σου πρόεδρος; Παύλος ή Θανάσης;

αχαχαχαχα τι είπες ρε φιλε;;; Ο Ομπάμα δεν με πληρωνει. Μου αρεσει αλλά δεν με πληρωνει. Οι Γιαννακόπουλοι το κάνουν και μου αρέσουν ως άνθρωποι.

Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ ρατσιστική συμπεριφορά στην Ελλάδα;

Οχι ποτέ. Δεν μου έχει τύχει.

Μάικ θα είσαι για πάντα μέσα στις καρδιές μας, να το ξέρεις.

Ευχαριστω να είσαι καλά.

Μάικ, θα έρθεις στην Ρόδο φέτος το καλοκαίρι;

Δεν νομίζω αν και θα το ήθελα. Μάλλον για τη Μύκονο το βλέπω.

Παιδιά, αυτό ήταν. Game Over!!!! Θα τα ξαναπούμε μια άλλη φορά. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις ερωτήσεις σας. Πέρασα σούπερ στο Sport24.gr . Θα το ξανακάνουμε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ